Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord laat na koppositie alleen in handen te nemen

Feyenoord laat na koppositie alleen in handen te nemen

HERNING (ANP) - Feyenoord heeft in de Europa League nagelaten alleen aan kop te komen in groep F. Het elftal van trainer Arne Slot stond bij FC Midtjylland halverwege op een comfortabele voorsprong (0-2), maar dat bleek niet voldoende voor de overwinning: 2-2.

De Rotterdammers profiteerden zo nauwelijks van het gelijkspel tussen Sturm Graz en Lazio (0-0). Feyenoord verloor de eerste speelronde ruim van Lazio (4-2), waarna Sturm Graz met liefst 6-0 werd verslagen. Alle vier de ploegen hebben na drie speelronden 4 punten. Feyenoord, dat volgende week Midtjylland in De Kuip ontvangt, leidt op basis van het beste doelsaldo.

Lutsharel Geertruida keerde bij Feyenoord terug in het basiselftal. De rechterverdediger ontbrak sinds eind augustus in het elftal wegens de ziekte van Pfeiffer. Tegen NEC (1-1) viel hij zondag al wel weer in. Marcus Pedersen verdween tegen de Denen naar de reservebank.

Openingstreffer

Slot voerde in vergelijking met de wedstrijd tegen NEC nog een wijziging door. De Pool Sebastian Szymanski begon in plaats van Alireza Jahanbakhsh.

Szymanski opende halverwege de eerste helft de score. De arbitrage keurde het doelpunt eerst nog af, omdat spits Danilo buitenspel zou hebben gestaan toen Szymanski de combinatie met hem aanging. Bij het terugkijken van de beelden bleek Danilo aan de voor hem net goede kant van de verdediger te staan.

Comeback

De gepasseerde Jahanbakhsh mocht na een half uur spelen alsnog het veld in, als vervanger van Oussama Idrissi. De buitenspeler liep een spierblessure in zijn bovenbeen op toen hij aan wilde zetten voor een sprint.

Feyenoord had kort voor rust nog een keer baat bij de aanwezigheid van de videoscheidsrechter. De Rotterdammers mochten in de 43e minuut een strafschop nemen, omdat bleek dat de Braziliaanse middenvelder Evander hands maakte bij een vrije trap van Orkun Kökcü. De aanvoerder benutte de penalty zelf.

Voor Feyenoord viel de aansluitingstreffer in de tweede helft te vroeg. Gustav Isaksen scoorde in de 54e minuut met een schot in de verre hoek. Feyenoord stond behoorlijk onder druk, maar leek de overwinning wel mee te nemen. De Braziliaan Juninho maakte in de 85e minuut alsnog van dichtbij gelijk (2-2).

Meer uit Voetbal

Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea

LONDEN (ANP/RTR) - Enzo Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea. De middenvelder heeft een liesblessure opgelopen en is zeker zes weken uitgeschakeld. Zijn club uit Londen meldt dat de Argentijn inmiddels succesvol geopereerd is.

47 minuten geleden
Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

8 uur geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

8 uur geleden
PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

9 uur geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

9 uur geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

9 uur geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

10 uur geleden