Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ferrari breekt winstbeloftes wegens corona

Ferrari breekt winstbeloftes wegens corona

MARANELLO (ANP/BLOOMBERG) - Ferrari, fabrikant van snelle auto's, loopt vertraging op bij het behalen van zijn winstdoelstellingen. Het Italiaanse bedrijf wijt dit uitstel aan de gevolgen van de coronacrisis, die het bedrijf vorig jaar noopte de productie zeven weken stil te leggen.

Aanvankelijk mikte Ferrari erop om uiterlijk voor het einde van 2022 een aangepast bedrijfsresultaat van 1,8 miljard euro. Dat is de winst voor aftrek van belastingen, rentebetalingen en afschrijvingen. Maar die belofte kan Ferrari wegens de pandemie niet meer waarmaken dus schuift dit winstdoel een jaar op, verklaarde voorzitter en interim-topman John Elkann in een toelichting op de resultaten in het eerste kwartaal.

Ferrari leverde in die verslagperiode 2771 bolides af, wat iets meer is dan een jaar eerder. De kwartaalomzet steeg daarbij met 8 procent tot 1 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat steeg met 19 procent tot 376 miljoen euro.

Het automerk is nog altijd op zoek naar een nieuwe topbestuurder, nadat Louis Camilleri in december onverwachts aftrad als hoogste baas van het bedrijf. Elkann, die ook aan het hoofd staat van grootaandeelhouder Exor, zei onlangs dat hij op zoek is naar een nieuwe topman of -vrouw die ook de technologische capaciteiten heeft om Ferrari verder te ontwikkelen. Onder Camilleri was Ferrari nog wars van de verschuiving naar elektrisch rijden. Zo liet hij analisten een maand voor zijn vertrek weten dat Ferrari waarschijnlijk nooit volledig elektrische auto's zal maken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Natuurclub verzet zich tegen alternatief voor hoogoven Tata Steel

LEIDEN (ANP) - Stichting Duinbehoud verzet zich tegen de Hisarna-installatie van Tata Steel, die als minder vervuilend alternatief voor de hoogovens van de staalfabrikant geldt. De natuurclub is bezorgd dat de proefinstallatie voor meer stikstof in de nabijgelegen duingebieden zorgt. Bij provincie Noord-Holland heeft de stichting daarom bezwaar gemaakt tegen de vergunning voor de heropstart van Hisarna

34 minuten geleden
Israël zet aanvallen Gaza voort in vijfde nacht van beschietingen

JERUZALEM/GAZA (ANP/DPA/RTR) - Het geweld tussen Israël en de Palestijnen houdt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag aan. Het is de vijfde nacht op rij dat er over en weer geschoten wordt.

11 uur geleden
Wall Street zet opmars voort, Walt Disney in de min

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten de handel uitgegaan. Daarmee werd voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder, dankzij een wegebbende vrees voor een snelle renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. Het aandeel Walt Disney ging omlaag na een tegenvallende handelsupdate.

18 uur geleden
Nieuw bewijs dwangarbeid Oeigoeren bij productie zonnepanelen

LONDEN (ANP) - Bij de productie van zonnepanelen in de Chinese regio Xinjiang zouden Oeigoerse minderheden met dwang te werk worden gesteld. Dat stelt de Britse Sheffield Hallam University in een nieuwe studie, waarover Het Financieele Dagblad eerder berichtte.

18 uur geleden
Nieuw personeel Delta Air Lines moet gevaccineerd zijn

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines eist van nieuwe personeelsleden dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, uitzonderingen daargelaten. De Amerikaanse onderneming wil werknemers en klanten beschermen. Delta verwacht nieuw personeel aan te moeten nemen nu de vraag naar bijvoorbeeld binnenlandse reizen weer aantrekt.

19 uur geleden
Britten terughoudend met uitbreiden 'groene reislijst'

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk zal terughoudend zijn met het uitbreiden van de groene lijst van landen waar mensen naartoe mogen reizen, zonder dat ze bij terugkomst in quarantaine hoeven. Premier Boris Johnson zegt de lijst niet te snel uit te willen breiden vanwege het risico op nieuwe coronavarianten.

20 uur geleden
Rentevrees ebt weg op Beursplein 5, KPN opvallende stijger

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De angst voor een hogere rente, die de markten deze week in de greep hield, nam af. Daarnaast is er optimisme over het economische herstel wat met name voor winsten in de reissector zorgde. KPN was een opvallende stijger in de AEX, nadat geruchten over een overname opnieuw de kop opstaken.

22 uur geleden