Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FedEx en Oracle bij winnaars op Wall Street

FedEx en Oracle bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Softwareconcern Oracle was dinsdag een opvallende stijger op de aandelenbeurs van New York. Beleggers zetten het aandeel dik 10 procent hoger na beter dan verwachte cijfers. Dat kwam vooral door de sterke vraag naar zijn clouddiensten. Verder stond FedEx (plus 14 procent) bij de winnaars. Het koeriersbedrijf verhoogde zijn kwartaaldividend met 50 procent.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie met een verlies van 0,5 procent op 30.364,83 punten. De S&P 500 zakte 0,4 procent tot 3735,48 punten. Techgraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 10.828,35 punten.

De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de Federal Reserve die dinsdag is begonnen aan zijn tweedaagse rentevergadering. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank harder zal ingrijpen om de inflatie te bestrijden zorgde de afgelopen twee handelsdagen al voor zware verliezen op de beurzen.

Twitter

Twitter won 0,5 procent. Elon Musk gaat deze week voor het eerst in gesprek met medewerkers van het socialemediabedrijf, dat hij in april besloot over te nemen voor 44 miljard dollar. Twittermedewerkers maken zich zorgen om de overname door de topman van de fabrikant van elektrische auto's Tesla, die publiekelijk veel kritiek uitte op het bedrijf.

Apple won 0,7 procent. De techonderneming sleepte de rechten binnen voor het streamen van wedstrijden uit de Major League Soccer, de Amerikaanse voetbalcompetitie. Daarmee zet Apple een nieuwe stap in zijn groeiende ambities als sportzender. Alphabet steeg 0,3 procent. Dochterbedrijf Google zou bereid zijn om andere bedrijven advertenties te laten verkopen op videodienst YouTube. Daarmee wil het een boete van de Europese Commissie voor machtsmisbruik voorkomen.

Ford

Autoconcern Ford, dat vanwege problemen met de accu's tijdelijk de verkoop van de populaire Mustang Mach-E staakt, won desondanks 3,3 procent.

De cryptofondsen bleven in de belangstelling staan door de problemen in de sector en de aanhoudende waardedaling van cryptomunten. Bitcoin, de grootste digitale munt ter wereld, zakte eerder tot onder de 22.000 dollar en bereikte daarmee het laagste niveau in anderhalf jaar tijd. Cryptobeurs Coinbase zakte 0,8 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Maandag verloor Coinbase al ruim 11 procent.

De euro was 1,0411 dollar waard, tegen 1,0416 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,1 procent minder op 118,34 dollar. Brentolie werd 1,4 procent goedkoper, op 120,56 dollar per vat.

Meer uit Financieel

FNV staakt eerste kwartaal 2023 net zo vaak als normaal in jaar

DEN HAAG (ANP) - FNV heeft in de eerste drie maanden van dit jaar al in 23 sectoren en bedrijven gestaakt. Volgens de vakbond is dat bijna net zo veel als het jaargemiddelde van de laatste tien jaar, dat op 24 ligt. Er is een recordaantal van dertig ultimatums verstuurd. Daaruit concludeert de bond dat "FNV-leden op meer werkvloeren bereid zijn actie te voeren voor een goede cao."

1 uur geleden
Bioscoopketen AMC hard omhoog op Wall Street na overnamegeruchten

NEW YORK (ANP) - Bioscoopketen AMC is op de beurs in New York 13 procent meer waard geworden. Beleggers reageerden op een artikel van nieuwssite Intersect waarin staat dat webwinkelconcern Amazon het bedrijf overweegt te kopen. Er zou nog geen bod zijn gedaan, maar het techbedrijf zou AMC-bioscopen willen gebruiken om door Amazon geproduceerde films onder de aandacht te brengen.

6 uur geleden
Senatoren uiten harde kritiek op toezichthouders banken in VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Amerikaanse financieel toezichthouders hebben van zowel Democraten als Republikeinen harde kritiek gekregen op hun optreden rond het omvallen van enkele regionale banken. Tijdens een hoorzitting in de Senaat kregen ze onder andere de vraag waarom ze niet eerder ingrepen bij de Silicon Valley Bank, die de risico's van stijgende rentes niet goed had afgedekt.

6 uur geleden
FTX-oprichter ook verdacht van omkoping Chinese beambten

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De van fraude verdachte oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, heeft er nog een aanklacht bij gekregen. Openbaar aanklagers in New York betichten hem er nu ook van Chinese overheidsfunctionarissen te hebben omgekocht.

8 uur geleden
Voormalig Audi-baas krijgt mogelijk voorwaardelijke celstraf

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De voormalige topman van Audi, Rupert Stadler, krijgt mogelijk een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in grootschalig gesjoemel met dieselauto's van het merk. Dan moet hij wel schuld bekennen, maakte de rechtbank van München bekend.

9 uur geleden
Veel mis met veiligheid afhandelaars op Schiphol, ziet inspectie

DEN HAAG (ANP) - Bij het werk van grondpersoneel op Schiphol is nog veel mis met de veiligheid. Regels die het werk rond gelande vliegtuigen veiliger moeten maken, werden vorig jaar vaak niet nageleefd. Ook meldden betrokkenen lang niet alle risicovolle situaties bij een bureau dat deze voorvallen analyseert, terwijl dit wel verplicht is.

9 uur geleden
ILT: meer waarschuwingen en boetes over nachtvluchten Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan luchtvaartmaatschappijen omdat zij zonder geldige reden nachtvluchten hebben uitgevoerd op Schiphol. Volgens een rapport van de ILT werden vorig jaar vijfhonderd overtredingen van de regels rond zogenoemde nachtslots geconstateerd. Dat waren er 37 een jaar eerder.

10 uur geleden