Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FDF eist schadevergoeding van Kaag wegens 'laster'

FDF eist schadevergoeding van Kaag wegens 'laster'

ASSEN (ANP) - De boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) eist een schadevergoeding van D66-minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) vanwege uitspraken die ze afgelopen dinsdag deed in Nieuwsuur. Ze verwees naar aanleiding van de rellen rondom de avondklok naar de boerenprotesten van vorig jaar, met de woorden: "Farmers Defence Force, die eerst de hekken omrijden, journalisten bedreigen en uiteindelijk dan wel door het kabinet ontvangen worden. Dat vind ik ondenkbaar."

Volgens hun juridische vertegenwoordiger hebben de boeren van FDF zich daar niet schuldig aan gemaakt en tast Kaag hen aan in "hun eer en goede naam". Haar uitlatingen "ontberen een deugdelijke feitelijke onderbouwing". Ze eisen daarom een schadevergoeding van 20.000 euro, binnen zeven dagen te voldoen, zo staat in een aangetekende brief aan de minister.

FDF is een actie begonnen tegen iedereen die zich in haar ogen schuldig maakt aan "lasterlijke smaad" en ongefundeerde aantijgingen richting de boerenorganisatie. "Elke aandachtzoekende columnist of politicus die dat over de rug van FDF meent te kunnen doen, kan juridische stappen van FDF tegemoet zien", schrijft de organisatie op de website. "FDF heeft zich bij elke door ons georganiseerde demonstratie en actie altijd aan de wettelijke voorschriften gehouden. Dat verwachten wij ook van de Nederlandse media of politici."

Behalve Kaag heeft FDF naar eigen zeggen ook juridische actie ondernomen tegen AVROTROS en de Nederlandse staat naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht en tegen de NRC in verband met een opiniestuk over boerenacties.

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

2 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

3 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

3 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

3 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

3 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

3 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

4 uur geleden