Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord mikt medio 2021 op definitief 'ja' voor nieuw stadion

Feyenoord mikt medio 2021 op definitief 'ja' voor nieuw stadion

ROTTERDAM (ANP) - Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord wilde zich in een zonovergoten Kuip nog niet laten feliciteren met de definitieve komst van een nieuw stadion aan de oever van de Maas. "Nee, dat is iets te snel. Dat kan hopelijk volgend jaar zomer. We hebben nu 'ja' gezegd onder voorbehoud van een aantal factoren, terwijl we altijd 'nee' hadden kunnen zeggen. We zetten het hele traject nu dus de komende elf, twaalf maanden door."

Feyenoord meldde donderdagochtend dat in het langdurige voorbereidingsproces fase 3, de laatste fase, is aangebroken. Daarmee is het prestigieuze stadion met een capaciteit van 63.000 toeschouwers, onderdeel van ontwikkelingsgebied Feyenoord City (met onder meer 3700 woningen), weer een stap dichterbij gekomen. De opening staat nu gepland in 2025, met de eerste paal in het voorjaar van 2022.

"Hoe groot de kans nu is dat het doorgaat, valt niet in percentages uit te drukken. Maar de kans is wel weer groter geworden, anders hadden we nu 'nee' gezegd", betoogde Koevermans, die de komende periode wat meer als woordvoerder en 'gezicht' van het Rotterdamse stadionproject zal gaan optreden. "Volgend jaar zomer nemen we een definitieve beslissing. Hopelijk wordt het een 'ja'. We zijn er optimistisch over, maar er is nog veel werk aan de winkel."

In fase 3 draait het volgens Koevermans om drie pijlers: de businesscase (kosten-batenanalyse) van het nieuwe stadion, de bouwkosten (iets meer dan 300 miljoen) en de financiering (440 miljoen euro). "We zullen onder meer definitieve afspraken moeten hebben met financiers. We zijn er goed mee op streek, maar we zijn er nog niet. Hoeveel geld er binnen is? Dat zeggen we niet, maar er moet nog tijd en energie in worden gestoken."

Koevermans: "Als blijkt, dat het geld er niet is, dat gaan we volgend jaar zomer zeggen dat het niet kan. En dan? Zo ver wil ik nog niet vooruitkijken. Bij een definitief 'nee' kost dat de club een kleine 3 miljoen euro. Dat is een lening, die we daarna in meerdere jaren mogen aflossen. Feyenoord loopt totaal geen gevaar als het onverhoopt niet doorgaat. De totale uitgaven voor het stadionproject bedragen tot dusver zo'n 25 miljoen euro. Het merendeel is uitgegeven door Stadion Feijenoord, ook in de vorm van een lening."

Koevermans zegt begrip te hebben voor een deel van de kritische achterban, die de peperdure nieuwbouw helemaal niet ziet zitten. "Het valt ook niet mee om de Kuip eventueel te moeten verlaten. Ik kom er zelf ook al vanaf mijn vijfde. Aan de andere kant: als het echt goed is voor Feyenoord, dat zullen we reëel moeten zijn en moeten we die stap durven zetten. We werken er al drie jaar keihard aan. Het is onze plicht om dat tot de laatste snik door te zetten."

Meer uit Voetbal

Kí verliest nipt bij debuut club Faeröer in Europese groepsfase

BRATISLAVA (ANP) - In de eerste wedstrijd ooit voor een club uit de Faeröer in de groepsfase van een Europees voetbaltoernooi heeft Kí Klaksvik net niet voor een stunt kunnen zorgen. De landskampioen van de eilandengroep kwam in het eerste groepsduel uit de Conference League op een 1-0-voorsprong op bezoek bij Slovan Bratislava. De Slowaken wisten een nederlaag nog af te wenden: 2-1.

4 uur geleden
Oud-Ajacied Kudus scoort voor West Ham bij moeizame Europese zege

LONDEN (ANP) - Voormalig Ajacied Mohammed Kudus heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de moeizame zege van West Ham United op Europa League-debutant TSC Backa Topola. De huidige koploper van Servië stond tot halverwege de tweede helft op voorsprong in Londen. Via een eigen doelpunt, een doelpunt van Kudus en een treffer van Tomas Soucek won de Conference League-winnaar alsnog: 3-1.

4 uur geleden
Geplaagd Ajax begint Europa League met gelijkspel tegen Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Ajax is de groepsfase van de Europa League begonnen met een gelijkspel. De Amsterdammers kwamen in eigen stadion tegen Olympique Marseille niet verder dan 3-3.

4 uur geleden
AZ-trainer Jansen zag zijn ploeg niet eerder zo slecht spelen

MOSTAR (ANP) - Trainer Pascal Jansen heeft AZ in zijn tijd bij de club niet eerder zo slecht zien spelen als in de tweede helft van het Conference League-duel met Zrinjski Mostar. Daarin gaf de halvefinalist van vorig seizoen een 3-0-voorsprong weg en ging met 4-3 ten onder. "Ik heb hier geen verklaring voor. Dit is beneden alle peil", reageerde de coach, die sinds december 2020 de leiding heeft bij AZ, voor de camera van ESPN.

5 uur geleden
Legia Warschau klopt Aston Villa in poule met AZ

WARSCHAU (ANP) - Legia Warschau heeft in de Conference League in het eerste groepsduel Aston Villa met 3-2 verslagen. De Polen gaan over twee weken op bezoek bij AZ.

6 uur geleden
Liverpool begint Europa League met moeizame zege

LINZ (ANP) - Liverpool is de groepsfase van de Europa League begonnen met een moeizame overwinning bij het Oostenrijkse LASK. De thuisploeg leidde bij rust met 1-0, maar na de pauze zette de ploeg van coach Jürgen Klopp de zaken recht: 1-3.

6 uur geleden
AZ geeft 3-0-voorsprong weg en begint met nederlaag in Bosnië

MOSTAR (ANP) - AZ heeft zich na een 3-0-voorsprong in het eerste duel in de groepsfase van de Conference League alsnog laten verrassen door Zrinjski Mostar. De verliezend halvefinalist van vorig seizoen uit Alkmaar ging door vier tegentreffers in de tweede helft met 4-3 ten onder in Bosnië en Herzegovina. Het was vooral aan AZ-doelman Mathew Ryan te wijten dat de Bosnische kampioen de wedstrijd nog won.

6 uur geleden