Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Festivalorganisator ID&T om de tafel met kabinet

Festivalorganisator ID&T om de tafel met kabinet

AMSTERDAM (ANP) - Festivalorganisator ID&T gaat dinsdag om de tafel met het kabinet. In het gesprek wordt gezocht naar een oplossing voor de op losse schroeven staande festivalzomer. ID&T spande in eerste instantie uit naam van nog veertig andere organisatoren van festivals en evenementen een kort geding aan tegen de overheid, maar besloot later dat voorlopig aan te houden.

Op 9 juli maakten demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekend dat meerdaagse festivals tot en met 13 augustus niet doorgaan. Eendaagse festivals mogen een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Voor festivals na 13 augustus, zoals Lowlands en Down The Rabbit Hole, is het nog onduidelijk wat de maatregelen zullen zijn en of de festivals door kunnen gaan.

Zorgminister Hugo de Jonge stelde voor om eerst met elkaar in gesprek te gaan. Dat gebeurt dus dinsdag. Hoe laat, waar en met wie van het kabinet het gesprek is, is niet bekend. Rosanne Janmaat, directielid van ID&T, en een vertegenwoordiging van de Alliantie van Evenementenbouwers zijn in ieder geval aanwezig.

Volgens Janmaat is het gesprek "een eerste stap" naar een oplossing. "De afgelopen week is er best wel veel gebeurd. We hebben allemaal het Kamerdebat nauwlettend gevolgd en we voelden ons ontzettend gesteund", zei Janmaat eerder. "Een groot gedeelte van het debat had betrekking op onze sector. Daar waren we heel blij mee."

Het kabinet maakte eerder ook bekend 135 miljoen euro extra uit te trekken voor steun aan de sector. Organisatoren kunnen daarnaast een groter deel van hun gemaakte kosten vergoed krijgen en de termijn om een aanvraag in te dienen wordt uitgebreid. "Dat, samen met de toezegging van de minister dat hij graag met de sector in gesprek wil, heeft ons doen besluiten om toch nog een keer met elkaar om de tafel te gaan om samen te kijken of we tot een oplossing kunnen komen die houdbaar is voor nu en de toekomst. Als dat niet lukt, zetten we het kort geding alsnog door."

Meer uit Politiek

Kamer ontevreden over extra tijd IND-beoordeling asielaanvraag

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is ontevreden over het wetsvoorstel om de wettelijke termijn te verlengen waarop een besluit moet worden genomen over een asielaanvraag. De redenen van die ontevredenheid verschillen, maar de Kamer is het er wel over eens dat het voorstel van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) niet de oplossing is voor de dichtgeslibde asielketen. Het is nog niet duidelijk of het wetsvoorstel de steun krijgt van een Kamermeerderheid, zo is na het debat over het wetsvoorstel duidelijk geworden.

54 minuten geleden
FNV: minister moet ingrijpen na censuur door bestuur TU Delft

DELFT (ANP) - FNV vindt dat onderwijsminister Robbert Dijkgraaf moet ingrijpen bij de TU Delft "nu de sociale veiligheid niet langer te garanderen is", aldus de vakbond in een verklaring. Volgens FNV "rommelt het aan alle kanten" bij de universiteit, nu het bestuur daar "censuur toepast om een kritisch artikel over sociale veiligheid en zwijgplicht in het eigen universiteitsblad Delta onder het tapijt te vegen", zo staat te lezen.

1 uur geleden
Van der Burg is blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) vindt het een "uitstekende keuze" dat de onderhandelaars voor een nieuw kabinet hebben besloten dat er geen kabinet-Wilders I komt. Dat zei hij in een debat met de Tweede Kamer over het asielbeleid. Hij wordt geen minister voor migratie als er een kabinet komt van PVV, VVD, NSC en BBB, zei hij verder.

2 uur geleden
Informateurs wachten nog even met doorpraten over migratie

DEN HAAG (ANP) - De informateurs brengen migratie ook donderdag niet ter tafel, omdat de onderhandelende partijen tijd nodig zouden hebben. Zo kunnen partijen informeren of bepaalde maatregelen mogelijk zijn en ook "überhaupt effect kunnen hebben", zegt informateur Richard van Zwol. "En de gesprekken vinden natuurlijk niet alleen plaats aan de vergadertafel", voegt hij daaraan toe, wat wijst op mogelijke gesprekken hierover achter de schermen.

3 uur geleden
Van der Wal herhaalt: 130 op de snelweg zo goed als onmogelijk

DEN HAAG (ANP) - Het is zo goed als onmogelijk om de maximumsnelheid op de snelweg terug te brengen naar 130 kilometer per uur, zegt demissionair stikstofminister Christianne van der Wal woensdag in een commissiedebat. "We kunnen het ons niet permitteren. Want de natuur kan het inderdaad niet aan." De maatregel zou leiden tot hogere uitstoot en neerslag van stikstof, "door het snellere rijden en doordat mensen andere routes gaan kiezen. Het kan alleen als we significante negatieve gevolgen in Natura2000-gebieden kunnen uitsluiten".

3 uur geleden
De Vries: aanpak toeslagenfraude kan niet zonder risicoselectie

DEN HAAG (ANP) - Om fraude met toeslagen te kunnen aanpakken is "toch een soort risicoselectie nodig". Dat zegt staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) in een debat met de Tweede Kamer. Verschillende partijen wilden van haar weten of de Dienst Toeslagen wel over de juiste instrumenten beschikt om misbruik en fraude op te sporen.

4 uur geleden
Kamer verafschuwt aanval op conducteur, wil meer actie kabinet

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft tijdens een debat haar afschuw uitgesproken over de mishandeling van een NS-conducteur afgelopen zaterdagavond. De vrouw werd door een groep jongeren geschopt en van een trap geduwd. Partijen willen dat het kabinet met meer plannen tegen geweld in het ov komt, en eerder genomen maatregelen sneller uitvoert.

4 uur geleden