Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA: transferbedragen verder gedaald in 2021

FIFA: transferbedragen verder gedaald in 2021

ZÜRICH (ANP) - De transferbedragen die afgelopen voetbaljaar betaald werden zijn verder gedaald, zo is gebleken uit cijfers van het Global Transfer Report van wereldvoetbalbond FIFA. Het aantal internationale transfers nam daarentegen weer toe en zit bijna weer op het niveau van voor de coronacrisis.

Uit de gedetailleerde gegevens van het Transfer Matching System (TMS) blijkt dat er in 2021 18.068 internationale transfers geregistreerd werden, een stijging van 5,1 procent in vergelijking met 2020 (17.190). In dat jaar kwamen heel wat competities weken- of zelfs maandenlang stil te liggen door de uitbraak van het coronavirus. Het aantal van 2021 benadert zelfs het record van 2019, toen er 18.080 internationale transfers gerealiseerd werden.

Wat de transferbedragen betreft, is de impact van de coronapandemie nog steeds duidelijk zichtbaar. In totaal werd er voor 4,2 miljard euro aan transfers uitgegeven, een daling met 13,6 procent in vergelijking met 2020 (4,91 miljard euro) en een daling met liefst 33,8 procent in vergelijking met het recordjaar 2019 (6,41 miljard euro). Het gaat om het laagste bedrag in de afgelopen vijf jaar.

Bij twee derde van de transfers, 66,8 procent, hoefde er dan ook geen vergoeding betaald te worden, omdat het om een transfervrije speler ging. Slechts in 11,4 procent van de gevallen vond er een financiële transactie tussen clubs plaats. In de overige gevallen ging het om huurverbintenissen.

De grootste transfer die vorig jaar gerealiseerd werd, is die van Romelu Lukaku. De Belg verhuisde vorige zomer voor 115 miljoen euro van Inter naar Chelsea.

Meer uit Voetbal

Frimpong verlengt contract bij Bayer Leverkusen tot 2028

LEVERKUSEN (ANP) - Jeremie Frimpong heeft zijn contract bij Bayer Leverkusen verlengd. De verdediger heeft tot medio 2028 bijgetekend bij de koploper in de Duitse Bundesliga. Frimpong verruilde het Schotse Celtic in 2021 voor Leverkusen en is uitgegroeid tot een vaste waarde bij de club.

2 uur geleden
Rentree De Ligt bij Bayern laat op zich wachten

KOPENHAGEN (ANP) - Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt mist waarschijnlijk ook het competitieduel van zondag met Freiburg. Dat zei Christoph Freund, technisch directeur van de Duitse club die dinsdagavond een uitwedstrijd speelt tegen FC Kopenhagen in de Champions League. Duidelijk was al dat de met een knieblessure kampende De Ligt dat duel niet zou halen.

5 uur geleden
PSV speelt thuiswedstrijd in Champions League tegen Sevilla

EINDHOVEN (ANP) - PSV speelt tegen Sevilla FC de eerste thuiswedstrijd in de Champions League van dit seizoen. De Eindhovenaren keerden vorige maand voor het eerst sinds vijf jaar terug in de belangrijkste Europese competitie. In Londen was Arsenal met 4-0 te sterk. Na deze teleurstellende rentree beseft coach Peter Bosz dat zijn ploeg tegen de Spaanse tegenstander een goed resultaat moet halen.

8 uur geleden
NAC Breda pakt punt tegen Jong FC Utrecht bij debuut Van Gastel

UTRECHT (ANP) - Jean-Paul van Gastel is als trainer van NAC Breda begonnen met een gelijkspel bij Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. De opvolger van de ontslagen Peter Hyballa zag zijn elftal in de Galgenwaard met 1-1 gelijkspelen.

14 uur geleden
Coach van Sevilla verwacht 'zware wedstrijd' bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Coach José Luis Mendilibar van Sevilla FC verwacht een zware wedstrijd tegen PSV in de Champions League. De Spaanse ploeg en de Eindhovenaren ontmoeten elkaar dinsdag in het Philips Stadion.

15 uur geleden
Coach Bayern München verdedigt meetrainen van Boateng

KOPENHAGEN (ANP) - Coach Thomas Tuchel van Bayern München heeft aan de vooravond van de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen de kritiek op het meetrainen van Jérôme Boateng gepareerd. De oud-speler van de Duitse club houdt bij zijn voormalige werkgever zijn conditie op peil. Maar hij is niet onomstreden vanwege de slepende rechtszaak rond de mishandeling van zijn ex-vriendin. Het hooggerechtshof in Beieren heeft het vonnis tegen hem onlangs vernietigd en de zaak terugverwezen naar een lagere rechtbank.

17 uur geleden
RKC-doelman Vaessen bedankt medisch personeel en supporters

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk heeft het medisch personeel bedankt voor het snelle handelen na de ongelukkige botsing tijdens het duel met Ajax van afgelopen zaterdag. Ook bedankte hij in een open brief op social media zijn collega's en de supporters voor alle steunbetuigingen.

17 uur geleden