Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Felyx neemt elektrische deelscooters over uit buitenland

Felyx neemt elektrische deelscooters over uit buitenland

DEN HAAG (ANP) - Felyx, de Amsterdamse onderneming die elektrische deelscooters in verschillende steden in Nederland en België verhuurt, breidt uit. Het bedrijf neemt honderden e-scooters over van een buitenlandse aanbieder. Zeker vijfhonderd scooters worden toegevoegd aan het huidige aanbod van ruim tweeduizend scooters in zeven steden in de Benelux.

Felyx begon in 2017 en zegt sinds juni dit jaar winstgevend te zijn. Sindsdien zijn de operationele kosten gedekt. Daarnaast is het bedrijf afgelopen jaar verdubbeld in het aantal werknemers.

Felyx begon in Amsterdam met het delen van 100 elektrische scooters. Via een app kan een e-scooter op de ene plek worden gehuurd en vervolgens bij de eindbestemming worden ingeleverd. Het bedrijf zit naast Amsterdam in Den Haag, Rotterdam, Groningen, Delft en Brussel. Vanaf maandag zijn de scooters ook te huur in Eindhoven.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk gesjoemel met coronasteun

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) heeft ongeveer 900 meldingen binnengekregen over mogelijk gesjoemel met coronasteunmaatregelen. Het gaat om fraude, misbruik of oneigenlijk gebruik. Er lopen inmiddels circa 40 onderzoeken die bij voldoende bewijs tot een strafrechtelijke vervolging zouden kunnen leiden. Ruim 45 andere gevallen zijn bestuursrechtelijk opgepakt.

9 uur geleden
Werkgevers: alles uit de kast om tweede lockdown te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - "Trek alles uit de kast om een tweede golf en lockdown te voorkomen!" Die oproep doen VNO-NWC en MKB-Nederland zaterdag in een brief aan alle leden en branches in Nederland. Ze doen een klemmend beroep op iedereen om er "met elkaar alles aan te doen om de gedragsregels wérkelijk in acht te nemen en elkaar daar ook op aan te spreken".

13 uur geleden
‘Starters op woningmarkt moeten wensenlijst aanpassen’

AMSTERDAM (ANP) - Het vinden van een huis is voor starters een helse klus door het beperkte woningaanbod en de enorme concurrentie. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en tien organisaties helpen deze groep daarom door hen beter te informeren met een nieuwe website en de ‘Week van de Starter’. De belangrijkste adviezen zijn om verder te kijken dan de stad, kritisch naar de wensenlijst te kijken en in te zetten op nieuwbouwprojecten waar beleggers worden geweerd.

15 uur geleden
Justitie VS vraagt rechter om WeChat te verwijderen uit appstores

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de rechter in San Francisco gevraagd om de VS tijdelijk toestemming te geven om de Chinese chatapplicatie WeChat te weren uit de Amerikaanse appstores.

15 uur geleden
Rechter VS behandelt TikTok-zaak enkele uren voor ingaan verbod

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse federale rechter buigt zich zondagochtend over de vraag of de Verenigde Staten de app TikTok mogen verbannen uit Amerikaanse appstores. Dat is slechts uren voordat het verbod op het populaire videoplatform zou moeten ingaan.

17 uur geleden
Google-moeder schikt in rechtszaak om seksuele intimidatie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Het moederbedrijf van Google, Alphabet, heeft een schikking ter waarde van 310 miljoen dollar getroffen in een rechtszaak wegens wangedrag door leidinggevenden bij het bedrijf. Aandeelhouders beschuldigden de zoekmachinegigant ervan verkeerd te hebben gehandeld na aanwijzingen van seksuele intimidatie op de werkvloer. Het technologieconcern belooft nu meer te doen tegen misstanden.

18 uur geleden
Koopjesjagers stuwen Wall Street naar winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met forse winsten de handel uitgegaan. Beleggers die van recente koersdalingen wilden profiteren door flink in te kopen, duwden de graadmeters omhoog. Vooral grote technologiefondsen waren in trek. Dat verbloemde de heersende zorgen om oplopende besmettingsaantallen in Europa en de Verenigde Staten en het uitblijven van een nieuw Amerikaans steunpakket.

21 uur geleden