Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA: mede dankzij ons al 100 voetballers weg uit Afghanistan

FIFA: mede dankzij ons al 100 voetballers weg uit Afghanistan

ZÜRICH (ANP) - De FIFA heeft ervoor gezorgd dat de voorbije periode bijna honderd voetballers en voetbalsters weg konden komen uit Afghanistan. Dat is gebeurd met de steun van Qatar, aldus de wereldvoetbalbond.

"De FIFA wil de regering van Qatar oprecht bedanken voor haar steun bij het faciliteren en voor het verzekeren van de veilige doorgang van deze personen", aldus de FIFA. "De FIFA-leiding werkt sinds augustus nauw samen met de regering van Qatar over de evacuatie van de groep en zal in de toekomst nauw blijven samenwerken."

De Taliban grepen halverwege augustus de macht in Afghanistan, bijna twintig jaar nadat ze werden verdreven door buitenlandse troepen. Het is sinds het vertrek van de buitenlandse strijdkrachten moeilijk om achterblijvers het land uit te krijgen.

Het WK voetbal is volgend jaar november in Qatar.

Meer uit Voetbal

PSV boekt bij sc Heerenveen grootste uitzege in Eredivisie ooit

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een record gebroken. De Eindhovenaren wonnen met 8-0.

6 minuten geleden
PSV kan titel na 8-0 bij Heerenveen alleen in theorie nog missen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de eerste landstitel sinds 2018 bijna binnen. De Eindhovenaren lieten sc Heerenveen in Friesland volledig kansloos en wonnen met 8-0. Bij rust was het al 5-0.

12 minuten geleden
PSV na klinkende zege op sc Heerenveen (0-8) officieus kampioen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de landstitel in de Eredivisie officieus binnen. De Eindhovenaren namen snel afstand van sc Heerenveen (0-8) en vergrootten daarmee de voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord tot 12 punten.

17 minuten geleden
Vitesse volgt wettelijke procedure voor kwijtschelding schulden

ARNHEM (ANP) - Vitesse kan een betalingsregeling treffen met zijn schuldeisers. De noodlijdende club mag van de rechtbank een wettelijke procedure (WHOA) volgen voor kwijtschelding van de schulden. De club uit Arnhem kampt momenteel met een schuld van vele miljoenen euro's.

2 uur geleden
Media Israël: massale vlucht uit Rafah uit angst voor aanval

TEL AVIV (ANP/DPA) - Palestijnen ontvluchten de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief in het zuiden van de Gazastrook. Zo'n 150.000 tot 200.000 burgers zijn de afgelopen weken vertrokken, meldden Israëlische media.

2 uur geleden
PSV'er Mauro Júnior vervangt geblesseerde Dest in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - PSV begint de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met Mauro Júnior in het basiselftal. De Braziliaan vervangt linkervleugelverdediger Sergiño Dest, die zaterdag op de training een zware knieblessure opliep en dit jaar niet meer in actie komt. Trainer Peter Bosz had ook kunnen kiezen voor Patrick van Aanholt op de positie van Dest.

3 uur geleden
Bondscoach Nagelsmann zet in op Europese titel voor Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse voetbalteam gaat deze zomer op het EK in eigen land voor niets minder dan de titel. Dat zei bondscoach Julian Nagelsmann in een interview met Magenta TV. "Als je aan een toernooi deelneemt, dan is het basisidee dat je wilt winnen. Dat benadrukken we als technische staf ook naar de spelers toe. Het is gezond om als staf het goede voorbeeld te geven en als team te willen strijden om de titel."

4 uur geleden