Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FedEx en Oracle bij winnaars op Wall Street

FedEx en Oracle bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Softwareconcern Oracle was dinsdag een opvallende stijger op de aandelenbeurs van New York. Beleggers zetten het aandeel dik 10 procent hoger na beter dan verwachte cijfers. Dat kwam vooral door de sterke vraag naar zijn clouddiensten. Verder stond FedEx (plus 14 procent) bij de winnaars. Het koeriersbedrijf verhoogde zijn kwartaaldividend met 50 procent.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie met een verlies van 0,5 procent op 30.364,83 punten. De S&P 500 zakte 0,4 procent tot 3735,48 punten. Techgraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 10.828,35 punten.

De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de Federal Reserve die dinsdag is begonnen aan zijn tweedaagse rentevergadering. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank harder zal ingrijpen om de inflatie te bestrijden zorgde de afgelopen twee handelsdagen al voor zware verliezen op de beurzen.

Twitter

Twitter won 0,5 procent. Elon Musk gaat deze week voor het eerst in gesprek met medewerkers van het socialemediabedrijf, dat hij in april besloot over te nemen voor 44 miljard dollar. Twittermedewerkers maken zich zorgen om de overname door de topman van de fabrikant van elektrische auto's Tesla, die publiekelijk veel kritiek uitte op het bedrijf.

Apple won 0,7 procent. De techonderneming sleepte de rechten binnen voor het streamen van wedstrijden uit de Major League Soccer, de Amerikaanse voetbalcompetitie. Daarmee zet Apple een nieuwe stap in zijn groeiende ambities als sportzender. Alphabet steeg 0,3 procent. Dochterbedrijf Google zou bereid zijn om andere bedrijven advertenties te laten verkopen op videodienst YouTube. Daarmee wil het een boete van de Europese Commissie voor machtsmisbruik voorkomen.

Ford

Autoconcern Ford, dat vanwege problemen met de accu's tijdelijk de verkoop van de populaire Mustang Mach-E staakt, won desondanks 3,3 procent.

De cryptofondsen bleven in de belangstelling staan door de problemen in de sector en de aanhoudende waardedaling van cryptomunten. Bitcoin, de grootste digitale munt ter wereld, zakte eerder tot onder de 22.000 dollar en bereikte daarmee het laagste niveau in anderhalf jaar tijd. Cryptobeurs Coinbase zakte 0,8 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Maandag verloor Coinbase al ruim 11 procent.

De euro was 1,0411 dollar waard, tegen 1,0416 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,1 procent minder op 118,34 dollar. Brentolie werd 1,4 procent goedkoper, op 120,56 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Nvidia maakt flinke opmars op Wall Street na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - Nvidia was donderdag een van de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De belangrijkste verkoper van chips die nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunen, presenteerde woensdag na het slot van de beurs zijn kwartaalresultaten. Die overtroffen de hooggespannen marktverwachtingen. De omzet viel ruim drie keer hoger uit dan een jaar eerder, de winst zelfs zeven keer hoger.

1 uur geleden
Bronnen: techconcerns praten met Hollywoodstudio's over AI-deals

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Google-moederbedrijf Alphabet en Meta Platforms, het concern achter Instagram en Facebook, hebben gesprekken gevoerd met grote filmstudio's in Hollywood, omdat ze licenties willen, waarmee zij filmmateriaal kunnen gebruiken voor kunstmatige intelligentie (AI). Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

1 uur geleden
Duitse RWE gaat Microsoft in VS van groene stroom voorzien

ESSEN (ANP/DPA) - Het Duitse energieconcern RWE gaat techconcern Microsoft in de Verenigde Staten van groene stroom voorzien. De energie wordt opgewekt door twee nieuwe windmolenparken in de staat Texas. RWE heeft daarover een overeenkomst gesloten met een duur van vijftien jaar, heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

3 uur geleden
Volkswagen betwijfelt nut importheffing elektrische auto's China

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen verwacht dat een hogere importheffing van de Europese Unie voor in China geproduceerde elektrische auto's slechts tijdelijk kan helpen. Volgens financieel topman Arno Antlitz van het autoconcern is het juist noodzakelijk dat de kosten van Europese fabrikanten omlaaggaan. Alleen zo kunnen bedrijven concurreren met Chinese concurrenten.

3 uur geleden
Resultaten Nvidia stuwen koers chipbedrijven op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven met een beursnotering in Amsterdam zijn donderdag bovenin de AEX geëindigd. ASML, ASMI en Besi noteerden aan het einde van de handelsdag plussen tot 2,6 procent. De koerswinst was te danken aan de goede resultaten van Nvidia, de belangrijkste verkoper van chips die nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunen.

5 uur geleden
Jumbo gaat reorganiseren, verdwijnen kantoorbanen 'onvermijdelijk'

VEGHEL (ANP) - Supermarktconcern Jumbo heeft donderdag een reorganisatie aangekondigd, waardoor kantoorbanen verdwijnen. Topman Ton van Veen kan nog niet zeggen om hoeveel banen het gaat, maar dat "het aantal arbeidsplaatsen zal afnemen, is helaas onvermijdelijk". Met de reorganisatie streeft Jumbo naar "een ongecompliceerd, ondernemend en slagvaardig Jumbo-kantoor".

5 uur geleden
Vakbond: ontslagmisbruik uitzenders 'nieuwe vorm van uitbuiting'

UTRECHT (ANP) - Het misbruiken van ontslag op staande voet door uitzendbureaus is wederom een nieuwe vorm van uitbuiting van uitzendkrachten, zegt FNV-bestuurster Karin Heynsdijk. Eerder op donderdag meldde de Arbeidsinspectie na onderzoek dat uitzendbureaus ontslag op staande voet misbruiken als constructie voor financieel gewin.

5 uur geleden