Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ferrari-winnaar Sainz ziet 'veel snellere' Red Bulls in Japan

Ferrari-winnaar Sainz ziet 'veel snellere' Red Bulls in Japan

SUZUKA (ANP) - Carlos Sainz geeft zich bij voorbaat al gewonnen in de Grote Prijs van Japan. "De Red Bulls zijn hier helaas van een ander niveau. Ze zijn veel sneller", mokte de Spaanse coureur van Ferrari na de kwalificatierace. Sainz reed de vierde tijd en gaf bijna een halve seconde toe op Max Verstappen, die voor de vierde keer op rij dit seizoen de pole veroverde.

"Ik kan alleen maar hopen dat we zondag in de race nog wat strijd kunnen leveren voor het podium. In de kwalificatie kwamen we er niet aan", aldus de coureur, die twee weken geleden de hegemonie van Verstappen doorbrak met de zege in de Grote Prijs van Australië. Hij profiteerde in Melbourne van het vroege uitvallen van Verstappen, maar bedwong wel de Red Bull van Sergio Pérez.

Charles Leclerc, die in het kampioenschap van de Formule 1 na drie races tweede staat achter Verstappen, reed de achtste tijd in de kwalificatie. De coureur van Ferrari was in mineur. "Ik miste snelheid. Wat ik ook probeerde, niets werkte. Doodzonde, want juist een goede kwalificatie op dit circuit is belangrijk."

Meer uit Sport

Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

51 minuten geleden
Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

1 uur geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

1 uur geleden
Turnster Lieke Wevers noemt rentree bij EK 'uitdagend'

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) heeft zich bij haar internationale rentree met Oranje geplaatst voor de EK-landenfinale. Wevers, die zich tijdens de kwalificaties in Nederland via de meerkamp plaatste voor de EK, kwam slechts in actie op brug en balk.

1 uur geleden
Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

6 uur geleden
Turnsters als zesde naar teamfinale bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben zich bij de EK in het Italiaanse Rimini geplaatst voor de teamfinale. Elze Geurts, Lieke Wevers, Vera van Pol, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen in de kwalificatie tot 153,995 punten, goed voor de zesde plek. Gastland Italië plaatste zich met 165,296 als eerste voor de finale waarin de beste acht landenteams in actie komen.

7 uur geleden
Voormalig kunstrijdster Dijkstra (82) overleden

SOMEREN (ANP) - Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Katja Kossmayer gemeld. Dijkstra, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

9 uur geleden