Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feestelijke en beheersbare avond in Amsterdam, 51 aanhoudingen

Feestelijke en beheersbare avond in Amsterdam, 51 aanhoudingen

AMSTERDAM (ANP) - De festiviteiten wegens het landskampioenschap van Ajax verliepen woensdagavond in Amsterdam zonder grote problemen. Het Amsterdamse politiekorps kijkt terug op een "feestelijke en beheersbare avond". Wel werden 51 mensen aangehouden, maar slechts een enkeling moet de nacht in de cel doorbrengen.

De verrichte arrestaties waren volgens de politie vooral het gevolg van vuurwerk, belediging of het verstoren van de openbare orde. In de Johan Cruijff ArenA vond na de winst van Ajax de officiële huldiging plaats, maar ook op het Leidseplein werd groots feest gevierd. Ondanks de regen heerste er pret en gooiden mensen de handjes in de lucht wegens de ruime zege van de Amsterdamse club op sc Heerenveen (5-0).

Bij het Leidseplein was uit voorzorg veel politie op de been. Wegens de drukte in de stad verzamelde de zogenoemde driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiecommissaris) zich in het hoofdbureau aan de Elandsgracht. Burgemeester Femke Halsema was om die reden niet bij de huldiging van de club in het stadion.

Even na middernacht werd het volgens een verslaggever van Het Parool drukker op het Leidseplein door de toestroom van supporters die vanuit de ArenA naar de binnenstad kwamen. Rond 01.00 uur liep het plein echter zonder problemen leeg en waren de festiviteiten voorbij.

Meer uit Binnenland

Aantal dakloze mensen in Nederland vorig jaar gedaald

DEN HAAG (ANP) - Nederland telde vorig jaar naar schatting 26.600 dakloze mensen tussen de 18 en 65 jaar. Dat waren er minder dan in het jaar daarvoor, toen er nog sprake was van 32.000 daklozen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd. Ruim 38 procent van alle daklozen staat ingeschreven in één van de vier grote steden, aldus het CBS, en acht op de tien dakloze mensen is man.

3 minuten geleden
PVV-Kamerlid vult 6 uur spreektijd over asielwet bij lange na niet

DEN HAAG (ANP) - De zes uur spreektijd die PVV-Kamerlid Gidi Markuszower had aangevraagd voor het Kamerdebat over de spreidingswet asielzoekers, heeft hij bij lange na niet benut. Na iets meer dan twee uur, inclusief enkele interrupties, hield hij het woensdag tegen middernacht voor gezien.

4 minuten geleden
Heijnen fluit NS terug om spitsheffing, Kamer nog niet gerust

DEN HAAG (ANP) - De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Een externe partij gaat de alternatieven van de NS beoordelen. Ook mag de NS in het vervolg alleen nieuwe tarieven invoeren met goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer. En voor 2026 komt er überhaupt geen spitsheffing. Heijnen komt binnenkort met een brief waarin ze de aanscherpingen verder uitwerkt.

1 uur geleden
Curaçao betaalt miljoenen voor voormalig openluchtbordeel

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao heeft dinsdag tijdens een veiling het voormalige openluchtbordeel Campo Alegre gekocht. Premier Gilmar 'Pik' Pisas legde namens de overheid 8 miljoen Antilliaanse gulden neer, omgerekend 4,2 miljoen euro.

3 uur geleden
Acteur Bas Muijs eerder dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld

ARNHEM (ANP) - Acteur Bas Muijs is in maart van dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld in Arnhem. Dat bevestigt zijn advocaat Petra Breukink dinsdag nadat roddelvlogger Yvonne Coldeweijer via Instagram meldde dat de acteur slachtoffer was in deze zaak. Het AD berichtte in juni al over de zaak, maar destijds was nog niet duidelijk dat het om Muijs ging.

4 uur geleden
Huurprijzen in juli 2024 waarschijnlijk met zo'n 5 procent omhoog

DEN HAAG (ANP) - De huurprijzen voor de vrije sector en de sociale huur stijgen volgend jaar naar verwachting met respectievelijk maximaal 4,9 procent en 5,8 procent. Dat meldt demissionair woonminister Hugo de Jonge dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

6 uur geleden
Kabinet wil geen jaartal koppelen aan uitbreiding EU

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil geen jaartal koppelen aan de uitbreiding van de Europese Unie. Volgens minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) moeten kandidaat-lidstaten voldoen aan de eisen voor toetreding, de zogenoemde Kopenhagen-criteria, en moet het toetredingsproces "strikt en fair" zijn. Een datum is niet leidend voor het kabinet, zegt ze.

6 uur geleden