Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord zet extra stewards in voor handhaving coronaregels

Feyenoord zet extra stewards in voor handhaving coronaregels

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord zet komende zondag bij de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag nog meer stewards in, die moeten zorgen voor zo goed mogelijke naleving van de coronaregels. Deze stewards richten zich vooral op de tribunevakken in De Kuip waar het afgelopen zondag tegen FC Twente (1-1) niet goed ging.

Feyenoord kreeg heel wat kritiek, omdat een deel van de 13.000 toeschouwers die naar binnen mochten te dicht op elkaar stond. Ook werd er gezongen, gejuicht en gefloten, zeker in de slotfase waarin de thuisclub onder luide aanmoedigingen van het 'Legioen' op jacht ging naar de winnende treffer. Feyenoord had zondag bijna vierhonderd stewards ingezet, iets wat de club normaal ook doet als De Kuip helemaal vol zit met ruim 50.000 fans.

Premier Mark Rutte reageerde maandag gepikeerd toen hij werd gevraagd naar het gedrag van de voetbalsupporters. "Heel dom, hiermee houden we het virus niet onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op. Je moet gewoon je bek houden als je daar zit, die wedstrijd kijken en niet schreeuwen", zei Rutte. "Ja, dat is te doen."

Frustratie

Feyenoord zegt begrip te hebben voor die harde woorden van Rutte. "Feyenoord snapt de frustratie bij de premier over de oplopende cijfers. Die delen alle voetbalclubs, want ook wij worden echt keihard getroffen door de pandemie." Volgens de club ging het tegen Twente op veel plekken in het stadion goed. "Maar er is inderdaad meerdere momenten kortstondig gezongen, gejuicht en sprake geweest van gefluit en boe-geroep. Ook werd niet door alle bezoekers consequent de 1,5 meter afstand in acht genomen, ondanks dringende verzoeken daartoe."

Voor de komende wedstrijd tegen ADO, die zondag om 12.15 uur begint, zet Feyenoord dan ook extra stewards in. "Deze teams zullen nog meer gaan toezien op goede naleving van de 1,5-meterregel, specifiek op de vakken waar het zondag niet goed ging." De club benadrukt dat het ondanks alle maatregelen afhankelijk blijft van het gedrag van de toeschouwers en doet nogmaals een oproep aan de fans om zich aan de maatregelen te houden.

Voetbalbond KNVB heeft maandag contact opgenomen met Feyenoord om te horen wat er zondag mis ging. Spreekkoren, zingen en hard juichen zijn door de regering voorlopig verboden in de stadions, omdat hiermee het coronavirus verspreid kan worden. De KNVB vraagt zich af hoe de clubs dit kunnen handhaven. "Dat hebben we eerder gevraagd, maar daar is nooit een reactie op gekomen", aldus een woordvoerder.

Meer uit Voetbal

RKC in afwachting van uitslagen onderzoeken doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk is in afwachting van de uitslagen van onderzoeken bij doelman Etienne Vaessen. Dat heeft een woordvoerster van de club zondag gezegd. Er zijn diverse onderzoeken bij de doelman gedaan en scans gemaakt nadat hij zaterdag in de wedstrijd tegen Ajax out ging op het veld na een botsing met aanvaller Brian Brobbey in de slotfase van de wedstrijd. Volgens RKC ziet de situatie er voor Vaessen beter uit dan zaterdagavond.

50 minuten geleden
Keeper Vaessen van RKC is bij kennis en naar ziekenhuis gebracht

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk is in de slotfase van het duel met Ajax gereanimeerd op het veld. Dat gebeurde na een botsing met aanvaller Brian Brobbey van de bezoekers. Vaessen was even bewusteloos en is inmiddels weer bij kennis en naar een ziekenhuis gebracht.

12 uur geleden
RKC - Ajax definitief gestaakt na zwaar letsel Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken en even later definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg zwaar letsel had opgelopen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De bezoekers uit Amsterdam stonden met 3-2 voor. De KNVB moet beslissen wat er met het duel moet gebeuren.

12 uur geleden
FC Twente blijft door zege op Heerenveen in spoor van PSV

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente blijft door een zege op sc Heerenveen in het spoor van koploper PSV. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 en komt daardoor op 18 punten, 3 minder dan de Eindhovenaren die nog zonder puntenverlies zijn.

13 uur geleden
RKC - Ajax tijdelijk gestaakt na blessure doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken. Doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg is mogelijk zwaargeblesseerd geraakt na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

13 uur geleden
PSV zet zegereeks voort met overwinning (3-1) op FC Volendam

EINDHOVEN (ANP) - PSV blijft onverstoorbaar in de Eredivisie. De koploper liet tegen hekkensluiter FC Volendam de nodige kansen liggen, maar won alsnog zonder problemen: 3-1.

15 uur geleden
Almere City boekt historische zege bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Almere City FC heeft zijn eerste overwinning ooit in de Eredivisie geboekt. De gepromoveerde ploeg van coach Alex Pastoor won met 2-0 bij FC Utrecht en passeerde daarmee de thuisploeg op de ranglijst.

15 uur geleden