Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'FDA keurt binnenkort gebruik Pfizer/BioNTech goed voor tieners'

'FDA keurt binnenkort gebruik Pfizer/BioNTech goed voor tieners'

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse medicijnautoriteit FDA bereidt zich voor om begin volgende week het coronavaccin van Pfizer/BioNTech goed te keuren voor tieners van 12 tot en met 15 jaar, meldt The New York Times op basis van federale functionarissen.

De medicijnfabrikanten hebben eerder deze maand bij de FDA een aanvraag ingediend ter goedkeuring van het middel, dat in de Verenigde Staten al wordt toegediend aan mensen van 16 jaar en ouder. Er wordt uitgekeken naar de toestemming nadat beide bedrijven in maart al bekendmaakten dat uit een klinische test bleek dat het vaccin veilig en effectief is voor 12 tot 15-jarigen.

Wordt het goedgekeurd, dan buigt het vaccinadviespanel van het nationaal Centrum voor Ziektecontrole en Preventie (CDC) zich de volgende dag over de onderzoeksgegevens en brengt een advies uit, zo schrijft de Amerikaanse krant.

De fabrikanten Pfizer en BioNTech hebben eind vorige week ook bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een soortgelijke aanvraag ingediend. Het EMA heeft vaak vier tot zes weken nodig voordat het een beslissing neemt. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar oud kunnen op zijn vroegst vanaf half juni worden ingeënt met het vaccin in Europa. De meeste landen prikken eerst ouderen, waardoor de jongeren in juni nog niet aan de beurt zijn.

Meer uit Buitenland

Twee doden bij schietpartij in Zwitserland, politie zoekt dader

SION (ANP/RTR) - De Zwitserse politie is op zoek naar een man die twee mensen heeft doodgeschoten in de Zwitserse plaats Sion. Een derde raakte gewond, aldus de politie.

15 minuten geleden
VN-chef hamert op klimaattop op het belang van uitfasering en geld

DUBAI (ANP) - VN-chef António Guterres is maandag speciaal ingevlogen op de klimaattop in Dubai om politici en onderhandelaars aan te moedigen snel tot een overeenkomst te komen. De onderhandelende partijen moeten het nog eens worden over óf fossiele brandstoffen uitgefaseerd gaan worden en over het geld dat daarvoor nodig is.

55 minuten geleden
Hooggerechtshof geeft Modi gelijk in kwestie Jammu en Kashmir

NEW DELHI (ANP/AFP/RTR) - Het Indiase hooggerechtshof heeft de regering van premier Modi gelijk gegeven in het ontnemen van de gedeeltelijke autonomie van Jammu en Kashmir in het noorden van India. In 2019 zei de Indiase regering dat het gebied onder het centrale bestuur van New Delhi moest vallen en maakte het grondwettelijke recht op autonomie van Jammu en Kashmir ongedaan.

1 uur geleden
Moskou: meerdere terroristische aanvallen voorkomen op de Krim

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische veiligheidsdienst FSB zegt dit jaar achttien "terroristische aanvallen" te hebben voorkomen op de door Rusland geannexeerde Krim. Het zou onder andere gaan om moordpogingen en pogingen tot sabotage.

2 uur geleden
Amerikaanse F-16 crasht in Zuid-Korea, piloot gered op zee

SEOUL (ANP/RTR) - Een Amerikaanse F-16 is tijdens een routinevlucht gecrasht in Zuid-Korea. De piloot kon worden gered uit de Gele Zee, tussen het Koreaanse schiereiland en China.

2 uur geleden
VN op klimaattop: stop met tactische blokkades

DUBAI (ANP) - Stop met de "tactische blokkades" tijdens de onderhandelingen op de klimaattop in Dubai. Dat is de oproep van Simon Stiell, baas van VN-klimaatorganisatie UNFCCC. "Elke strategisch geplaatste landmijn" kan volgens hem een goede uitkomst opblazen.

3 uur geleden
Israël bombardeert Zuid-Gaza na waarschuwing over gijzelaars

KHAN YOUNIS (ANP/AFP) - Israël heeft maandag de stad Khan Younis in het zuiden van Gaza gebombardeerd nadat Hamas had gewaarschuwd dat geen enkele Israëlische gijzelaar het gebied levend zou verlaten, tenzij gevangenen werden vrijgelaten.

5 uur geleden