Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Felicitaties voor koningin Elizabeth stromen binnen

Felicitaties voor koningin Elizabeth stromen binnen

LONDEN (ANP) - Op de eerste dag van het feestweekeinde ter gelegenheid van het platina jubileum van koningin Elizabeth stromen van alle kanten felicitaties van collega's, andere hoogwaardigheidsbekleders en beroemdheden binnen.

Paus Franciscus stuurde Elizabeth een telegram waarin hij haar, haar familie en de gehele Britse bevolking "eenheid, welvaart en vrede" wenst. De Queen bracht tijdens haar leven verscheidene bezoeken aan het Vaticaan. In totaal ontmoette ze vijf pausen.

Koningin Margrethe van Denemarken stuurde eveneens een telegram richting Groot-Brittannië. Ze noemt het jubileum van Elizabeth een "ongekende en opmerkelijke prestatie" van historische waarde. De Queen is volgens haar altijd een "onwankelbare aanwezigheid" geweest.

De Franse president Emmanuel Macron noemt Elizabeth "de gouden draad" die Frankrijk met Groot-Brittannië verbindt en spreekt van een "oprechte en diepe vriendschap".

Ook muzikant Paul McCartney feliciteert Elizabeth. Hij spreekt op Twitter bij een foto waarop hij en de koningin staan van "zeventig prachtige jaren" als koningin.

Meer uit Buitenland

Elf klimmers gedood na uitbarsting vulkaan in Indonesië

JAKARTA (ANP) - Elf klimmers zijn gedood door de uitbarsting van de vulkaan Marapi in West-Sumatra afgelopen weekend. Ze werden maandag gevonden door reddingswerkers. Drie klimmers werden levend aangetroffen en twaalf worden nog steeds vermist.

41 minuten geleden
Duitse vicebondskanselier niet naar klimaattop om begroting

BERLIJN (ANP) - De Duitse vicebondskanselier Robert Habeck reist niet naar de klimaattop in Dubai vanwege de begrotingscrisis in eigen land.

51 minuten geleden
Israëlische leger nu ook met grondtroepen actief in heel Gaza

TEL AVIV/GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger (IDF) is zondag met grondtroepen opgerukt naar het zuiden van de Gazastrook. Dat betekent dat de IDF nu grondaanvallen uitvoert in de gehele Gazastrook, bevestigt legerwoordvoerder Daniel Hagari. Israël voert al langer grootschalige luchtaanvallen uit op doelen in het zuiden van Gaza.

7 uur geleden
Verdachte die in Parijs toerist doodstak zwoer trouw aan IS

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Een 26-jarige man die verdacht wordt van het doden van een Duitse toerist en het verwonden van twee anderen, onder wie een Brit, vlak bij de Eiffeltoren in Parijs op zaterdagavond, heeft trouw gezworen aan de Islamitische Staat (IS). Hij deed dit in een video die op sociale media te zien is, zei aanklager Jean-François Ricard zondag.

8 uur geleden
IS eist dodelijke bomaanslag tijdens mis op Filipijnen op

MARAWI (ANP/AFP) - Islamitische Staat (IS) heeft de bomaanslag opgeëist op de Filipijnen waarbij zondag vier mensen om het leven kwamen. "Soldaten van het Kalifaat brachten een bom tot ontploffing op een grote bijeenkomst van christenen in de stad Marawi", schreef de groep op Telegram.

8 uur geleden
Drie familieleden aangehouden van verdachte mesaanval Parijs

PARIJS (ANP) - Drie familieleden van de vermoedelijke dader die zaterdag een toerist doodstak in Parijs zijn opgepakt, meldt de Franse zender BFMTV. De Franse politie heeft gemeld onderzoek te doen naar een "terroristisch complot" rond de aanval. De aanvaller verwondde twee anderen met een hamer.

11 uur geleden
Doden en gewonden bij steekpartij in New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een steekpartij in Queens, het grootste stadsdeel van New York, zijn vier mensen gedood, onder wie twee kinderen. Dat meldt de politie. Ook vielen er drie gewonden, onder wie twee politieagenten.

11 uur geleden