Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fieldlab vraagt duidelijkheid over doorgaan eendaagse festivals

Fieldlab vraagt duidelijkheid over doorgaan eendaagse festivals

DEN HAAG (ANP) - Fieldlab Evenementen vraagt om snelle duidelijkheid voor eendaagse evenementen die nog wel op de kalender staan. De organisatie noemt het "buitengewoon zuur" dat alle meerdaagse festivals met overnachting tot in ieder geval 1 september niet kunnen doorgaan.

"Het is voor de branche goed dat er nu duidelijkheid is hierover, hoewel het natuurlijk niet is wat zij had gewild", zegt een woordvoerder van Fieldlab. "Het is te hopen dat er nu ook snel duidelijkheid komt over de eendaagse evenementen."

Voor eendaagse festivals na 13 augustus en andere meerdaagse festivals na 1 september blijft het nog afwachten of die wel kunnen doorgaan. Een besluit daarover wordt in de komende weken genomen en gecommuniceerd op de komende coronapersconferentie op 13 augustus.

Testfestivals

Fieldlab Evenementen zette tijdens de coronacrisis diverse testevenementen op. Daarbij werd gekeken naar hoe er op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden. Zo vonden er in maart twee testfestivals plaats op het terrein van Lowlands in Biddinghuizen. In totaal waren er 129.000 mensen bij de evenementen, met 103 mogelijke coronabesmettingen.

Eerder deze maand noemde Fieldlab de plannen om het festivalleven aan banden te leggen "een klap in het gezicht". De organisatie vond het toen vooral jammer dat het kabinet ondanks gedegen onderzoek niet alle aanbevelingen had overgenomen.

Meer uit Binnenland

Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

1 uur geleden
Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

APELDOORN (ANP) - Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie. De pijlen worden naar verwachting vooral gericht op de perikelen met asiel en migratie. Ontevreden leden geven aan dat ze hun leider en premier Mark Rutte kritisch gaan bestoken met vragen over zijn eerdere belofte dat de instroom van asielzoekers zou worden beperkt.

3 uur geleden
Actiedag voor een nationaal heksenmonument

DEN HAAG (ANP) - Op bijna twintig plekken in Nederland voert de Stichting Nationaal Heksenmonument zaterdagmiddag actie. De missie van de net opgerichte stichting is een nationaal monument voor de slachtoffers van de grootschalige verbrandingen als heks van voornamelijk vrouwen, die in Europa plaatsvonden tussen 1450 en 1750. In onder meer Amsterdam, Nijmegen, Delft en Maastricht worden witte bloemen gelegd en namen van slachtoffers voorgelezen.

3 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht

DORDRECHT (ANP) - Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

8 uur geleden
Grote bosbrand in Oisterwijk onder controle

OISTERWIJK (ANP) - In een bosgebied in Oisterwijk heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio heeft de rook niet voor overlast gezorgd op het Intents festival, dat in de buurt aan de gang is.

9 uur geleden
GroenLinks evalueert kandidaatstelling na stemrel in Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks in Zuid-Holland laat een externe evaluatie uitvoeren naar de manier waarop de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen is samengesteld. De partij wil hier "lessen uit trekken voor de toekomst", schrijven fractievoorzitter Sinan Ă–zkaya en voorzitter Esther Punte van GroenLinks Zuid-Holland vrijdag in een mail aan hun leden. Aanleiding hiervoor is de rel die dinsdag ontstond rond Debora Fernald.

9 uur geleden
Rover: ProRail laat reizigers Amsterdam - Londen in de kou staan

DEN HAAG (ANP) - Rover heeft er geen enkel begrip voor dat door werkzaamheden op station Amsterdam Centraal vanaf juni volgend jaar maandenlang geen treinen rijden tussen Amsterdam en Londen. Reizigers tussen beide steden komen volgens de reizigersorganisatie "maanden in de kou te staan" en zij roept ProRail en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) op de plannen zo aan te passen dat de verbinding in stand blijft.

11 uur geleden