Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Festival Oerol op Terschelling van start met nieuwe opzet

Festival Oerol op Terschelling van start met nieuwe opzet

TERSCHELLING (ANP) - Het festival Oerol op Terschelling gaat van start in een nieuwe, compactere opzet. Dit keer is geen sprake van meerdere zogeheten "oorden" maar is er één "festivalhart" bij West aan Zee. Het festival vindt plaats van vrijdag tot en met volgende week zondag.

"Oerol Festival gaat dit jaar naar één groot, bruisend Festivalhart: de Deining", is op de website van het festival te lezen. "Ook is het Straattheater weer terug van weggeweest." Tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van livemuziek en andere voorstellingen bezoeken, zoals theater en dans.

De organisatie heeft "geluisterd naar feedback van bezoekers, eilanders én de natuur", liet de organisatie eerder weten, en vindt het "belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor een leefbare planeet". "Daarom maken we de harde en bewuste keuze om te werken met minder locaties en meer ruimte te geven aan het landschap van Terschelling."

Op 9 mei kregen koning Willem-Alexander en koningin Máxima al een voorproefje van het festival tijdens hun bezoek aan de Waddeneilanden.

Meer uit Binnenland

Premier Rutte vindt president Poetin geen sterke man

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte vindt de Russische president Vladimir Poetin geen "sterke man", zei hij in een debat in de Tweede Kamer toen het ging over volhardendheid van Poetin in de oorlog in Oekraïne. "Overschat nou niet Poetin mentaal. Ik heb met de man heel veel gesproken. Dat is geen sterke man, dat is geen sterke vent."

18 minuten geleden
Groningse gedeputeerde: geweldig dat Groningenveld dichtgaat

GRONINGEN (ANP) - Gedeputeerde Susan Top (Mijnbouw) noemt het "geweldig nieuws" dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. "Tot op het laatste moment was het spannend. Het bleef eerst zien, dan geloven."

19 minuten geleden
Vijlbrief: eindelijk krijgen Groningers verdiende zekerheid

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) is blij dat de wet om het Groningengasveld definitief te sluiten ook door de Eerste Kamer is aangenomen. "Eindelijk krijgen Groningers de zekerheid die zij verdienen!" schrijft hij op X.

21 minuten geleden
Verhoging minimumloon strandt zoals verwacht in senaat

DEN HAAG (ANP) - De wet die een verhoging van het minimumloon zou regelen, is zoals verwacht gestrand in de Eerste Kamer. Een meerderheid van de senaat, waaronder twee van de drie formerende partijen die in de Eerste Kamer vertegenwoordigd zijn, stemde het plan weg.

21 minuten geleden
GBB 'blij en opgelucht' om sluiting gasveld, ook 'bitterzoet'

GRONINGEN (ANP) - De Groninger Bodem Beweging (GBB) is "blij en opgelucht" dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Al is het "natuurlijk bitterzoet".

22 minuten geleden
Groningenveld gaat echt dicht: Eerste Kamer stemt voor wet

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer heeft voor de wet gestemd die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Behalve JA21, Forum voor Democratie en 50PLUS stemde de voltallige senaat voor de historische wet. Deze maakt officieel een einde aan decennia aan gaswinning die de Nederlandse economie veel opleverde, maar ook voor veel problemen zorgde in de regio.

3 uur geleden
Kabinet gaat met Israël praten over onderdelen F-35

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet gaat met Israël praten over het weer doorleveren vanuit Nederland van onderdelen voor de F-35 gevechtsvliegtuigen. Dat is door de rechter verboden, maar mag wel als de vliegtuigen niet worden ingezet voor operaties in de Gazastrook. Demissionair premier Mark Rutte is niet positief over het gesprek. Hij denkt niet dat Israël zit te wachten op deze beperking, zei hij in de Tweede Kamer.

4 uur geleden