Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Festivalorganisator ID&T om de tafel met kabinet

Festivalorganisator ID&T om de tafel met kabinet

AMSTERDAM (ANP) - Festivalorganisator ID&T gaat dinsdag om de tafel met het kabinet. In het gesprek wordt gezocht naar een oplossing voor de op losse schroeven staande festivalzomer. ID&T spande in eerste instantie uit naam van nog veertig andere organisatoren van festivals en evenementen een kort geding aan tegen de overheid, maar besloot later dat voorlopig aan te houden.

Op 9 juli maakten demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekend dat meerdaagse festivals tot en met 13 augustus niet doorgaan. Eendaagse festivals mogen een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Voor festivals na 13 augustus, zoals Lowlands en Down The Rabbit Hole, is het nog onduidelijk wat de maatregelen zullen zijn en of de festivals door kunnen gaan.

Zorgminister Hugo de Jonge stelde voor om eerst met elkaar in gesprek te gaan. Dat gebeurt dus dinsdag. Hoe laat, waar en met wie van het kabinet het gesprek is, is niet bekend. Rosanne Janmaat, directielid van ID&T, en een vertegenwoordiging van de Alliantie van Evenementenbouwers zijn in ieder geval aanwezig.

Volgens Janmaat is het gesprek "een eerste stap" naar een oplossing. "De afgelopen week is er best wel veel gebeurd. We hebben allemaal het Kamerdebat nauwlettend gevolgd en we voelden ons ontzettend gesteund", zei Janmaat eerder. "Een groot gedeelte van het debat had betrekking op onze sector. Daar waren we heel blij mee."

Het kabinet maakte eerder ook bekend 135 miljoen euro extra uit te trekken voor steun aan de sector. Organisatoren kunnen daarnaast een groter deel van hun gemaakte kosten vergoed krijgen en de termijn om een aanvraag in te dienen wordt uitgebreid. "Dat, samen met de toezegging van de minister dat hij graag met de sector in gesprek wil, heeft ons doen besluiten om toch nog een keer met elkaar om de tafel te gaan om samen te kijken of we tot een oplossing kunnen komen die houdbaar is voor nu en de toekomst. Als dat niet lukt, zetten we het kort geding alsnog door."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Kopstukken VVD, D66, CDA voor gespannen formatieweekend op de hei

HILVERSUM (ANP) - Een weekendje weg van het Binnenhof met de kopstukken in de formatie. Dat was het idee van informateur Johan Remkes toen hij de partijleiders van VVD, D66 en CDA en hun secondanten uitnodigde op landgoed de Zwaluwenberg in Hilversum. Maar de afgelopen week stapte D66-leider Sigrid Kaag op als minister, waarna ook CDA-minister Ank Bijleveld aftrad. De druk om tot een nieuw kabinet te komen is daarmee toegenomen, maar datzelfde geldt voor de spanning tussen de partijen.

18 uur geleden
Omtzigt deelt in eerste lezing tik uit aan Hoekstra en Rutte

AMSTERDAM (ANP) - In een eerste lezing sinds zijn terugkeer in de Tweede Kamer, haalt oud-CDA'er Pieter Omtzigt hard uit naar zijn voormalige partijleider Wopke Hoekstra en naar demissionair premier Mark Rutte. "De beeldvorming gaat boven alles", zegt Omtzigt in debatcentrum De Balie over "de huidige politieke cultuur die ontstaan is onder premier Rutte".

1 dag geleden
CDA: niet collegiaal dat Kaag niet waarschuwde voor haar vertrek

DEN HAAG (ANP) - Het CDA werd overvallen door de manier waarop Sigrid Kaag donderdag terugtrad als minister van Buitenlandse Zaken. Minister Ank Bijleveld van Defensie was daar vooraf niet van op de hoogte en moest mede daardoor terugkomen op haar besluit van donderdag om aan te blijven, zegt een ingewijde. Die voegt daar aan toe dat de partij dat als oncollegiaal ziet.

1 dag geleden
Bijleveld: kan door ontstane discussie taak niet meer vervullen

DEN HAAG (ANP) - Ank Bijleveld vindt dat ze niet langer kon aanblijven als minister van Defensie omdat ze door de discussie die is ontstaan over haar positie haar werk niet meer kan doen, zo zegt ze vrijdag in een persverklaring. De CDA-bewindsvrouw kondigde haar vertrek vrijdagmiddag aan op het ministerie van Defensie. In de uren daarvoor werd binnen de partij en op het Binnenhof al duidelijk dat ze zou vertrekken.

1 dag geleden
Ank Bijleveld treedt terug als minister van Defensie

DEN HAAG (ANP) - Ank Bijleveld treedt terug als demissionair minister van Defensie, melden bronnen in Den Haag. De Tweede Kamer nam donderdagavond een motie van afkeuring tegen haar aan vanwege de gang van zaken rond de evacuaties uit Afghanistan. Sigrid Kaag stapte om eenzelfde motie direct al op als demissionair minister van Buitenlandse Zaken..

1 dag geleden
Minister Bijleveld geeft statement op Defensie

DEN HAAG (ANP) - Demissionair defensieminister Ank Bijleveld geeft vrijdagmiddag een statement op haar ministerie. Dit gebeurt nadat haar partijtop crisisoverleg heeft gevoerd. Diverse media melden dat Bijleveld zal opstappen wegens de motie van afkeuring die de Kamer donderdag aannam en al leidde tot het vertrek van minister Kaag van Buitenlandse Zaken.

1 dag geleden
Crisisoverleg CDA-top op Defensie om rol Bijleveld

DEN HAAG (ANP) - Kopstukken van het CDA hebben op het ministerie van Defensie overlegd over de rol van defensieminister Ank Bijleveld. Na het vertrek van demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) is de positie van Bijleveld in het geding: zij kreeg net als Kaag een motie van afkeuring van de Tweede Kamer. Partijleider Wopke Hoekstra verliet voortijdig de ministerraad om op Defensie te overleggen. Volgens een ingewijde was partijvoorzitter Marnix van Rij ook aanwezig.

1 dag geleden