Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fernandes loodst Portugal langs Bosnië en Herzegovina

Fernandes loodst Portugal langs Bosnië en Herzegovina

LISSABON (ANP) - Portugal heeft zijn honderd procent score in de EK-kwalificatiereeks intact gehouden. De ploeg van vedette Cristiano Ronaldo versloeg Bosnië en Herzegovina met 3-0 in het Estádio da Luz.

Ronaldo, die tijdens de eerdere overwinningen op Liechtenstein (4-0) en Luxemburg (0-6) al vier keer trefzeker was geweest, leek ook tegen Bosnië zijn doelpunt mee te pakken. Zijn doeltreffende kopbal halverwege de eerste helft werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Portugal opende vlak voor rust alsnog de score dankzij een combinatie van Manchester makelij. Na een steekbal van United-middenvelder Bruno Fernandes schoot Bernardo Silva van City raak. Fernandes zorgde zelf in de 77e minuut voor de 2-0 met een harde kopbal. De middenvelder tekende in de blessuretijd ook voor de 3-0.

Slowakije

In dezelfde groep won Slowakije met 2-1 de uitwedstrijd op IJsland. De bezoekers kwamen dankzij een uithaal van Juraj Kucka op voorsprong, waarna een Eredivisie-onderonsje voor de gelijkmaker zorgde. Feyenoorder David Hancko legde Willum Willumsson van Go Ahead Eagles neer en voormalig sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason benutte de toegekende penalty. Tomas Suslov van FC Groningen kreeg na een fraaie carambole de 2-1 van Slowakije achter zijn naam.

Portugal gaat aan de leiding in de groep met 9 punten uit drie wedstrijden. Nummer 2 Slowakije volgt op 2 punten. Bosnië en IJsland staan met 3 punten respectievelijk vierde en vijfde, achter Luxemburg.

Meer uit Voetbal

Doelman Bizot met Stade Brestois naar Champions League

TOULOUSE (ANP) - Marco Bizot mag volgend seizoen met Stade Brestois aan de groepsfase van de Champions League deelnemen. De 33-jarige doelman won met zijn ploeg de uitwedstrijd tegen Toulouse (0-3) en eindigde zo op de derde plaats van Ligue 1. Bizot verliet drie jaar geleden AZ voor zijn huidige Franse club.

1 uur geleden
Pedri helpt Barcelona met twee treffers aan tweede plaats La Liga

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft in de voorlaatste speelronde de tweede plaats van La Liga veiliggesteld. De club won nog zonder de geblesseerde Frenkie de Jong van Rayo Vallecano (3-0).

2 uur geleden
Invaller Dumfries scoort voor Internazionale tegen Lazio

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries heeft met een rake kopbal een nederlaag voor Internazionale voorkomen. De verdediger scoorde in de 88e minuut voor de kampioen van Italië.

4 uur geleden
Club Brugge heeft titel na zege bij Anderlecht voor het grijpen

BRUSSEL (ANP) - Club Brugge heeft de negentiende landstitel uit de clubgeschiedenis voor het grijpen. Het elftal van trainer Nicky Hayen won in Brussel van Anderlecht: 0-1. Hayen kreeg in de slotfase een rode kaart.

4 uur geleden
Kampioen Aké begint fit aan EK met Oranje

MANCHESTER (ANP) - Als er de komende weken geen gekke dingen meer gebeuren, begint Nathan Aké fit aan het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal. Dat zei de verdediger nadat hij met Manchester City de Engelse landstitel had veroverd.

4 uur geleden
Trainer Klopp zingt samen met fans Liverpool opvolger Slot toe

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp heeft op grootse wijze afscheid genomen bij Liverpool. De 56-jarige Duitser, die negen seizoenen lang hoofdtrainer was van de Engelse topclub, liep door een erehaag van spelers op Anfield. Toen hij bij aanvoerder Virgil van Dijk aankwam besloot hij terug te gaan naar het begin van het veld en nog eens door de erehaag te lopen.

4 uur geleden
Manchester United komt ondanks zege niet verder dan achtste plek

BRIGHTON (ANP) - Manchester United is er via de competitie niet in geslaagd zich voor Europees voetbal te plaatsen. Het elftal van coach Erik ten Hag won op de laatste speeldag bij Brighton & Hove Albion (0-2), maar dat was niet voldoende om van de achtste plaats af te komen.

5 uur geleden