Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA past transferregels aan vanwege oorlog in Oekraïne

FIFA past transferregels aan vanwege oorlog in Oekraïne

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA wil het spelers en trainers in Rusland met een andere nationaliteit makkelijker maken om, als zij dat willen, hun club te verlaten. Indien zij er met hun club voor 10 maart zelf niet uitkomen, hebben voetballers en trainers het recht om hun contract op te schorten tot 30 juni, meldt de FIFA maandag. Omdat zij tot de zomer als contractloos worden beschouwd zijn zij vrij om elders te gaan werken zonder consequenties. Het zogenoemde transferwindow is hiervoor heropend tot 7 april.

Het besluit is een gevolg van de Russische inval in Oekraïne. Die leidde er ook toe dat tal van buitenlandse spelers in de Oekraïense competitie dat land spoorslags verlieten. Om hen en de clubs te beschermen zijn de contracten van de buitenlanders met hun Oekraïense club stilgelegd tot het einde van het seizoen. Ook deze spelers of trainers kunnen tot 7 april elders een verbintenis tekenen. Clubs mogen maximaal twee spelers aantrekken, die vanwege het oorlogsgeweld Oekraïne of Rusland verlaten.

In Oekraïne en Rusland samen spelen in totaal zo'n kleine tweehonderd buitenlandse voetballers op het hoogste niveau. Het gaat onder anderen om de Nederlanders Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou), Glenn Bijl (Samara) en Quincy Promes (Spartak Moskou) die nu, indien ze dat willen, tijdelijk bij een andere club buiten Rusland kunnen gaan voetballen.

Meer uit Voetbal

Mannen- en vrouwenploeg Bayern München vieren samen kampioenschap

MÜNCHEN (ANP) - De mannen- en vrouwenploeg van Bayern München hebben zondag gezamenlijk hun kampioenschap gevierd. Beide selecties werden tegelijkertijd gehuldigd op de Mariënplatz in München. Het plein in het centrum van de stad stond vol met duizenden veelal in het rood geklede supporters van Bayern.

1 uur geleden
Aanvoerder Kökcü verlaat Feyenoord als juiste club zich meldt

ROTTERDAM (ANP) - Orkun Kökcü staat open voor een vertrek bij Feyenoord. "Als de juiste club komt, dan wil ik deze zomer wel een stap maken", zei hij na de nederlaag tegen Vitesse (0-1).

1 uur geleden
Rutten: haarscheurtjes in samenwerking met Van Nistelrooij

ALKMAAR (ANP) - De samenwerking tussen hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij en assistent Fred Rutten bij PSV was niet meer optimaal. Dat zei Rutten zondag nadat hij, als vervanger van de woensdag opgestapte Van Nistelrooij, met PSV met 2-1 had gewonnen bij AZ. De Eindhovenaren plaatsten zich daarmee voor de voorronden van de Champions League.

1 uur geleden
Berghuis slaat omstander bij spelersbus na nederlaag Ajax

ENSCHEDE (ANP) - Steven Berghuis heeft na afloop van de nederlaag van Ajax tegen FC Twente (3-1) een klap uitgedeeld aan een nog onbekend persoon. De 45-voudig international van Oranje verloor zijn zelfbeheersing vlak voordat hij de spelersbus instapte, zo is te zien op een filmpje dat op internet circuleert.

1 uur geleden
Coach Van Bommel geeft hoop bij Antwerp nog lang niet op

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Mark van Bommel had geen kritiek op zijn spelers, nadat Antwerp tegen Union een voorsprong had weggegeven (1-1) en vooralsnog geen kampioen van België is. "We hebben geen fouten gemaakt", zei de Nederlandse coach. "Maar de feiten zijn dat we de titel nog niet binnen hebben. Gelukkig krijgen we nog een kans."

3 uur geleden
PSV-middenvelder Veerman na vertrek Van Nistelrooij bedreigd

ALKMAAR (ANP) - PSV-middenvelder Joey Veerman heeft na het vertrek van trainer Ruud van Nistelrooij te maken met bedreigingen. Dat gebeurde na berichtgeving dat hij niet tevreden zou zijn geweest over de samenwerking met de coach.

3 uur geleden
Brama neemt al afscheid van fans van FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Wout Brama heeft na de zege van FC Twente op Ajax (3-1) alvast afscheid genomen van de supporters van zijn club uit Enschede. Zijn ploeggenoten namen hem op de schouders. Vervolgens liep hij een ereronde met zijn dochter.

3 uur geleden