Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Federal Reserve komt met besluit over monetair beleid

Federal Reserve komt met besluit over monetair beleid

WASHINGTON (ANP) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, komt woensdag na een tweedaagse vergadering met zijn besluit over het monetair beleid. Naar verwachting handhaaft de Fed zijn huidige opkoopprogramma's van obligaties en de renteniveaus om de economie te blijven stimuleren. De aandacht op de financiële markten zal vooral uitgaan naar de toelichting van voorzitter Jerome Powell en opmerkingen over het toekomstige beleid van de centrale bank en de hoge inflatie in de Verenigde Staten.

Bij de vergadering in juni gaf de Fed aan dat de eerste rentestappen nu worden verwacht in 2023, wat sneller is dan de centrale bank eerder had verwacht. Powell zei later in het Congres dat de Fed voorlopig nog niet over zal gaan tot het afbouwen van de steunprogramma's omdat de arbeidsmarkt in de VS nog niet voldoende is hersteld van de coronacrisis. Dat zorgde voor geruststelling op de aandelenmarkten.

Eerder deze maand zei de Amerikaanse president Joe Biden nog dat hij de oplopende inflatie als een tijdelijk verschijnsel ziet. Daarmee deelt hij die mening met de beleidsmakers van de Fed. Ook sprak Biden zijn vertrouwen uit in het beleid van de centrale bank.

Meer uit Financieel

Staat nog voor minder dan de helft eigenaar van ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - Het aandelenbelang van de Staat in ABN AMRO is onder de 50 procent gezakt. Dat meldt minister Sigrid Kaag (Financiën) aan de Tweede Kamer. Zij kondigde in februari al aan dat het resterende belang van toen iets meer dan 56 procent geleidelijk zou worden afgebouwd tot net onder de 50 procent.

32 minuten geleden
Rentevrees leidt tot rode koersen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen op het Damrak zijn op de eerste handelsdag van de week met verliezen geëindigd. Aanleiding lijkt de rentevrees die vorige week de kop opstak. Toen spraken drie beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank uit dat de rente van de Federal Reserve mogelijk verder omhoog moet om de inflatie terug te dringen.

32 minuten geleden
EU verbiedt scrubbolletjes en rubberkorrels voor kunstgras

BRUSSEL (ANP) - Scrubbolletjes, rubberkorrels voor kunstgrasvelden en andere moedwillig toegevoegde zogeheten microplastics worden in de Europese Unie verboden. De Europese Commissie wil tegengaan dat de minuscule plasticdeeltjes in de natuur terechtkomen en de gezondheid van mens en dier schaden.

36 minuten geleden
Getty komt met AI-tool voor materiaal uit eigen beeldbank

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De aanbieder van foto- en videomateriaal Getty Images komt met een nieuwe tool die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) afbeeldingen genereert met materiaal uit zijn eigen beeldbank. Daarmee wil het Amerikaanse bedrijf het mogelijk maken om AI-beelden te maken zonder dat mensen zich zorgen hoeven te maken over de eigendomsrechten die normaal gesproken vaak op foto's en video's zitten.

51 minuten geleden
CNV: aanstaand faillissement Big Bazar harde klap voor personeel

UTRECHT (ANP) - Het bankroet dat dinsdag dreigt voor Big Bazar is "een harde klap" voor het personeel. Dat stelt vakbond CNV in een reactie op een gerechtelijke uitspraak van maandag, waardoor de koopjesketen opnieuw geen extra tijd krijgt om afspraken te maken met schuldeisers. CNV-bestuurder Erik Maas merkt op dat de ongeveer 1300 medewerkers "zich tot het laatste moment keihard hebben ingezet om hun winkel overeind te houden".

1 uur geleden
Netflix omhoog op Wall Street na akkoord Hollywood-schrijvers

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse mediabedrijf Netflix won maandag ruim 1 procent aan beurswaarde na het voorlopige akkoord tussen de stakende scriptschrijvers met de grote Hollywoodstudio's. Beleggers reageren positief. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

2 uur geleden
Big Bazar krijgt weer geen extra tijd van rechter, bankroet dreigt

LEEUWARDEN (ANP) - Big Bazar krijgt van de rechter opnieuw niet meer tijd om afspraken te maken met schuldeisers. Voor de derde keer heeft de rechtbank in Leeuwarden geweigerd om een schuldenexpert aan te stellen die voor de koopjesketen nog een uitweg uit de financiële problemen had kunnen zoeken. Oscar van Oorschot, de advocaat van Big Bazar, gaat ervan uit dat dinsdag het faillissement wordt uitgesproken.

3 uur geleden