Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA gaat op Arab Cup experimenteren met buitenspeltechnologie

FIFA gaat op Arab Cup experimenteren met buitenspeltechnologie

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA gaat bij de komende editie van de Arab Cup experimenteren met camera's die buitenspelsituaties kunnen helpen bepalen. Als het experiment bevalt, dan wordt de semiautomatische technologie mogelijk ook gebruikt op het WK van volgend jaar in Qatar.

Het systeem bestaat uit camera's aan het dak van het stadion. Aan de hand van trackinggegevens kan zowel de buitenspellijn als het moment van raken van de bal bijna live worden doorgespeeld aan de zogeheten replay-operator, iemand die achter de tv-schermen zit. Vervolgens heeft die de mogelijkheid om de beelden direct aan de VAR te laten zien.

"Technologie is erg belangrijk en nuttig in zowel de voorbereiding op de wedstrijd als voor het besluitvormingsproces tijdens wedstrijden", aldus scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina. "Bij een buitenspelincident wordt de beslissing genomen nadat niet alleen de positie van de spelers is geanalyseerd, maar ook hun betrokkenheid bij de actie. Technologie kan een lijn trekken, maar de beoordeling van een situatie blijft in handen van de scheidsrechter."

Bij het bepalen of er sprake is van buitenspel gaat met regelmaat veel tijd verloren, tot ongenoegen van supporters, televisiekijkers en de spelers en trainers zelf.

De Arab Cup wordt in Qatar gespeeld en duurt van 30 november tot 18 december. Bondscoach Bert van Marwijk doet met de Verenigde Arabische Emiraten mee aan dat toernooi. Het WK begint over een klein jaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Spits Bony keert bij NEC terug in de Eredivisie

NIJMEGEN (ANP) - Wilfried Bony keert terug in de Eredivisie. De 33-jarige voormalig aanvaller van Vitesse heeft een contract tot het einde van het seizoen bij NEC onderschreven. De Ivoriaan sluit per direct aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer, zo gauw hij een tewerkstellingsvergunning heeft.

5 uur geleden
FIFA-baas zorgt voor opschudding met uitspraak over vluchtelingen

STRAATSBURG (ANP) - FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft gezegd dat met een wereldkampioenschap voetbal om de twee jaar levens van vluchtelingen kunnen worden gered. Het evenement, momenteel eens per vier seizoenen, zou kansen creëren voor Afrikanen die zich nu in wankele boten op de Middellandse Zee begeven en daar soms verdrinken.

5 uur geleden
Haller en Sangaré klaar in Afrika Cup na verlies tegen Egypte

DOUALA (ANP) - Middenvelder Ibrahim Sangaré (PSV) en aanvaller Sébastien Haller (Ajax) zijn klaar in de Afrika Cup. Het duo werd met Ivoorkust in Kameroen uitgeschakeld in de achtste finales. Egypte zegevierde na strafschoppen: 5-4. Na de verlenging was de stand 0-0. Namens Ivoorkust miste Eric Bailly. Aanvoerder Mohamed Salah (Liverpool) schoot zijn land naar de laatste acht. Daarin is zondag Marokko de tegenstander.

5 uur geleden
Wijnaldum sluit volgende week weer aan bij groepstraining PSG

PARIJS (ANP) - Middenvelder Georginio Wijnaldum heeft bij Paris Saint-Germain de individuele veldtraining hervat. Volgens de Franse club sluit de Nederlandse international, als alles volgens plan verloopt, volgende week weer aan bij de groepstraining.

6 uur geleden
Feyenoord huurt Hendrix voor anderhalf seizoen van Spartak Moskou

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft per direct Jorrit Hendrix bij de selectie gehaald. De 26-jarige middenvelder wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van Spartak Moskou. Feyenoord heeft bovendien een optie tot koop.

7 uur geleden
PSV gaat samenwerken met Mexicaanse club Chivas Guadalajara

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft een samenwerkingsverband afgesloten met de Mexicaanse topclub Chivas Guadalajara. Beide clubs zetten de komende jaren in op kennisdeling en versterking van hun positie in het internationale voetbal. Er gaan onder meer uitwisselingsprogramma’s plaatsvinden tussen coaches, opleiders en mogelijk (jeugd)teams en spelers.

7 uur geleden
Sparta overlegt begin volgende week over 'versoepelingen'

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam zegt niet eerder dan begin volgende week te laten weten hoe het omgaat met de door het kabinet toegestane versoepelingen. Clubs mogen weer een derde van de capaciteit van het stadion gaan gebruiken, wat vrijwel alle betrokkenen in het profvoetbal veel te weinig vinden.

8 uur geleden