Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord mikt medio 2021 op definitief 'ja' voor nieuw stadion

Feyenoord mikt medio 2021 op definitief 'ja' voor nieuw stadion

ROTTERDAM (ANP) - Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord wilde zich in een zonovergoten Kuip nog niet laten feliciteren met de definitieve komst van een nieuw stadion aan de oever van de Maas. "Nee, dat is iets te snel. Dat kan hopelijk volgend jaar zomer. We hebben nu 'ja' gezegd onder voorbehoud van een aantal factoren, terwijl we altijd 'nee' hadden kunnen zeggen. We zetten het hele traject nu dus de komende elf, twaalf maanden door."

Feyenoord meldde donderdagochtend dat in het langdurige voorbereidingsproces fase 3, de laatste fase, is aangebroken. Daarmee is het prestigieuze stadion met een capaciteit van 63.000 toeschouwers, onderdeel van ontwikkelingsgebied Feyenoord City (met onder meer 3700 woningen), weer een stap dichterbij gekomen. De opening staat nu gepland in 2025, met de eerste paal in het voorjaar van 2022.

"Hoe groot de kans nu is dat het doorgaat, valt niet in percentages uit te drukken. Maar de kans is wel weer groter geworden, anders hadden we nu 'nee' gezegd", betoogde Koevermans, die de komende periode wat meer als woordvoerder en 'gezicht' van het Rotterdamse stadionproject zal gaan optreden. "Volgend jaar zomer nemen we een definitieve beslissing. Hopelijk wordt het een 'ja'. We zijn er optimistisch over, maar er is nog veel werk aan de winkel."

In fase 3 draait het volgens Koevermans om drie pijlers: de businesscase (kosten-batenanalyse) van het nieuwe stadion, de bouwkosten (iets meer dan 300 miljoen) en de financiering (440 miljoen euro). "We zullen onder meer definitieve afspraken moeten hebben met financiers. We zijn er goed mee op streek, maar we zijn er nog niet. Hoeveel geld er binnen is? Dat zeggen we niet, maar er moet nog tijd en energie in worden gestoken."

Koevermans: "Als blijkt, dat het geld er niet is, dat gaan we volgend jaar zomer zeggen dat het niet kan. En dan? Zo ver wil ik nog niet vooruitkijken. Bij een definitief 'nee' kost dat de club een kleine 3 miljoen euro. Dat is een lening, die we daarna in meerdere jaren mogen aflossen. Feyenoord loopt totaal geen gevaar als het onverhoopt niet doorgaat. De totale uitgaven voor het stadionproject bedragen tot dusver zo'n 25 miljoen euro. Het merendeel is uitgegeven door Stadion Feijenoord, ook in de vorm van een lening."

Koevermans zegt begrip te hebben voor een deel van de kritische achterban, die de peperdure nieuwbouw helemaal niet ziet zitten. "Het valt ook niet mee om de Kuip eventueel te moeten verlaten. Ik kom er zelf ook al vanaf mijn vijfde. Aan de andere kant: als het echt goed is voor Feyenoord, dat zullen we reƫel moeten zijn en moeten we die stap durven zetten. We werken er al drie jaar keihard aan. Het is onze plicht om dat tot de laatste snik door te zetten."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden