Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FDF 'niet hoopvol' over benoeming nieuwe Landbouwminister

FDF 'niet hoopvol' over benoeming nieuwe Landbouwminister

DEN HAAG (ANP) - Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) is "niet hoopvol" gestemd over de nieuwe Landbouwminister Piet Adema, zegt bestuurslid Sieta van Keimpema. Adema heeft verschillende functies in de bouwwereld "en we weten allemaal dat de bouw claims legt op boerengrond".

FDF neemt een afwachtende houding aan, aldus Van Keimpema. "Iedereen verdient een kans en er is nog niet veel bekend over deze nieuwe minister. Het is wel jammer dat hij niet uit de landbouwsector komt. We moeten afwachten in hoeverre hij het belang van de landbouw zal dienen."

Boerenactiegroep Agractie hoopt dat Adema zo snel mogelijk in overleg treedt met de sector. "Er ligt een flinke opdracht voor hem, het is niet mis wat hij moet gaan doen", aldus Erik Luiten namens Agractie. "Het is heel belangrijk dat hij samen met de sector naar een uitweg zoekt. We hopen dat hij echt een minister vóór Landbouw zal zijn en niet alleen minister van Landbouw. We zijn erg benieuwd."

LTO Nederland heeft op Twitter de nieuwe minister gefeliciteerd. "Het is een turbulente tijd voor boeren en tuinders", schrijft de landbouworganisatie erbij. "Goede samenwerking met draagvlak in de sector is van groot belang voor het toekomstperspectief." Een woordvoerder van LTO wilde verder nog geen commentaar geven omdat het nog te vroeg is. "Hij is vandaag begonnen", klinkt het.

Meer uit Politiek

Beljaarts betrokken bij faillissement, KHN wacht onderzoek af

WOERDEN (ANP) - De curator van KHN Rekenwerk bekijkt of beoogd PVV-minister Dirk Beljaarts iets aan te rekenen valt bij het faillissement van het bedrijf, dat administratiediensten leverde voor de horeca. Beljaarts was op het moment van het faillissement bestuurder bij KHN Rekenwerk, zo blijkt uit het faillissementsverslag. De Telegraaf berichtte daar vrijdagmiddag voor het eerst over.

2 dagen geleden
Partijleiders en Kamerleden geschokt over uitlatingen Klever

DEN HAAG (ANP) - Diverse partijleiders en Kamerleden reageren geschokt en beschaamd op uitlatingen van beoogd PVV-minister Reinette Klever (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp) over de omstreden 'omvolkingstheorie'. PVV-leider Geert Wilders verdedigt haar net als andere PVV-kandidaat bewindslieden die de afgelopen dagen in hoorzittingen kritisch werden bevraagd door de Tweede Kamer.

2 dagen geleden
BuZa: 'onvoorspelbare' situatie Israël door conflict Hezbollah

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) waarschuwt vrijdag dat de situatie in Israël "onvoorspelbaar" is door toenemende spanningen tussen Israël en de Libanese militante beweging Hezbollah. Volgens het ministerie bestaat de kans dat het conflict verder escaleert.

2 dagen geleden
Klever weet zeker dat ze steun meerderheid Tweede Kamer heeft

DEN HAAG (ANP) - Ondanks een moeizame hoorzitting in de Tweede Kamer, maakt beoogd minister Reinette Klever van Handel en Ontwikkelingshulp (PVV) zich geen zorgen over de relatie met het parlement. "Ik weet zeker dat ik de steun heb van de meerderheid van de Kamer", aldus de aanstaande bewindsvrouw, die na afloop tegenover de media weinig vragen wilde beantwoorden.

2 dagen geleden
Klever haalt ondanks afspraken uit naar 'niet objectieve' media

DEN HAAG (ANP) - Tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer heeft beoogd minister Reinette Klever (PVV, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp) zich negatief uitgelaten over media die volgens haar niet objectief zijn. Zij deelde woensdag een bericht op X waarin media als "propaganda" worden bestempeld. De twitteraar van wie zij het bericht deelde vond dat onterecht werd bericht over beoogde PVV-bewindslieden. De coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB heeft echter afspraken gemaakt, waarin staat dat bewindslieden geen instituties zoals de rechtsstaat of de vrije pers verbaal aanvallen.

2 dagen geleden
Beoogd minister Klever: Zwarte Piet hoort bij Nederlandse cultuur

DEN HAAG (ANP) - Aanstaand minister Reinette Klever (PVV), die verscheen in het Zwarte Pietenjournaal van omroep ON!, blijft voorstander van het gebruik van de figuur. "Zwarte Piet en sinterklaasviering is een eeuwenoude traditie. Het behoort tot de cultuur van Nederland", zei ze tegenover een kritische Tweede Kamer in een hoorzitting.

2 dagen geleden
Klever: ik ben heel geschikt om te bezuinigen op ontwikkelingshulp

DEN HAAG (ANP) - Beoogd minister Reinette Klever (PVV, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp) acht zichzelf "heel geschikt" om 2,4 miljard euro "te snijden" in het budget van haar eigen ministerie. De rechtse coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB heeft tot die miljardenbezuiniging besloten, iets wat ook al jaren in het verkiezingsprogramma van de PVV staat.

2 dagen geleden