Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fed onderzoekt effectenhandel door hoge functionarissen

Fed onderzoekt effectenhandel door hoge functionarissen

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, gaat zijn interne toezichthouder onderzoek laten doen naar hoge functionarissen die handelden op de financiële markten. Begin vorige week stapten twee Fed-bestuurders voortijdig op nadat ze in opspraak waren geraakt omdat ze zelf actief bleken te handelen in aandelen.

Volgens een woordvoerder van de Fed gaat het kantoor van de inspecteur-generaal van de centrale bank het onderzoek uitvoeren. Daarbij wordt gekeken of er ethische codes en wetten zijn geschonden met handelspraktijken door hoge functionarissen. De Fed zegt gepaste stappen te zullen nemen op basis van de uitkomsten van dat onderzoek.

De opgestapte Eric Rosengren en Robert Kaplan waren de presidenten van de Fed-afdelingen in Boston en Dallas. Rosengren zei dat zijn vertrek samenhing met gezondheidsproblemen en dat hij daarom vervroegd met pensioen ging. Hij zei niks over de handelsactiviteiten, maar analisten denken dat dit wel de reden was voor zijn vertrek. Kaplan verwees wel naar de handelspraktijken bij zijn besluit om vervroegd met pensioen te gaan.

Fed-voorzitter Jerome Powell heeft gezegd dat de twee ex-bestuurders geen ethische codes hebben geschonden bij de Fed. Desondanks was er wel ophef aangezien de Fed met zijn beleid grote invloed heeft op de financiële markten. De Democratische senator Elizabeth Warren zei maandag dat beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoek moet gaan doen naar de handelsactiviteiten van de twee oud-bestuurders.

Meer uit Financieel

Verzekeraars verliezen opnieuw op licht lagere beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met een klein verlies aan de nieuwe handelsdag begonnen. Verzekeraars NN en ASR daalden opnieuw na de koersklap van een dag eerder, toen de vrees voor de gevolgen van ongunstige gerechtelijke uitspraken rond zogenoemde woekerpolissen toesloeg.

2 minuten geleden
Aandacht beleggers gaat uit naar effect hoge olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat donderdag onder meer uit naar de olieprijzen en verzekeraars. NN en ASR leden een dag eerder nog forse koersverliezen doordat ze ongunstige uitspraken van het gerechtshof Den Haag over zogenoemde woekerpolissen te verwerken kregen. Het is de vraag of ze nu enig herstel laten zien. Daarnaast voedden de almaar oplopende olieprijzen de zorg dat de inflatie langere tijd hoog zal blijven, wat aan de bedrijfswinsten knaagt en ook voor hoge rentes zorgt.

1 uur geleden
Volkswagen: grote IT-storing verholpen

WOLFSBURG (ANP) - Volkswagen zegt de grote IT-storing te hebben verholpen. Door de technische problemen kwamen veel Duitse fabrieken van de automaker woensdag plat te liggen. De productie kan nu weer beginnen, laat een woordvoerder van het concern weten aan het Duitse persbureau DPA.

2 uur geleden
Nederlandse industriebedrijven blijven somber gestemd

DEN HAAG (ANP) - De stemming in de Nederlandse industrie is in september somber gebleven. Dat komt vooral doordat industriële bedrijven minder tevreden waren over de hoeveelheid werk op de plank, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

4 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

4 uur geleden
Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

11 uur geleden