Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord herstelt zich van slechte start en zit bij laatste acht

Feyenoord herstelt zich van slechte start en zit bij laatste acht

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord mag weer hopen op een nieuwe bekerfinale. De Rotterdammers bereikten woensdag de kwartfinales door Heracles Almelo met 3-2 te verslaan. Het was voor Feyenoord pas de eerste bekerwedstrijd van het seizoen omdat de club de vorige ronde was vrijgeloot.

Vorig seizoen bereikte Feyenoord overtuigend de finale door NAC Breda in de halve eindstrijd met 7-1 te verslaan. Vanwege het stilleggen van alle sport vanwege het coronavirus ging de finale tegen FC Utrecht niet door.

De beker heeft na zondag nog wat meer prioriteit voor Feyenoord. Het elftal van trainer Dick Advocaat verloor zondag in de Eredivisie met 1-0 bij Ajax en heeft halverwege de competitie een achterstand van 6 punten op de Amsterdammers, die ook een veel beter doelsaldo hebben.

Complimenten

Feyenoord kreeg voor het goede optreden in de Johan Cruijff ArenA veel complimenten. Op het eerste half uur na, maakte de huidige nummer 4 een goede indruk. Feyenoord kreeg veel kansen en verloor onverdiend.

Advocaat hield tegen Heracles niet vast aan dezelfde basisformatie. Middenvelder Orkun Kökcü keerde terug in het elftal, wat ten koste ging van Mark Diemers. Spits Lukas Pratto kreeg de voorkeur boven Nicolai Jørgensen en Luis Sinisterra verving Ridgeciano Haps links voorin.

Feyenoord stond na enkele tellen al bijna op achterstand. Heracles zocht vanaf de aftrap direct de weg richting het doel en keeper Nick Marsman kon de bal na een inzet van Delano Burgzorg maar net stoppen.

Knappe goal Burgzorg

Ook na die zwakke start kwam Feyenoord niet lekker in de wedstrijd. Heracles profiteerde na ruim een half uur spelen van een mislukte buitenspelval van Uros Spajic. De verdediger stapte veel te laat naar voren. Burgzorg omspeelde Marsman en schoot de bal knap binnen: 0-1.

Feyenoord leek met een achterstand te gaan rusten, maar uit een vrije trap van Steven Berghuis kreeg Sinisterra de bal in de blessuretijd precies voor zijn voeten: 1-1.

De tijdens de rust ingevallen Bryan Linssen schoot Feyenoord in de 53e minuut op voorsprong. Lutsharel Geertruida vergrootte de voorsprong door in de 84e minuut uit een vrije trap raak te koppen.

Adrian Szöke zorgde in blessuretijd voor de 3-2 en direct daarna was Heracles nog in de buurt van de gelijkmaker.

Meer uit Voetbal

FC Twente lang zonder aanvalster Rijsbergen door knieblessure

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente moet aanvalster Liz Rijsbergen voorlopig missen. De 22-jarige Rijsbergen liep zondag in de kampioenswedstrijd tegen FC Utrecht (2-2) een zware knieblessure op en is "langdurig uit de roulatie", meldt de koploper, die door het gelijkspel in Utrecht nog niet zeker is van de landstitel.

37 minuten geleden
Wisselvallig Chelsea frustreert coach Pochettino

LONDEN (ANP/RTR) - Coach Mauricio Pochettino van Chelsea uitte zijn frustraties na de beschamende 5-0-nederlaag tegen Arsenal. "We zijn te wisselvallig. Als we een slechte dag hebben, dan zijn we ook slecht. Maar als we een goede dag hebben, zijn we tot alles in staat", vertelde de Italiaan na afloop van het duel in Londen.

1 uur geleden
Van Praag wil leden Ajax overtuigen van noodzaak ontslag Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag komt donderdagavond naar een ingelaste ledenvergadering van Ajax om uit te leggen waarom de raad van commissarissen Alex Kroes wil ontslaan. De voorzitter van het toezichtorgaan van de beursgenoteerde vereniging kan rekenen op flinke weerstand. Want de geschorste algemeen directeur geniet veel steun bij de achterban van de Amsterdamse club.

4 uur geleden
Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

12 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

12 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

14 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

14 uur geleden