Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA-baas vond WK-groepsfase 'beste ooit' ondanks controverse

FIFA-baas vond WK-groepsfase 'beste ooit' ondanks controverse

DOHA (ANP) - Ondanks alle kritiek op het WK voetbal in Qatar zegt FIFA-voorzitter Gianni Infantino dat hij de groepsfase van het het toernooi "de beste ooit" vond. De Zwitser geeft in een door de wereldvoetbalbond gepubliceerd interview aan dat hij eigenlijk over alle aspecten van het toernooi enthousiast is: de fans, het voetbal en ook de stadions. Over de vele bezwaren over Qatar vanuit vooral westerse landen gaat geen woord in het artikel.

Infantino komt ook terug op de "recordaantallen" toeschouwers in stadions en tv-kijkers, die al eerder bekend werden gemaakt. Ook het feit dat voor het eerst ooit alle continentale federaties (van Europa, Azië, Afrika, Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië) waren vertegenwoordigd in de knock-outfase kon op zijn goedkeuring rekenen. "Het niveau ligt heel, heel dicht bij elkaar. Dit laat zien dat voetbal echt mondiaal aan het worden is."

De voorzitter hoopt en verwacht dat de rest van het WK zo aantrekkelijk blijft. "De stadions zijn voor praktisch elke wedstrijd uitverkocht", aldus Infantino. Vrijdag gaat het toernooi verder met de kwartfinales. Volgende week zondag is de finale.

Een belangrijk punt van kritiek gaat over de arbeidsomstandigheden in Qatar. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn sinds de toewijzing van het WK aan Qatar in 2010 honderden tot duizenden gastarbeiders overleden in het gastland. De doodsoorzaak bleef meestal onbekend. De FIFA en Qatar beweren dat bij de bouw van de stadions veel minder arbeidsmigranten om het leven zijn gekomen. Ook over lhbti-rechten was veel te doen. Homoseksualiteit is verboden in Qatar.

Meer uit Voetbal

Aanvoerder Van Dijk ontevreden over spel Oranje in balbezit

ROTTERDAM (ANP) - Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal stapte maandag met een slecht gevoel van het veld na de zege van 3-0 op Gibraltar in de EK-kwalificatie. "Ja, het had beter gemoeten. Je probeert ze kapot te spelen. Dan moet je zuinig zijn in balbezit en soms snel van kant wisselen. We waren slordig in balbezit. Het was een hele lastige avond", zei hij tegen de NOS.

8 uur geleden
Bulgaren na ruime nederlaag bij Hongarije (3-0) naar laatste plek

BOEDAPEST (ANP) - Bulgarije heeft ook de tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van volgend jaar verloren. Het elftal van bondscoach Mladen Krstajic ging in Boedapest met 3-0 onderuit tegen Hongarije. Bulgarije, dat in 2004 voor het laatst meedeed aan een eindtoernooi, was het kwalificatietraject vrijdag gestart met een nederlaag tegen Montenegro (0-1). AZ-speler Milos Kerkez had een basisplaats bij Hongarije.

8 uur geleden
Doelpuntenfeestje van Oranje tegen Gibraltar blijft uit

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd Gibraltar naar een grote nederlaag te spelen in de EK-kwalificatie. Drie dagen na de afgang in Frankrijk (4-0) zegevierde Oranje met slechts 3-0 in De Kuip.

8 uur geleden
Frankrijk wint tweede kwalificatieduel met 1-0 bij Ierland

DUBLIN (ANP) - Frankrijk heeft ook de tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2024 gewonnen. In Dublin waren de voetballers van bondscoach Didier Deschamps met 1-0 te sterk voor Ierland. Na de 4-0 tegen Oranje van afgelopen vrijdag gaan de Fransen in groep B aan de leiding met 6 punten.

9 uur geleden
Oranje scoort slechts driemaal tegen Gibraltar

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal heeft de thuiswedstrijd tegen Gibraltar in de EK-kwalificatie met tegenvallende cijfers gewonnen. Oranje zegevierde met 3-0 in De Kuip, na een ruststand van 1-0.

9 uur geleden
Hartman debuteert in zijn geboorteland voor Gibraltar

ROTTERDAM (ANP) - Niels Hartman heeft zijn debuut gemaakt voor de nationale voetbalploeg van Gibraltar. De 22-jarige middenvelder, geboren in Schoonhoven, mocht in de slotfase van de uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal invallen in De Kuip.

9 uur geleden
Vitesse houdt hoop op snel akkoord met stadioneigenaar

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft goede hoop deze week alsnog tot een akkoord te komen met de eigenaar van stadion Gelredome. Dat meldt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving over een zogenoemd turbospoedappel dat de Arnhemse club heeft aangespannen.

10 uur geleden