Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord slaat ook tegen AZ in slotfase toe en loopt verder uit

Feyenoord slaat ook tegen AZ in slotfase toe en loopt verder uit

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft in de Eredivisie een belangrijke slag geslagen. De koploper versloeg in De Kuip eerste achtervolger AZ in de slotfase met 2-1 en vergrootte de voorsprong op de Alkmaarders tot 5 punten.

Het was de tweede thuiswedstrijd op rij dat Feyenoord het verschil maakte tegen het einde van de wedstrijd. De Rotterdammers stonden twee weken geleden tegen PSV met 2-0 achter, maar wisten alsnog langszij te komen (2-2).

Feyenoord leidt na 22 speelronden met 49 punten. AZ heeft 44 punten. Ajax (43 punten) en PSV (42 punten) kunnen AZ zondag passeren.

Kökcü

Feyenoord moest het doen zonder Orkun Kökcü. De aanvoerder kreeg zondag in de slotfase van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-2) zijn vijfde gele kaart van het seizoen en was daarom geschorst. Trainer Arne Slot koos ervoor Javairô Dilrosun een linie terug te laten zakken, naar het middenveld. Alireza Jahanbakhsh mocht de vrijgekomen positie rechts voorin invullen.

AZ, dat met dezelfde basisspelers startte als vorige week tegen Excelsior (5-0), slaagde er voor rust goed in Feyenoord van het doel te houden. De Alkmaarders creëerden in het eerste kwartier zelf ook geen kans, maar kwamen kort daarna wel op voorsprong. Na een door Jesper Karlsson genomen hoekschop, kopte Dilrosun de bal achterwaarts in zijn eigen doel (0-1).

Higler

Scheidsrechter Dennis Higler deelde vijf gele kaarten (drie voor Feyenoord en twee voor AZ) uit in de eerste helft, waarin Feyenoord in de laatste minuut van de reguliere speeltijd pas voor het eerst op doel schoot. Na een actie van Jahanbakhsh, schoot Quinten Timber net naast.

Feyenoord bleek bijzonder effectief, want de tweede kans leverde wel een doelpunt. In de blessuretijd kopte Jahanbakhsh, op aangeven van Oussama Idrissi, raak. Jahanbakhsh en Idrissi voetbalden in het verleden allebei bij AZ.

Buitenspel

Na rust begon Feyenoord beter en stond AZ even onder druk. Spits Santiago Giménez kopte net over en zag na een uur spelen de 2-1 worden afgekeurd wegens buitenspel.

AZ overleefde die fase en kwam er daarna af en toe gevaarlijk uit, met ballen die net achter de verdediging van Feyenoord werden gelegd. Eerst nam spits Vangelis Pavlidis de bal net niet goed aan, even later overkwam Karlsson hetzelfde.

Feyenoord drong in de slotfase aan Slot bracht met Danilo een extra aanvaller in de ploeg. Dat loonde. Verdediger Marcus Pedersen schoot van afstand met links in de verre hoek raak.

Meer uit Voetbal

Olympiakos tegenstander Fiorentina in finale Conference League

PIRAEUS (ANP) - Olympiakos is de tegenstander van Fiorentina in de finale van de Conference League. De Griekse club versloeg in de tweede halve finale Aston Villa met 2-0, nadat de club ook al de eerste wedstrijd in Birmingham had gewonnen (4-2).

1 uur geleden
Atalanta voor het eerst in clubhistorie naar Europese eindstrijd

BERGAMO (ANP) - Atalanta heeft voor het eerst in zijn bestaan een Europese eindstrijd bereikt. De Italiaanse voetbalclub versloeg Olympique Marseille in de halve finales van de Europa League met 3-0 en dat was voldoende na de 1-1 van een week eerder.

1 uur geleden
Bayer Leverkusen ten koste van AS Roma naar finale Europa League

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich ten koste van AS Roma geplaatst voor de finale van de Europa League. De ploeg van de Spaanse trainer Xabi Alonso speelde met 2-2 gelijk tegen de Italianen en dat was voldoende na de 2-0-zege van een week eerder in Rome.

1 uur geleden
Janssen helpt Wolfsburg met doelpunt aan tiende beker op rij

KEULEN (ANP) - De Nederlandse voetbalinternational Dominique Janssen heeft met een doelpunt in de Duitse bekerfinale bijgedragen aan de 2-0-zege van VfL Wolfsburg op Bayern München. Het was de tiende keer op rij dat de vrouwen van Wolfsburg de nationale beker in de wacht sleepten.

6 uur geleden
Van Bommel verliest met Antwerp bekerfinale van Union

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse trainer Mark van Bommel is er met Antwerp niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij beslag te leggen op de Belgische voetbalbeker. In Brussel werd de finale van de Croky Cup met 1-0 verloren van Union, dat voor het eerst sinds 1914 de beste was.

7 uur geleden
Van der Maarel krijgt afscheidswedstrijd bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-voetballer Mark van der Maarel krijgt een afscheidswedstrijd in september. De club uit de Eredivisie laat weten op gepaste wijze afscheid te willen nemen van de 34-jarige verdediger.

7 uur geleden
Arsenal langer door met middenvelder Jorginho

LONDEN (ANP/BELGA) - Arsenal heeft het aflopende contract van middenvelder Jorginho met een seizoen verlengd. De 32-jarige Italiaanse voetballer kwam in januari 2023 over van Chelsea.

7 uur geleden