Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA denkt aan derde transferperiode

FIFA denkt aan derde transferperiode

FRANKFURT (ANP) - De wereldvoetbalbond FIFA overweegt als gevolg van de coronacrisis een extra transferperiode in te voeren. Clubs kunnen normaal gesproken alleen in de zomermaanden en in januari zaken doen op de transfermarkt. Omdat de speelkalender dit jaar overhoop wordt gegooid door het coronavirus, denkt de FIFA aan een derde transferperiode.

"We willen daarin flexibel zijn, mits de totale periode van zestien weken niet wordt overschreden", zei James Kitching, directeur reglementen bij de FIFA, in het Duitse tv-programma Sportschau van de ARD.

In de Europese voetbalcompetities loopt het seizoen normaal gesproken tot en met 30 juni. De dag erna gaat de transfermarkt open en kunnen spelers van club wisselen. Om het mogelijk te maken dat competities ook na die datum uitgespeeld kunnen worden, heeft de FIFA nieuwe richtlijnen opgesteld voor onder meer de duur van spelerscontracten.

Problemen

De spelerscontracten eindigen wat de FIFA betreft nu pas als het verlate seizoen er in het betreffende land helemaal op zit. De federatie "hoopt en verwacht" dat de nieuwe richtlijnen overal ter wereld zullen worden opgevolgd, maar juristen verwachten de nodige problemen.

De FIFA wil ervoor zorgen dat de spelersmarkten komende zomer open zijn tussen het einde van het huidige seizoen en het begin van het nieuwe seizoen. De kans is echter groot dat daar binnen Europa flinke verschillen in zullen komen. Zo willen de Belgische clubs het seizoen nu al beëindigen, terwijl er in andere Europese landen alles aan gedaan zal worden om de competitie wel uit te spelen.

Meer uit Voetbal

AZ versterkt zich met Ierse aanvaller Parrott

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft Troy Parrott vastgelegd. De 22-jarige Ierse aanvaller komt over van Tottenham Hotspur, dat hem vorig seizoen aan Excelsior verhuurde. Voor de Rotterdammers scoorde Parrott zeventien keer in 32 wedstrijden.

1 uur geleden
Heerenveen-verdediger Van Ottele zet loopbaan voort bij Fortuna

SITTARD (ANP) - Syb van Ottele voetbalt komend seizoen bij Fortuna Sittard. De 22-jarige verdediger komt over van sc Heerenveen waar zijn contract deze zomer afliep.

4 uur geleden
Inter neemt Iraanse international Taremi over van Porto

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft de Iraanse international Mehdi Taremi voor drie jaar vastgelegd. De 31-jarige aanvaller komt over van FC Porto, waar hij in vier jaar tijd goed was voor 91 doelpunten in 182 wedstrijden.

5 uur geleden
Spitse zag 'prima spelend' Oranje, maar ontsnapte met handsbal

SITTARD (ANP) - Sherida Spitse was na afloop van het EK-kwalificatieduel met Italië (0-0) zeer te spreken over het vertoonde spel van de Nederlandse voetbalsters. De aanvoerster miste maar één ding.

14 uur geleden
Bielsa haalt na knokpartij uit naar organisatie Copa América

CHARLOTTE (ANP) - Marcelo Bielsa heeft op een persconferentie hard uitgehaald naar de organisatie van de Copa América. De bondscoach van Uruguay vindt dat die verantwoordelijk is voor de ongeregeldheden tussen zijn spelers en Colombiaanse fans na afloop van het onderlinge duel. Uruguay verloor de halve finale in het Amerikaanse Charlotte met 1-0.

14 uur geleden
Voetbalsters verzuimen EK-ticket tegen Italië veilig te stellen

SITTARD (ANP) - De Nederlandse voetbalsters zijn er nog niet in geslaagd om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. In Sittard zou een zege op Italië voldoende zijn geweest, maar de formatie van bondscoach Andries Jonker bleef steken op een 0-0-gelijkspel.

16 uur geleden
Noorse voetbalsters in groep Oranje niet voorbij Finland

TURKU (ANP) - In de groep van Nederland hebben de Noorse voetbalvrouwen de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Finland niet weten te winnen. Een doelpunt van de voor Chelsea uitkomende Guro Reiten voor rust leek beslissend, maar diep in blessuretijd maakte Emma Koivisto toch nog de 1-1.

19 uur geleden