Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fed-bestuurder: arbeidsmarkt VS moet nog verder herstellen

Fed-bestuurder: arbeidsmarkt VS moet nog verder herstellen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse arbeidsmarkt moet nog verder herstellen van de coronacrisis voordat de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, gaat beginnen met het afbouwen van zijn opkoopprogramma's. Dat zegt Fed-bestuurder Lael Brainard.

De Fed koopt momenteel voor een bedrag van 120 miljard dollar per maand aan staatsobligaties en ander schuldpapier op om zo de economie te stimuleren. Door het economisch herstel van de coronacrisis wordt binnen de Fed nu gesproken over het geleidelijk afbouwen van die steun. Maar volgens Brainard is het daarvoor nog te vroeg, want de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is nog lang niet terug op het niveau van voor de pandemie. Ook zei ze dat de hoge inflatie in de VS waarschijnlijk van tijdelijke aard zal zijn.

Woensdag zei Fed-voorzitter Jerome Powell in een toelichting op het rentebesluit ook al dat het nog te vroeg is om het steunbeleid te gaan afbouwen en dat de rente nog voor langere tijd laag zal blijven. Hij gaf aan dat er eerst nog meer vooruitgang op de arbeidsmarkt moet worden geboekt. Komende vrijdag wordt het belangrijke Amerikaanse banenrapport over de maand juli gepubliceerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

VS doen nog geen toezegging aan Britten over vrijhandelsakkoord

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft nog geen toezeggingen gedaan over een vrijhandelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk. Volgens Biden is de kwestie alleen besproken tijdens een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson, die op bezoek was in het Witte Huis.

14 minuten geleden
Taxibedrijf Uber naar verwachting bijna een winstgevend bedrijf

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber lijkt dicht bij het moment dat het Amerikaanse bedrijf eindelijk echt winstgevend is. In een nieuwe prognose houdt Uber er rekening mee dat dit in het huidige derde kwartaal voor het eerst sinds de beursgang in 2019 kan gaan gebeuren. Dat is vroeger dan eerder werd gedacht.

34 minuten geleden
Ondernemingsraden akkoord met fusie RTL en Talpa

AMSTERDAM (ANP) - De ondernemingsraden van RTL Nederland en Talpa staan achter de voorgenomen fusie van de twee mediabedrijven. Na het positieve advies van de personeelsvertegenwoordigers hebben de bedrijven definitief hun handtekening gezet onder de deal, die in juni werd aangekondigd. Voor de fusie is nog wel toestemming van markttoezichthouders nodig. RTL en Talpa verwachten dat het hele proces in de eerste helft van volgend jaar is afgerond.

53 minuten geleden
Beurshandel in teken rentebesluit Federal Reserve

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs kijken woensdag vooral naar de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken. De markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank meer details zal geven over het begin van de afbouw van de coronasteunmaatregelen. De lager dan verwachte inflatie in augustus biedt de Fed mogelijk wat speelruimte om nog even te wachten met het terugdraaien van de coronasteun.

1 uur geleden
Nikkei sluit lager na rentebesluit Bank of Japan

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio ging woensdag verder omlaag na de zware koersverliezen een dag eerder. Beleggers verwerkten het besluit van de Bank of Japan om het monetaire beleid ongewijzigd te laten. De Japanse centrale bank waarschuwde wel dat de werkgelegenheid en de inkomenssituatie zwak blijven vanwege de impact van de coronapandemie, terwijl de private consumptie blijft stagneren. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

1 uur geleden
Evergrande zet stap om wanbetaling te voorkomen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Chinese vastgoedconcern China Evergrande Group zegt een akkoord te hebben bereikt met binnenlandse houders van obligaties. Daarmee voorkomt het financieel geplaagde concern voor nu dat het in gebreke blijft met bepaalde rentebetalingen.

1 uur geleden
Steeds meer consumenten vinden dat prijzen sterk stijgen

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer Nederlanders vinden dat de prijzen sterk stijgen. Meer dan vier op de tien consumenten hebben dit aangegeven in het laatste consumentenonderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat met 43 procent om het hoogste percentage sinds het statistiekbureau in 2017 begon om dit bij te houden.

1 uur geleden