Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord laat weer punten liggen in Kuip

Feyenoord laat weer punten liggen in Kuip

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft een roerige week afgesloten met een tegenvallend gelijkspel tegen Heracles Almelo: 0-0. De ploeg van Dick Advocaat, die eerder in de week bekendmaakte dat hij na dit seizoen stopt, verzuimde om optimaal te profiteren van de nederlagen van Ajax en Vitesse.

Feyenoord speelde de laatste 25 minuten tegen tien man, nadat Sinan Bakis met twee gele kaarten van het veld was gegaan. Ook in overtal slaagden de Rotterdammers er niet in om een beslissing te forceren. Net als vorige week tegen FC Utrecht (1-1) verspeelde Feyenoord punten. Tussendoor verloor de ploeg van Advocaat in eigen stadion in de Europa League van Dinamo Zagreb (0-2).

In de wetenschap dat Ajax en Vitesse zaterdag hadden verloren, kon Feyenoord inlopen op de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Opvallende afwezige aan de aftrap was Steven Berghuis. De aanvoerder, de laatste weken niet in grootse vorm, begon op eigen verzoek op de bank. Donderdag wacht Feyenoord in Oostenrijk een beslissend duel met Wolfsberger AC, met als inzet een plek in de knock-outfase van de Europa League.

Kansen

Berghuis kwam na een uur spelen toch in het veld, omdat Feyenoord er amper in slaagde om kansen te creëren. De Rotterdammers speelden wederom verre van overtuigend. Typerend was de manier waarop Nicolai Jørgensen halverwege de eerste helft een grote kans verprutste. De Deense spits, zoekende naar zijn vorm, kon na een lange bal van achteruit zo doorlopen richting doelman Janis Blaswich. Jørgensen probeerde de bal over Blaswich te stiften, maar produceerde slechts een slap schotje.

Even daarvoor had de mee naar voren gekomen linksback Tyrell Malacia de lat geraakt. Aan de andere kant miste Rai Vloet een grote kans namens Heracles.

Met Berghuis in de ploeg drong Feyenoord in het laatste half uur wat meer aan, zeker toen Heracles met tien man kwam te staan. Echt grote kansen wist de thuisclub echter niet te creëren. In de blessuretijd haalde de Almelose verdediger Robin Pröpper een schot van Jens Toornstra vlak voor de lijn weg en Jørgensen kopte naast.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden