Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA vecht vrijspraak in misbruikzaak Haïtiaans voetbal aan

FIFA vecht vrijspraak in misbruikzaak Haïtiaans voetbal aan

ZÜRICH (ANP) - De wereldvoetbalbond FIFA gaat in beroep tegen een uitspraak van sporttribunaal CAS in een zaak rond de voormalige voetbalbaas van Haïti, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik. De ethische commissie van de FIFA legde Yves Jean-Bart eind 2020 een levenslange schorsing op. Het CAS kwam echter tot een ander oordeel en vernietigde het vonnis van de mondiale voetbalbond.

De FIFA stapt nu naar het Zwitserse hooggerechtshof, met het verzoek om het CAS op te dragen opnieuw naar de zaak te kijken. Volgens de voetbalbond bevat de 66 pagina's tellende uitspraak van het in Lausanne gevestigde sporttribunaal "zeer ernstige procedurele en inhoudelijke tekortkomingen" en heeft het CAS verzuimd om bewijsmateriaal te bestuderen. "De FIFA blijft zich inzetten voor de bescherming van slachtoffers van seksueel misbruik en wangedrag in het voetbal. We blijven een zerotolerancebeleid hanteren voor dergelijke handelingen."

Volgens de FIFA heeft Jean-Bart als voorzitter van de Haïtiaanse voetbalbond zijn positie misbruikt. Hij zou tussen 2014 en 2019 op het nationale trainingscomplex vrouwelijke speelsters, onder wie minderjarigen, seksueel lastig gevallen en misbruikt hebben. Zelf ontkent hij. De Britse krant The Guardian onthulde de zaak in 2020.

Meer uit Voetbal

Giménez en Timber twijfelachtig voor Feyenoord tegen NEC

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord moet het zondag tegen NEC mogelijk doen zonder Santiago Giménez en Quinten Timber. Dat zei trainer Arne Slot vrijdag tijdens de persconferentie.

13 minuten geleden
Riedewald vertrekt aan einde van seizoen bij Crystal Palace

LONDEN (ANP) - Jairo Riedewald vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Crystal Palace. De club uit Londen heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

2 uur geleden
Pochettino vindt vertrek bij Chelsea 'niet einde van wereld'

LONDEN (ANP/AFP) - Mauricio Pochettino vindt het niet het eind van de wereld als hij aan het eind van het seizoen weg is bij Chelsea. Dat zei de Argentijnse trainer tijdens een persconferentie. Hij ligt onder vuur bij de Londenaren in een teleurstellend seizoen.

2 uur geleden
FC Twente kan met fitte selectie derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente krijgt zondag mogelijk een tweede kans om de derde plaats van de Eredivisie veilig te stellen. De club moet daarvoor winnen van FC Volendam en afwachten of AZ punten verliest bij Go Ahead Eagles.

2 uur geleden
Aanvaller Gnabry komt dit seizoen niet meer in actie voor Bayern

MÜNCHEN (ANP) - Serge Gnabry komt dit seizoen niet meer in actie voor Bayern München. De aanvaller heeft woensdag een hamstringblessure opgelopen tijdens het verloren duel met Real Madrid in de halve finale van de Champions League (2-1).

2 uur geleden
Kampioen PSV rekent op De Jong in uitduel met Fortuna Sittard

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Peter Bosz verwacht dat Luuk de Jong zondag in actie kan komen voor PSV in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De spits viel afgelopen zondag uit tijdens de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2). Maar hij traint inmiddels weer volledig mee.

3 uur geleden
Ajax benoemt Geelen tijdelijk als algemeen directeur

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen gaat voorlopig als algemeen directeur van Ajax aan de slag. De commercieel directeur blijft die functie uitoefenen totdat zijn club een nieuwe directeur heeft gevonden en die persoon voldoende is ingewerkt.

3 uur geleden