Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord voelt dat het onder een vergrootglas ligt

Feyenoord voelt dat het onder een vergrootglas ligt

ROTTERDAM (ANP) - Normaal gesproken heeft Peter Houtman altijd veel zin in een thuiswedstrijd van Feyenoord, maar zondag liep de stadionspeaker met een zwaar gemoed naar zijn plek op de tribune van De Kuip. "We liggen onder een vergrootglas", verzuchtte Houtman. "Hopelijk houdt iedereen z’n koppie erbij."

De oud-spits was zondagochtend al vroeg in het stadion. Met de veiligheidsmanager nam hij alle scenario’s en zijn teksten door. Aan Houtman de taak om de 13.000 toeschouwers in De Kuip regelmatig te wijzen op de voorschriften. Al voor de aftrap herhaalt hij die boodschap een paar keer. "Houd 1,5 meter afstand, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en weerhoud je van spreekkoren", aldus Houtman. Het volume van de doorgaans opzwepende muziek in het stadion ligt aanmerkelijk lager dan normaal. Alles om de fans zo rustig mogelijk te houden.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft Feyenoord gewaarschuwd. Als hij dezelfde taferelen ziet als vorige week tegen FC Twente, dan mogen er voorlopig geen fans meer naar binnen. Een week geleden sprak Houtman de toeschouwers ook geregeld toe. Lang niet iedereen volgde zijn boodschap op. Een deel van de fans had lak aan het voorschrift om onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook werd er luidkeels gezongen en geschreeuwd, zeker in de slotfase toen Feyenoord bij een stand van 1-1 drie grote kansen op de winnende treffer kreeg.

"Dat is de adrenaline, op zo’n moment kan je niet stil blijven", zegt seizoenkaarthoudster Yara van Dommelen zo’n 1,5 uur voor de aftrap bij de ingang van het stadion. Met rode stickers op de grond staat daar aangegeven hoeveel afstand de supporters onderling moeten houden. "Je hebt allemaal een vaste zitplaats. Maar vorige week gingen veel mensen toch naast elkaar zitten", zegt Van Dommelen, die samen met haar ouders, broertje en neef op vak W2 zit.

Iets verderop wachten de broers Van den Benning samen met hun jonge zoons tot ze De Kuip in mogen. "Ik ben bang dat dit de laatste keer wordt", zegt één van hen. "Hoe kan je nou stil blijven als het spannend is? Ik vrees dat de burgemeester gaat beslissen dat we straks zonder publiek gaan spelen. Maar goed, zo lang het kan, gaan we maar kijken."

Sommige fans zijn creatief. Een vrouw loopt het stadion binnen met in haar handen een bordje met daarop de tekst: 'Goal! Wij juichen in stilte'. Ze hoopt het bord in de vorm van een spreekwolkje gedurende de wedstrijd tegen ADO Den Haag een paar keer in de lucht te kunnen steken.

Meer uit Voetbal

'Geweldig' Spanje speelde Oranjevrouwen 'van kastje naar de muur'

SEVILLA (ANP) - De voetbalsters van Oranje waren vrijdagavond in de halve finale van de Nations League simpelweg niet opgewassen tegen het "geweldige" Spanje (3-0). Bondscoach Andries Jonker zag nog maar eens dat de wereldkampioen op dit moment "met kop en schouders" boven alle andere nationale vrouwenelftallen uitsteekt. "Dat positiespel, dat kan geen enkel ander land zo goed."

2 uur geleden
Machteloze Martens baalt vooral van manier waarop Oranje verliest

SEVILLA (ANP) - Aanvalster Lieke Martens kon na afloop van de kansloze nederlaag tegen Spanje (3-0) in Sevilla nog niet echt denken aan de positieve kant van de avond. Door de zege van het al geplaatste Frankrijk in de andere halve finale van de Nations League, krijgt Oranje woensdag in de troostfinale tegen Duitsland nog een kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. "Het is nooit leuk om te verliezen, maar zeker op de manier waarop het nu gebeurt doet pijn."

2 uur geleden
Jonker opgelucht na verlies bij Spanje door herkansing voor Spelen

SEVILLA (ANP) - Bij bondscoach Andries Jonker overheerst na afloop van de kansloze nederlaag tegen wereldkampioen Spanje (3-0) de opluchting omdat er toch nog een kans is op plaatsing voor de Olympische Spelen. De al gekwalificeerde Franse voetbalsters wonnen in de andere halve finale van de Nations League nipt van Duitsland (2-1), waardoor Oranje woensdag in de troostfinale nog met de Duitsers strijdt om het laatste Europese olympische ticket.

3 uur geleden
Leverkusen boekt nipte zege op degradatiekandidaat Mainz

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een kleine overwinning geboekt op Mainz 05. De koploper van de Bundesliga won in de eigen BayArena met 2-1 van de degradatiekandidaat. Leverkusen is nu 33 wedstrijden in alle competities op rij ongeslagen, een record voor een Duitse club.

4 uur geleden
Frankrijk klopt Duitsland en biedt Oranje herkansing voor Spelen

LYON (ANP) - Frankrijk heeft de Nederlandse voetbalsters een goede dienst bewezen door in de halve finale van de Nations League te winnen van Duitsland. In Lyon werd het 2-1 voor het gastland van de komende Olympische Spelen.

4 uur geleden
Oranje mist tegen sterker Spanje kans op ticket voor Spelen

SEVILLA (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben een eerste kans op een ticket voor de Olympische Spelen verspeeld. Wereldkampioen Spanje was in het grote, maar lang niet volledig gevulde Olympisch Stadion van Sevilla duidelijk de betere en won de halve finale van de Nations League met 3-0. Met twee doelpunten voor rust legde de thuisploeg de basis voor de zege, die een plek in de finale van het nieuwe landentoernooi én een ticket voor de Spelen oplevert.

4 uur geleden
Roda JC maakt titelstrijd weer spannend met zege bij Willem II

TILBURG (ANP) - Roda JC heeft de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie weer spannend gemaakt. De nummer 2 van de ranglijst was in Tilburg met 3-2 te sterk voor koploper Willem II. Met de zege bracht Roda de achterstand op Willem II terug tot 4 punten.

5 uur geleden