Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA keert alvast 150 miljoen dollar uit aan voetbalbonden

FIFA keert alvast 150 miljoen dollar uit aan voetbalbonden

ZÜRICH (ANP) - De FIFA verdeelt binnenkort 150 miljoen dollar, zo'n 138 miljoen euro, over de 211 aangesloten nationale voetbalbonden. De wereldvoetbalbond ziet dit als een eerste stap in het hulpplan om de gevolgen van het coronavirus enigszins te beperken

"Het is de plicht van de FIFA om te helpen tijdens deze pandemie", zegt voorzitter Gianni Infantino. "Dit is pas een begin van een noodplan dat de voetbalgemeenschap moet helpen."

De 150 miljoen dollar bestaat uit operationele kosten die aangesloten bonden, waaronder de KNVB, over 2019 en 2020 vergoed zouden krijgen. Een deel van die kosten wordt nu versneld uitbetaald. In de praktijk komt het erop neer dat iedere nationale bond zo'n 500.000 dollar ontvangt, ruim 460.000 euro.

De FIFA verwacht snel meer informatie te kunnen geven over de exacte inhoud van het noodplan.

Meer uit Voetbal

Puntenverlies koploper Internazionale zonder grote gevolgen

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft voor de zesde keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Serie A. De koploper wist in eigen stadion niet te winnen van Cagliari, de nummer 14: 2-2.

6 uur geleden
Anderlecht klopt Union en neemt koppositie over

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft de koppositie in de play-offs om de Belgische titel overgenomen van Union. De ploeg van coach Brian Riemer versloeg Union met 2-1 en passeert de club uit Sint-Gillis in Brussel daarmee ook in de ranglijst van de play-offs.

7 uur geleden
NEC weet week voor bekerfinale thuis niet te winnen van PEC

NIJMEGEN (ANP) - NEC is er een week voor de bekerfinale niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle te winnen. De Nijmegenaren kwamen op eigen veld niet verder dan 2-2.

7 uur geleden
Speler N'Dicka van AS Roma onwel, duel met Udinese gestaakt

UDINE (ANP) - De wedstrijd in de Serie A tussen Udinese en AS Roma is gestaakt nadat voetballer Evan N'Dicka van Roma onwel was geworden. De in Frankrijk geboren verdediger ging in de tweede helft van het duel plotseling naar de grond en werd na korte behandeling ter plekke met brancard van het veld gedragen. Het stond op dat moment 1-1.

8 uur geleden
Trainer Alonso denkt dat doorbreken hegemonie Bayern gezond is

LEVERKUSEN (ANP) - Xabi Alonso, de trainer van Bayer Leverkusen, denkt dat het goed is dat de hegemonie van Bayern München eindelijk doorbroken is. Leverkusen werd zondag voor het eerst landskampioen, na elf titels op een rij voor Bayern.

8 uur geleden
Trainer Oosting baalt van tweede helft van FC Twente

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Joseph Oosting had na de nederlaag van FC Twente bij Ajax (2-1) geen goed woord over voor het spel van zijn ploeg in de tweede helft. "Ik herkende mijn team totaal niet", zei hij. "Ajax veranderde van systeem en ging met vier verdedigers spelen. Maar zo ingewikkeld hoeft dat toch niet te zijn?"

8 uur geleden
Van 't Schip ziet tactische omzettingen goed uitpakken voor Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip zag zijn tactische aanpassing goed uitpakken in het thuisduel van Ajax met FC Twente (2-1). Hij stapte na rust af van een systeem met vijf verdedigers en liet Kenneth Taylor niet meer als linksback maar als aanvallende middenvelder voetballen. "Op die manier hebben we het duel omgebogen", erkende de coach.

9 uur geleden