Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fed-notulen en resultaten Lucas Bols centraal op Damrak

Fed-notulen en resultaten Lucas Bols centraal op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. De aantekeningen van de centrale bankiers geven mogelijk meer inzicht over de rentestap bij de volgende vergadering. Begin mei schroefde de Federal Reserve de rente in de Verenigde Staten met een half procentpunt op om de hoge inflatie te bestrijden.

Op het Damrak kwam Lucas Bols nog met jaarcijfers. De dranken- en likeurenproducent profiteerde in zijn gebroken boekjaar van de geleidelijke heropening van de horeca en keerde terug naar het niveau van vóór de pandemie. Verstoringen van de wereldwijde toeleveringsketens hadden wel invloed op zowel de beschikbaarheid als de prijzen van grondstoffen en logistieke diensten, waardoor de winstgevendheid onder druk stond. Topman Huub van Doorne stelde erg tevreden te zijn met de resultaten en positief te zijn over de vooruitzichten.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een hoger begin, na de verliesbeurt van 2 procent een dag eerder. Ook de andere Europese beurzen lijken in het groen te openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië gingen woensdag overwegend licht vooruit. De Nikkei in Tokio bleef achter en eindigde 0,3 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus. De centrale bank van Nieuw-Zeeland verhoogde de rente in het land met een half procentpunt tot 2 procent.

Advieswijziging

Het aandeel Philips zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Amerikaanse bank JPMorgan hebben hun aanbeveling voor het zorgtechnologiebedrijf teruggeschroefd.

Ook Air France-KLM blijft in de belangstelling staan. De luchtvaartcombinatie zag dinsdag een vijfde aan beurswaarde verdampen na de aankondiging van de uitgifte van nieuwe aandelen. Met de opbrengst wil het concern de tijdens de coronacrisis ontvangen staatssteun sneller terugbetalen.

Statiegeldmachines

Envipco bracht dinsdag nabeurs de resultaten naar buiten. De maker van statiegeldmachines zag de omzet in het eerste kwartaal stijgen dankzij sterke prestaties in Noord-Amerika, de grootste markt van het bedrijf. Envipco leed wel een verlies. Het bedrijf kampt met uitdagingen in de toeleveringsketen en hogere transportkosten. Door onder meer de prijzen te verhogen wil het bedrijf de marges verbeteren. Voor het huidige kwartaal wordt opnieuw een sterke omzetgroei voorzien.

De euro was 1,0703 dollar waard, tegen 1,0730 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 110,61 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 114,30 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ACM staat bedrijven toe om samen te werken voor vergroening

DEN HAAG (ANP) - Voor het halen van duurzame doelen mogen bedrijven met elkaar samenwerken. Dat is de kern van een nieuwe regel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder wil namelijk niet dat de concurrentieregels "onnodig in de weg staan" bij inspanningen in het bedrijfsleven voor vergroening, bijvoorbeeld op het gebied van recycling van afval of het verminderen van de CO2-uitstoot.

39 minuten geleden
Hoop gloort voor failliete veerdienst naar Noorwegen

GRONINGEN (ANP) - Er gloort hoop voor de vorige maand failliet verklaarde veerdienst Holland Norway Lines. Curator Hans Silvius onderhandelt met twee 'serieuze' gegadigden die de ferry willen overnemen.

53 minuten geleden
Rentes op staatsobligaties uit VS en Europa hard omhoog

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De rentes op staatsobligaties uit de Verenigde Staten en Europa zijn de afgelopen dagen hard gestegen. Op de obligatiemarkt is onrust ontstaan door de angst voor een nog hogere rente in de VS en zorgen over een economische recessie.

1 uur geleden
Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

3 uur geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

4 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

4 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

5 uur geleden