Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Volendam terug in Eredivisie na zege in Den Bosch

FC Volendam terug in Eredivisie na zege in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - FC Volendam heeft zich verzekerd van een terugkeer naar de Eredivisie. De Volendammers, onder leiding van trainer Wim Jonk, wonnen de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-1 en verzekerden zich daarmee van een plek bij de eerste twee in de Keuken Kampioen Divisie.

In het seizoen 2008-2009, toen provinciegenoot AZ kampioen van Nederland werd, kwam Volendam voor het laatst uit op het hoogste niveau. 'De Heen en Weer', zoals FC Volendam wordt genoemd vanwege de vele degradaties en promoties, was het afgelopen decennium al meerdere keren dicht bij promotie.

Josh Flint zette FC Volendam vrijdag in de 21e minuut op voorsprong en na een half uur maakte Robert Mühren er 0-2 van. Voor Mühren was het al zijn 28e doelpunt van het seizoen. Sebastiaan van Bakel deed in de 77e minuut iets terug namens de Brabanders, maar Volendam hield in het spannende en grimmige laatste kwartier stand.

Oponthoud

Het duel werd ruim 5 minuten voor tijd stilgelegd omdat toeschouwers attributen op het veld hadden gegooid. In de beginfase was er al oponthoud omdat er vuurwerk werd afgestoken.

Toen het duel na ongeveer 10 minuten was hervat, beperkte Volendam zich tot verdedigen. Invaller Torino Hunte van Den Bosch was in de slotfase nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Hij had de bal bij zijn eerste kans voor het intikken, maar Damon Mirani kon de bal van de lijn halen.

In de blessuretijd kreeg FC Den Bosch-verdediger Terrence Douglas een rode kaart en ook zijn trainer, Jack de Gier, werd weggestuurd door scheidsrechter Jannick van der Laan. Toen Van der Laan voor het laatst floot, was er veel ontlading in het vak van de meegereisde FC Volendam-fans.

FC Emmen

Eerder wist FC Emmen, dat vrijdag Roda JC met 2-0 de baas was, al promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. De Drentse koploper heeft met nog twee speelronden te gaan zes punten meer en heeft dus volgende week aan een punt voldoende voor de titel.

FC Eindhoven, de voornaamste concurrent van Volendam in de strijd om de tweede plek, won met 1-0 bij Telstar. Nummer 4 Excelsior speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Jong AZ.

Meer uit Voetbal

Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

14 minuten geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

1 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

2 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

3 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

12 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

12 uur geleden
Dortmund verslaat PSG in halve finale Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund heeft het thuisduel met Paris Saint-Germain in de halve finales van de Champions League gewonnen. Niclas Füllkrug tekende voor de enige treffer (1-0). De return staat voor komende dinsdag in Parijs op het programma.

12 uur geleden