Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA legt laatste hand aan noodfonds

FIFA legt laatste hand aan noodfonds

ZÜRICH (ANP) - Voorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA hoopt binnen enkele weken te kunnen vertellen hoe het noodfonds voor de voetbalwereld eruit komt te zien. De FIFA kondigde al in maart, toen het coronavirus zich over de wereld begon te verspreiden, aan dat er een noodfonds komt waar bonden en clubs die in de financiële problemen komen gebruik van kunnen maken. Vooralsnog is echter niet duidelijk hoeveel geld er beschikbaar komt en hoe daar aanspraak op gemaakt kan worden.

Volgens Infantino komt daar "in de komende weken" duidelijkheid over. Het noodfonds heeft volgens de FIFA-baas "een breed bereik, inclusief het vrouwenvoetbal" en wordt er duidelijk vastgelegd hoe het geld wordt verdeeld. De FIFA beschikt over enorme reserves. In het financieel jaarverslag van 2018 staat dat de mondiale federatie zo'n 2,5 miljard euro op de bank heeft staan.

De FIFA is ook bezig om de internationale speeldagenkalender aan te passen. "We zijn dicht bij een uitgebalanceerde oplossing", zegt Infantino in een videoboodschap aan de 211 nationale bonden die bij de FIFA zijn aangesloten. "Ieders uitdagingen en behoeftes zijn daarin meegenomen."

De federatie gaat in een aantal onlinevergaderingen in gesprek met alle voetbalbonden en andere betrokken partijen om gezamenlijk tot "een betere voetbalwereld voor de toekomst" te komen. "Dit is een tijd om samen te werken, om ervaringen te delen en om elkaar te helpen", zegt Infantino. "Door solidariteit kunnen we oplossingen vinden om tot een betere voetbalwereld te komen. Ik pleit zelf voor duidelijkere en striktere financiële regels, met volledige transparantie en 'gezond' beleid. Dat gaat niet alleen over het transfersysteem, maar over de hele voetballerij."

Meer uit Voetbal

Rvc wil iemand met Ajax-achtergrond in de top

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen betreurt het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar bij Ajax. "Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en we hebben dat te respecteren", laat hij weten.

44 minuten geleden
Van der Sar vertrekt na teleurstellend seizoen bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Algemeen Edwin van der Sar vertrekt na een teleurstellend seizoen bij Ajax. Hij draagt zijn taken per 1 juni over aan de andere directieleden va de club uit Amsterdam. De raad van commissarissen heeft de oud-doelman gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.

1 uur geleden
Italiaanse bondscoach kiest ook 26 man richting Nations League

ROME (ANP) - De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini heeft, net als zijn Nederlandse collega Ronald Koeman, 26 spelers geselecteerd voor het finaletoernooi van de Nations League. De Italianen nemen het 15 juni in de halve finale op tegen Spanje. De eindstrijd tegen Nederland of Kroatië is op 18 juni.

14 uur geleden
Trainer Xavi polst Messi voor terugkeer naar FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona-trainer Xavi heeft Lionel Messi gepolst voor een terugkeer. Dat zegt de voormalige middenvelder in een interview met de Spaanse krant Sport.

15 uur geleden
Middenvelder Van den Boomen eerste aankoop Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen gedaan. De Nederlandse middenvelder Branco van den Boomen komt transfervrij over van Toulouse FC, waar hij een aflopend contract had.

17 uur geleden
Voetbalsters FC Twente winnen Eredivisie Cup opnieuw

AMSTERDAM (ANP) - De voetbalsters van FC Twente hebben opnieuw de Eredivisie Cup gewonnen. De bekerwinnaar was op sportpark De Toekomst in Amsterdam met 4-3 te sterk voor landskampioen Ajax. Vorig seizoen won Twente in de finale van de Eredivisie Cup ook al van Ajax, toen met 3-2.

17 uur geleden
Coach Van de Looi haalt Brobbey en Verbruggen bij Jong Oranje

ZEIST (ANP) - Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje heeft aanvaller Brian Brobbey en doelman Bart Verbruggen toegevoegd aan de selectie waarmee hij zich gaat voorbereiden op het EK van komende maand in Roemenië en Georgië. De aanvaller van Ajax en de keeper van Anderlecht komen over van het Nederlands elftal, waar ze niet tot de definitieve selectie voor de Nations League van bondscoach Ronald Koeman behoren. Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen behoorde ook tot de afvallers van Koeman. De rechtervleugelverdediger stelt zich niet beschikbaar voor het EK met Jong Oranje.

18 uur geleden