Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA-baas Infantino roept op tot eenheid in coronacrisis

FIFA-baas Infantino roept op tot eenheid in coronacrisis

ZÜRICH (ANP/RTR) - Voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA heeft zijn leden tot eenheid opgeroepen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. "Onder deze omstandigheden moeten we nu alles doen wat in onze macht ligt om supporters, spelers, coaches en iedereen die betrokken is bij onze mooie sport te beschermen", schrijft hij in een brief. "En als belangrijkste moeten de voetbalautoriteiten alle noodzakelijke maatregelen nemen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt."

Aan de vooravond van het topoverleg van de UEFA met alle nationale bonden, waarin de kwestie van het mogelijk uitstellen van het EK van komende zomer wordt besproken, zegt Infantino dat de voetbalwereld gezamenlijk moet optreden tegen de pandemie.

"Ik roep jullie ten zeerste op de kracht van het voetbal te gebruiken om de belangrijke boodschap uit te dragen en te verspreiden", wijst Infantino op initiatieven om bewustzijn over het virus te vergroten en tips om de verspreiding te voorkomen.

Meer uit Voetbal

Trainer Oosting gaat contract bij FC Twente verlengen

ENSCHEDE (ANP) - Joseph Oosting blijft bij FC Twente. Als de laatste details zijn afgerond, wordt het contract van de 52-jarige trainer opengebroken en met een jaar verlengd, meldt Tubantia.

43 minuten geleden
Tuchel zegt Frankfurt niet als opwarmer te zien voor Real

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München-trainer Thomas Tuchel zegt de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Eintracht Frankfurt niet te zien als opwarmer voor de halve eindstrijd in de Champions League tegen Real Madrid van komende dinsdag. "Tegen Frankfurt kunnen we niets oefenen waar we tegen Real iets aan hebben, het is een hele andere situatie. We willen een topprestatie neerzetten omdat we de punten nodig hebben en het momentum willen behouden", sprak Tuchel op een persconferentie.

1 uur geleden
'Werk aan de winkel' om vertrouwen Kroes en rvc Ajax te herstellen

AMSTERDAM (ANP) - Er is werk aan de winkel om het vertrouwen tussen de als technisch directeur aangestelde Alex Kroes en de raad van commissarissen (rvc) van Ajax te herstellen. Dat stelt Paul Geraeds, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Dat is nodig voor het vertrouwen tussen directeur en rvc, maar ook om andere partijen gerust te stellen.

2 uur geleden
Spaanse voetbalbond kiest Rocha als opvolger voorzitter Rubiales

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse voetbalbond heeft Pedro Rocha benoemd als nieuwe voorzitter. Hij is de opvolger van de in ongenade gevallen Luis Rubiales, die in september opstapte na de ophef die ontstond om de kus die hij na de door Spanje gewonnen WK-finale gaf aan speelster Jenni Hermoso.

2 uur geleden
Klopp is lovend over zijn mogelijke opvolger Slot bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp heeft zich positief uitgelaten over zijn mogelijke opvolger Arne Slot bij Liverpool. "Als hij het wordt, dan vind ik dat een fijn idee", zei hij op een persconferentie voor het uitduel van zaterdag met West Ham United in de Premier League. "Hij laat Feyenoord mooi voetballen en het schijnt een aardige man te zijn. Ik speel geen rol in de zoektocht naar mijn opvolger, maar het klinkt allemaal heel goed. Als hij het wordt, dan heeft hij de beste baan bij de mooiste club van de wereld."

2 uur geleden
Voetbalvedette Marta staat voor afscheid bij Braziliaanse ploeg

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) - De Braziliaanse voetbalster Marta wil dit jaar afscheid nemen van haar nationale ploeg. De 38-jarige aanvalster zou het liefst na de Olympische Spelen in Parijs afzwaaien, maar Marta moet nog even afwachten of ze geselecteerd wordt. "Als ik naar de Spelen ga, dan zal ik van ieder moment genieten", weet ze. "Maar of ik nu naar de Spelen ga of niet, dit is mijn laatste jaar bij de nationale ploeg."

3 uur geleden
Van Egmond stopt als scheidsrechterscoördinator bij KNVB

ZEIST (ANP) - Dick van Egmond stopt na dit seizoen als coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB. De 62-jarige oud-arbiter doet door gezondheidsredenen een stapje terug, meldt de voetbalbond.

3 uur geleden