Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Feest en getoeter na overwinning Oranje op Turkije

Feest en getoeter na overwinning Oranje op Turkije

DEN HAAG (ANP) - Direct na het laatste fluitsignaal van de door het Nederlands Elftal met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Turkije brak op vele plaatsen in het land feest uit. In steden als Den Haag en Utrecht waren de kroegen en pleinen de hele zaterdagavond al overvol. Ook op het Westergasterrein in Amsterdam keken duizenden fans van Nederland en Turkije naar de wedstrijd.

In Utrecht zongen de voetbalkijkers "Woutje Weghorst tutututu", evenals "Viva Hollandia" en "Hup Holland Hup". De uitzinnige fans staken ook vuurwerk af en toeterden met hun auto's. Ook in de wijk Lombok was vuurwerk te zien en te horen. Ook in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zaandam staken mensen op verschillende plaatsen vuurwerk af.

Toen de scheidsrechter op zijn fluit blies voor het einde van de wedstrijd vlogen in café Emma in Den Haag de plastic bekers met bier door de lucht. Er klonk een luid gejuich en er werd feestmuziek aangezet. Bezoekers vlogen elkaar in de armen en de oranje opblaasballen werden van het plafond afgetrokken en door de zaak gegooid.

André Rieu

Ook de duizenden aanwezigen bij een concert van André Rieu in Maastricht konden zich niet bedwingen toen Nederland scoorde. Ondanks verzoeken op de schermen om zich stil te houden, lukte dat niet. Rieu zelf zag er de lol wel van in en gaf het publiek uiteindelijk de gelegenheid om te juichen.

Ook op het Belgische festival Rock Werchter keken honderden Nederlanders naar de wedstrijd. Nadat Nederland de zege veilig had gesteld zongen de muziekfans massaal mee met enkele Oranjeliederen.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

23 uur geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

23 uur geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

23 uur geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

23 uur geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

23 uur geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

23 uur geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden