Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord-coach Slot ziet Timber voor Klassieker aansluiten

Feyenoord-coach Slot ziet Timber voor Klassieker aansluiten

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot van koploper Feyenoord heeft zondag tijdens de Klassieker tegen Ajax mogelijk weer de beschikking over Quinten Timber. De middenvelder is op de weg terug van een blessure en "hij is verder dan we hadden gehoopt", zei Slot twee dagen voor het duel in De Kuip.

Timber liep in december tijdens een oefenduel met FC Emmen een voetblessure op en leek langere tijd afwezig te zijn. Slot zag de 21-jarige speler echter afgelopen week weer aansluiten bij de groep. "Hij heeft weer delen van de training kunnen volgen. We gaan zaterdag bekijken of hij tegen Ajax kan spelen, maar dat zal niet in de basis zijn. Het gaat de goede kant op en sneller dan verwacht."

Feyenoord mist sowieso Gernot Trauner, die eveneens in december geblesseerd raakte. Sebastian Szymanski trainde vrijdag weer mee met de selectie, nadat hij afgelopen weekend tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd bij FC Groningen na een uur werd gewisseld.

Bescheiden

Slot realiseert zich dat een groot deel van de buitenwereld Feyenoord in de aanloop naar de Klassieker als favoriet ziet. Waar Ajax al sinds 22 oktober op een competitieoverwinning wacht, is Feyenoord in goede doen. De Rotterdammers hebben na zestien wedstrijden een voorsprong van 4 punten op naaste belager AZ, terwijl Ajax en PSV op 5 punten staan. De trainer waakt echter voor overmoed.

"We hebben alle reden om bescheiden te zijn", aldus Slot. "We hebben veel respect voor wat Ajax de laatste jaren heeft bereikt. Ze zijn vier jaar bovenaan geëindigd en hebben vorig jaar twee keer de Klassieker gewonnen. Dat gezegd hebbende, wij hebben ook alle reden om zondag met veel vertrouwen aan de aftrap te staan."

Details

Slot realiseert zich dat de verschillen klein zijn. "Topwedstrijden worden op details beslist. Dat was ook zo bij de eerdere wedstrijden tegen FC Twente, PSV en AZ. Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar. Maar het begint ermee dat je zelf goed voorbereid bent. De focus is op onszelf én op de volgende tegenstander, dat is in dit geval Ajax. We kijken niet of zij toevallig in een mindere periode zitten, je kijkt naar hoe ze spelen. We weten ook dat ze heel veel goede spelers hebben. Daarnaast kijken we naar waar wij zelf kunnen verbeteren."

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax begint zondag om 14.30 uur in De Kuip. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Meer uit Voetbal

Nederlanders Dallinga en Cissoko helpen Toulouse aan zege

TOULOUSE (ANP) - Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko hebben Toulouse in de Franse voetbalcompetitie aan een overwinning geholpen. Dankzij twee doelpunten van de Nederlanders, draaide het elftal van trainer Carles Martínez een achterstand in de uitwedstrijd tegen FC Lorient om: 1-2.

26 minuten geleden
Bologna pakt na rood Beukema punt in thuisduel met Udinese

BOLOGNA (ANP) - Bologna is er in de Serie A niet in geslaagd nummer 3 Juventus op de ranglijst te passeren. Het team van coach Thiago Motta kwam voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

51 minuten geleden
Koploper Arsenal boekt nipte zege in stadsderby bij Tottenham

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft dankzij een krappe zege in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur goede zaken gedaan in de Engelse titelstrijd (2-3). De koploper was in de eerste helft uiterst effectief, met drie treffers uit twee schoten op doel. Dankzij een eigen doelpunt van Pierre-Emile Højbjerg en goals van Bukayo Saka en Kai Havertz leidden de 'Gunners' al met 3-0 bij rust.

53 minuten geleden
Courtois keert tegen Bayern München terug in selectie Real Madrid

MADRID (ANP/BELGA) - Thibaut Courtois is door trainer Carlo Ancelotti opgenomen in de selectie van Real Madrid voor de halve finale van de Champions League tegen Bayern München van dinsdag. De 31-jarige doelman liep in augustus een zware knieblessure op en kwam dit seizoen nog niet in actie.

1 uur geleden
Geen winnaar bij duel tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Utrecht. De nummer 16 van de Eredivisie leek op weg naar de eerste competitiezege sinds begin maart, maar Sam Lammers zorgde kort voor tijd voor de 2-2-eindstand.

1 uur geleden
FC Volendam bijna zeker van degradatie na nederlaag bij Sparta

ROTTERDAM (ANP) - FC Volendam kan degradatie uit de Eredivisie nauwelijks meer ontlopen. De ploeg van trainer Regillio Simons verloor het uitduel met Sparta Rotterdam met 1-0. Daardoor moet de nummer 17 in de laatste drie duels een achterstand van 6 punten goedmaken op RKC Waalwijk. Ook is het doelsaldo van de Noord-Hollanders veel slechter.

1 uur geleden
Kampioen Internazionale met zege op Torino naar huldiging

MILAAN (ANP) - Landskampioen Internazionale heeft op de dag van de huldiging met 2-0 gewonnen van middenmoter Torino. Hakan Çalhanoglu tekende na rust voor beide treffers. Adrien Tamèze van Torino kreeg in de 49e minuut een rode kaart.

3 uur geleden