Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA-baas Infantino 'ontdaan' na kritiek op selfie bij kist Pelé

FIFA-baas Infantino 'ontdaan' na kritiek op selfie bij kist Pelé

ZURICH (ANP) - FIFA-voorzitter Gianni Infantino is naar eigen zeggen ontdaan na het vernemen van de kritiek aan zijn adres na het maken van een selfie bij de kist van Pelé. De baas van de wereldvoetbalbond zegt dat het moment uit zijn verband is gerukt.

"Ik ben ontdaan nadat ik heb vernomen dat ik blijkbaar door sommige mensen word bekritiseerd omdat ik maandag een selfie en foto's heb gemaakt tijdens de ceremonie", schreef Infantino op Instagram. "In het geval van de selfie vroegen de teamgenoten van Pelé om een selfie van ons allemaal samen, maar ze wisten niet hoe ze dat moesten doen. Dus om behulpzaam te zijn nam ik de telefoon van een van hen en nam ik vervolgens de foto van ons allemaal voor hem."

Op sociale media spraken veel mensen hun ongenoegen uit over de handelingen van Infantino, die zich in de ogen van velen respectloos had gedragen. "Als behulpzaam zijn voor een teamgenoot van Pelé kritiek oplevert, dan incasseer ik die. Maar ik hoop dat degenen die dingen hebben gepubliceerd of gezegd zonder te weten hoe het zit en zonder informatie te zoeken, het fatsoen en de moed hebben om toe te geven dat ze ongelijk hadden en corrigeren wat ze zeiden", aldus de 52-jarige Infantino.

In een lange verklaring zegt de FIFA-bestuurder verkeerd begrepen te zijn. "Ik heb zoveel respect en bewondering voor Pelé en voor die ceremonie dat ik nooit iets zou doen wat op welke manier dan ook respectloos zou zijn."

Pelé lag 24 uur lang opgebaard in het stadion van de Braziliaanse club Santos. Inmiddels is zijn lichaam aangekomen bij zijn laatste rustplaats.

Meer uit Voetbal

PSV kan achterstand op Ajax verkleinen tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie zondag tegen Sparta Rotterdam tot elf verkleinen. De Eindhovenaren gaan op voor hun 25e kampioenschap in Nederland en hun eerste sinds 2018.

8 minuten geleden
Noodlijdend Vitesse heeft al meer dan 1 miljoen euro ingezameld

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie voor het noodlijdende Vitesse heeft na een dag al meer dan 1 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt de club uit Arnhem via sociale media. "Dankjewel, maar we zijn er nog niet", zegt oud-speler Theo Janssen. "Dus blijf alsjeblieft doneren."

9 minuten geleden
PSV gaat op voor vierde landstitel in zestien jaar 

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op voor de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

33 minuten geleden
Lang, Dest en Babadi missen het mogelijke kampioensduel van PSV

EINDHOVEN (ANP) - Noa Lang, Sergiño Dest en Isaac Babadi missen zondag de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam. Het drietal is nog altijd geblesseerd. Trainer Peter Bosz heeft verder de beschikking over al zijn spelers, meldde hij op sportcomplex De Herdgang.

53 minuten geleden
Keeper Courtois keert terug bij Real maar start niet tegen Bayern

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois verdedigt zaterdag het doel van Real Madrid in de thuiswedstrijd tegen Cádiz. De Belg keert terug onder de lat na een langdurige knieblessure.

1 uur geleden
FC Twente wil bij AZ derde plaats van Eredivisie veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente wil zondag in de uitwedstrijd tegen AZ de derde plaats van de Eredivisie veiligstellen. Trainer Joseph Oosting beschikt in de aanloop naar het duel over een nagenoeg fitte selectie. Myron Boadu, hersteld van een hamstringblessure, traint ook weer mee.

1 uur geleden
De Ligt hervat zondag training van Bayern München met oog op Real

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt mist zaterdag de uitwedstrijd van Bayern München tegen VfB Stuttgart in de Bundesliga. De medische staf van de club uit Beieren wil de Nederlandse verdediger klaarstomen voor het uitduel van woensdag met Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

2 uur geleden