Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA past transferregels aan vanwege oorlog in Oekraïne

FIFA past transferregels aan vanwege oorlog in Oekraïne

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA wil het spelers en trainers in Rusland met een andere nationaliteit makkelijker maken om, als zij dat willen, hun club te verlaten. Indien zij er met hun club voor 10 maart zelf niet uitkomen, hebben voetballers en trainers het recht om hun contract op te schorten tot 30 juni, meldt de FIFA maandag. Omdat zij tot de zomer als contractloos worden beschouwd zijn zij vrij om elders te gaan werken zonder consequenties. Het zogenoemde transferwindow is hiervoor heropend tot 7 april.

Het besluit is een gevolg van de Russische inval in Oekraïne. Die leidde er ook toe dat tal van buitenlandse spelers in de Oekraïense competitie dat land spoorslags verlieten. Om hen en de clubs te beschermen zijn de contracten van de buitenlanders met hun Oekraïense club stilgelegd tot het einde van het seizoen. Ook deze spelers of trainers kunnen tot 7 april elders een verbintenis tekenen. Clubs mogen maximaal twee spelers aantrekken, die vanwege het oorlogsgeweld Oekraïne of Rusland verlaten.

In Oekraïne en Rusland samen spelen in totaal zo'n kleine tweehonderd buitenlandse voetballers op het hoogste niveau. Het gaat onder anderen om de Nederlanders Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou), Glenn Bijl (Samara) en Quincy Promes (Spartak Moskou) die nu, indien ze dat willen, tijdelijk bij een andere club buiten Rusland kunnen gaan voetballen.

Meer uit Voetbal

United-eigenaar verwacht van Ten Hag geen snelle terugkeer in top

MONACO (ANP) - Het duurt waarschijnlijk nog even voordat trainer Erik ten Hag met Manchester United weer kan meedoen in de absolute voetbaltop. "We zullen twee of drie zomerse transferperiodes nodig hebben voordat we er beter op staan", spreekt de nieuwe mede-eigenaar Jim Ratcliffe zijn verwachting uit in een interview met persbureau Bloomberg.

2 uur geleden
Bondscoaches Koeman en Deschamps wonnen als speler allebei het EK

LEIPZIG (ANP) - Met Ronald Koeman en Didier Deschamps staan vrijdag in de EK-wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk twee bondscoaches tegenover elkaar die het toernooi als speler wonnen. Koeman deed met Oranje in 1988 en Deschamps met de Fransen in 2000.

2 uur geleden
Oranje kan zich met zege al plaatsen voor achtste finales

WOLFSBURG (ANP) - Het Nederlands elftal kan zich vrijdag al kwalificeren voor de achtste finales van het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman moet dan zelf winnen van Frankrijk en heeft hulp nodig van Polen.

2 uur geleden
Bondscoach Deschamps leerde Fransen hoe ze samen kunnen winnen

LEIPZIG (ANP) - Wie de succesvolste voetbaltrainer ooit moet aanwijzen, noemt al snel de namen van Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola of José Mourinho. Didier Deschamps was te kort coach van een club om een erelijst als die van zijn gewaardeerde collega's op te bouwen. Maar onder leiding van de 55-jarige bondscoach weet Frankrijk, vrijdag tegenstander van Oranje op het EK, wel weer hoe je samen kunt winnen op grote toernooien.

3 uur geleden
Zwitsers en Schotten kunnen leven met gelijkspel op EK voetbal

KEULEN (ANP/DPA) - De spelers van Zwitserland en Schotland kunnen leven met het gelijkspel (1-1) in hun onderlinge duel op het EK voetbal. Beide ploegen maken met het resultaat nog kans op de achtste finales.

10 uur geleden
UEFA geeft boetes op EK voetbal aan Servië en Albanië

NYON (ANP/BELGA) - De UEFA heeft de eerste boetes op het EK in Duitsland uitgedeeld aan Servië en Albanië. De voetbalbonden van beide landen moeten onder meer door racistisch gedrag van hun aanhangers 10.000 euro betalen.

10 uur geleden
Spaanse bondscoach noemt duel met Italië 'vroege finale'

GELSENKIRCHEN (ANP/DPA/AFP) - De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente noemt de groepswedstrijd tegen Italië op het EK "een vroege finale". Beide landen wonnen de eerste groepswedstrijd. Spanje versloeg Kroatië met 3-0 en titelverdediger Italië versloeg Albanië met 2-1.

10 uur geleden