Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord mag voorzichtig naar boven kijken

Feyenoord mag voorzichtig naar boven kijken

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord mag weer voorzichtig naar boven kijken onder trainer Dick Advocaat. De ervaren opvolger van de vertrokken Jaap Stam zag zijn ploeg in de eigen Kuip ook van PEC Zwolle winnen (1-0).

Met Advocaat op de bank haalde Feyenoord tien punten uit vier competitiewedstrijden. De club is inmiddels naar de zevende plaats van de ranglijst geklommen, met net zo veel punten als nummer vijf Heracles Almelo.

Feyenoord is inmiddels zo fit dat het drie dagen na de zware Europese wedstrijd tegen de Rangers in staat was tot een hoopgevend openingsoffensief. Na de 1-0 van Steven Berghuis schakelde de thuisploeg echter over naar een lager tempo. In de tweede heft was het verval zo groot dat het een klein wonder was dat PEC Zwolle niet wist te scoren.

Openingsfase

Nick Marsman verdedigde het doel van Feyenoord. De derde keeper verving Kenneth Vermeer die nog last heeft van een hamstringblessure. Justin Bijlow ontbreekt al langer met een elleboogblessure. Nicolai Jørgensen keerde terug in de basisformatie. De Deen werkte hard maar mist nog vertrouwen en ritme. Hij verprutste in de openingsfase een enorme kans.

PEC Zwolle wankelde in de openingsfase. Luis Sinisterra was tweemaal dichtbij een treffer. Doelman Michael Zetterer van PEC Zwolle voorkwam met een fraaie reflex ook een doelpunt van Orkun Kökcü. Uiteindelijk trof alleen Berghuis doel voor rust. Hij schoot raak op aangeven van Tyrell Malacia, de vervanger van de geblesseerde Ridgeciano Haps.

Marsman kreeg nauwelijks iets te doen voor rust. In de tweede helft moest hij wel handelend optreden toen Gustavo Hamer, Dennis Johnsen, Lennart Thy en Dean Huiberts kansrijk voor hem opdoken. Feyenoord wankelde en werd slordiger en slordiger. Leroy Fer blunderde met een mislukte terugspeelbal en ook Eric Botteghin ging onnodig in de fout. De thuisploeg kwam er mee weg en dat mocht PEC Zwolle zich kwalijk nemen.

Meer uit Voetbal

Bellingham werkt aan zelfvertrouwen met rake kopbal

GELSENKIRCHEN (ANP) - De Engelse sterspeler Jude Bellingham werkte aan zijn zelfvertrouwen tegen Servië. De pas 20-jarige aanvallende middenvelder van Real Madrid rende na ruim een kwartier voetballen onvervaard het strafschopgebied binnen en kopte de bal na een voorzet van Bukayo Saka hard in het doel. Het was de winnende goal voor Engeland.

5 uur geleden
Bellingham helpt Engeland aan moeizame zege op Servië

GELSENKIRCHEN (ANP) - Engeland heeft zijn eerste groepswedstrijd op het EK in Duitsland met de nodige moeite gewonnen. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate versloeg in Gelsenkirchen Servië met 1-0. De enige treffer viel al vroeg in de wedstrijd en kwam op naam van Jude Bellingham.

7 uur geleden
Eriksen dacht niet aan drama op vorig EK, maar alleen aan voetbal

STUTTGART (ANP/DPA) - Christian Eriksen heeft in de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Slovenië geen moment gedacht aan het drama dat hem drie jaar geleden overkwam tijdens de eerste wedstrijd van het vorige EK tegen Finland. Eriksen kreeg in dat duel een hartstilstand en moest gereanimeerd worden. Publiek en spelers waren destijds in shock.

8 uur geleden
Manchester United wil door met 'beste trainer' Ten Hag

BAARN (ANP) - Manchester United wil graag verder met Erik ten Hag als coach. Dat heeft de oud-coach van Ajax gezegd op tv bij de NOS. "Er is met andere kandidaten gesproken, maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hebben", zei de Tukker.

8 uur geleden
Reijnders tevreden over 'steady' EK-debuut onervaren middenveld

HAMBURG (ANP) - Tijjani Reijnders oordeelde positief over het optreden van het onervaren middenveld van het Nederlands elftal in de eerste groepswedstrijd op het EK. Zowel hij, Jerdy Schouten als Joey Veerman deed nog niet eerder mee aan een eindtoernooi. Het drietal speelde tot zondag gezamenlijk pas 24 interlands.

9 uur geleden
Recordoptreden Kane bij Engeland, Servië zonder Tadic

GELSENKIRCHEN (ANP) - Harry Kane begint tegen Servië in de spits bij Engeland op het EK voetbal. Het wordt zijn 23e optreden in een interland op een groot toernooi en daarmee is hij de nieuwe recordhouder. Kane, de topscorer van Bayern München, passeert Ashley Cole.

9 uur geleden
Dumfries heeft bij tegentreffer Oranje déjà vu en baalt

HAMBURG (ANP) - Denzel Dumfries had in de openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Polen (2-1) een déjà vu. Het tegendoelpunt deed hem erg denken aan het oefenduel met Duitsland in maart, toen Oranje met 2-1 verloor.

10 uur geleden