Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feyenoord boekt ruime zege bij Partizan Belgrado

Feyenoord boekt ruime zege bij Partizan Belgrado

BELGRADO (ANP) - Feyenoord heeft riant zicht op het bereiken van de kwartfinales in de Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot won donderdag het uitduel met Partizan Belgrado met 5-2. Volgende week donderdag volgt de return in Rotterdam.

Feyenoord begon met aanvallende intenties. De eerste kans was voor Reiss Nelson. De Engelsman, terug na een blessure, mikte in de korte hoek, maar doelman Aleksandar Popovic redde. Bij de eerste de beste kans aan de andere kant was het meteen prijs. De Israëliër Bibras Natcho schoot in de dertiende minuut raak op aangeven van Queensy Menig, de Nederlander die eerder onder meer bij PEC Zwolle en FC Twente speelde. De doelpuntenmaker had zich bij zijn treffer geblesseerd en verdween niet veel later van het veld.

De voorsprong van de thuisploeg, koploper in de Servische competitie, hield niet lang stand. In de 20e minuut maakte Jens Toornstra gelijk. De assist kwam van Luis Sinisterra. Feyenoord kreeg kansjes, zag Orkun Kökçü een keer van afstand net over schieten en leek het duel te controleren. Maar meteen na rust keek de ploeg van Slot opnieuw tegen een achterstand aan. Door slecht wegwerken belandde de bal voor de voeten van invaller Nemanja Jovic, die met een hard schot doelman Justin Bijlow passeerde: 2-1.

Ook nu mocht Partizan niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten na de treffer van Jovic scoorde Cyriel Dessers, die nu eens in de basis was begonnen bij de Rotterdammers. De Belg schoot raak op aangeven van Luis Sinisterra. Het was al de vijfde treffer van Dessers in de Conference League dit seizoen.

In de 64e minuut volgde de voorsprong voor de Rotterdammers. Jovic leek een overtreding op Nelson te maken in het strafschopgebied, maar nog voor er enige discussie kon ontstaan schoot Lutsharel Geertruida de bal hard langs Popovic: 2-3. Het feest voor de Rotterdamse fans op de tribunes werd alleen maar groter door doelpunten van Sinisterra en nogmaals Toornstra.

Meer uit Voetbal

Bayern baalt van gemiste kansen na gelijkspel tegen Real Madrid

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Trainer Thomas Tuchel van Bayern München baalde na afloop van de eerste halve finale in de Champions League tegen Real Madrid (2-2) van de gemiste kansen van zijn ploeg. "We hadden een geweldige openingsfase en we hadden toen op voorsprong moeten komen", keek de coach na afloop terug.

2 uur geleden
Bayern en Real Madrid in evenwicht in eerste duel halve finale

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München en Real Madrid hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van de halve finale in de Champions League. Het duel tussen de nummer 2 van Duitsland en de koploper van Spanje eindigde in 2-2.

3 uur geleden
Atlético moet deel stadion twee duels sluiten na racisme

MADRID (ANP/AFP) - Atlético Madrid moet de komende twee thuiswedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie een deel van het stadion sluiten. De Spaanse bond bestraft de club daarmee voor racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden richting aanvaller Nico Williams van Athletic Club, afgelopen zaterdag.

6 uur geleden
De Ligt niet bij selectie Bayern voor duel met Real Madrid

MÜNCHEN (ANP) - Verdediger Matthijs de Ligt van Bayern München is niet opgenomen in de selectie voor de eerste halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Oranje-international kampt met een knieblessure.

6 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique: we moeten druk niet als bedreiging zien

DORTMUND (ANP) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain ziet in aanloop naar de halve finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund de hoge verwachtingen rond zijn elftal niet als probleem. "Bij Paris Saint-Germain heb je altijd met druk te maken. Ik geniet van deze situatie. Het is een voorrecht om in de halve finales van de Champions League te staan. Je moet de druk niet als een bedreiging zien", sprak de Spanjaard op een persconferentie.

7 uur geleden
Deadline Vitesse voor proflicentie al halverwege mei

ARNHEM (ANP) - Vitesse moet een maand eerder dan gedacht zijn financiën op orde hebben in verband met het verkrijgen van een proflicentie voor volgende seizoen. De geplaagde club uit Arnhem kreeg van de licentiecommissie te horen dat zij medio mei tot intrekking van de licentie kan overgaan. Eerder hield Vitesse rekening met een deadline op 15 juni, de uiterste datum voor het indienen van een begroting voor volgend seizoen.

7 uur geleden
Barbosa mag ondanks dopingschorsing voorlopig weer voetballen

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - De Braziliaanse voetbalinternational Gabriel Barbosa mag voorlopig weer voetballen. Dat heeft sporttribunaal CAS bepaald. Barbosa, beter bekend als 'Gabigol' werd ruim een maand terug voor twee jaar geschorst omdat hij niet had meegewerkt aan een dopingcontrole.

9 uur geleden