Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Volendam neemt na twee jaar afscheid van Eredivisie

FC Volendam neemt na twee jaar afscheid van Eredivisie

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam is na twee jaar gedegradeerd uit de Eredivisie. De club kan zich na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-4) niet meer handhaven in de laatste twee speelronden van de competitie.

Kenneth Taylor schoot Ajax in de 22e minuut naar 0-1. Chuba Akpom trof in de 59e minuut doel en Brian Brobbey en opnieuw Taylor lieten de bezoekers verder uitlopen (0-4). De ingevallen Benaissa Benamar bepaalde in de slotfase de eindstand namens de thuisploeg.

FC Volendam is na Vitesse de tweede club die rechtstreeks degradeert uit de Eredivisie. De uiteindelijke nummer 16 van de Eredivisie strijdt na het reguliere seizoen in de play-offs tegen degradatie.

Ziek

FC Volendam promoveerde in 2022 na dertien jaar naar de Eredivisie en eindigde vorig seizoen als veertiende. Na een bewogen jaar zakt de club toch weer af naar de Keuken Kampioen Divisie.

Voorzitter Jan Smit vertrok begin dit jaar bij Volendam na een conflict met de raad van commissarissen. Het zogenoemde Team Jonk, onder aanvoering van Wim Jonk, koos de kant van de bekende zanger en stapte op.

Ook trainer Matthias Kohler besloot FC Volendam te verlaten. Regillio Simons volgde hem op, maar de vader van international Xavi ontbrak tegen Ajax omdat hij ziek was. Hij werd vervangen door Michael Dingsdag, die vanaf de bank zag dat Volendam opnieuw veel tekortschoot.

Meer uit Voetbal

FC Barcelona wint met invalster Brugts opnieuw Champions League

BILBAO (ANP) - Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hebben met Olympique Lyon naast hun tweede eindoverwinning in de Champions League gegrepen. Titelverdediger FC Barcelona, met Esmee Brugts als invalster, was in de finale in Bilbao met 2-0 te sterk. Spaans international Aitana Bonmatí, in januari verkozen tot beste voetbalster van afgelopen jaar, en de ingevallen Alèxia Putellas waren trefzeker.

38 minuten geleden
Juventus sluit seizoen af met zege op Monza en passeert Bologna

TURIJN (ANP) - Juventus heeft de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. De club uit Turijn won voor eigen publiek met 2-0 van Monza en passeerde zo nummer 3 Bologna, dat vrijdag verloor bij Genoa (2-0). Atalanta kan Juventus nog voorbij op de ranglijst als het de laatste twee competitieduels wint.

40 minuten geleden
Ten Hag weet niet of hij trainer van Manchester United blijft

LONDEN (ANP) - Trainer Erik ten Hag weet niet of hij volgend seizoen nog trainer van Manchester United is. "Daar ga ik niet over", zei hij na de zege op landskampioen Manchester City (2-1) in de finale van de FA Cup. "Het enige wat ik kan doen, is mijn ploeg verder ontwikkelen. Dit is een project voor me. Ik kwam hier toen het een puinhoop was. Nu zijn we sterker, maar we zijn niet waar we willen zijn."

1 uur geleden
Celtic klopt Rangers en pakt na landstitel ook beker

GLASGOW (ANP) - Celtic heeft naast de landstitel ook de Schotse beker gewonnen. Het elftal van trainer Brendan Rodgers won in de finale in Glasgow met 1-0 van rivaal Rangers. Invaller Adam Idah maakte in de negentigste minuut het doelpunt.

1 uur geleden
NAC Breda met ruime zege (0-3) op FC Emmen naar finale play-offs

EMMEN (ANP) - NAC Breda is weer een stap dichter bij promotie naar de Eredivisie. De Brabanders, die in het seizoen 2018/2019 voor het laatst op het hoogste niveau speelden, bereikten ten koste van FC Emmen de finale van de play-offs. NAC won in Drenthe met 3-0, nadat de eerste wedstrijd in 1-1 was geëindigd.

1 uur geleden
Depay krijgt geen speeltijd in laatste competitieduel Atlético

SAN SEBASTIAN (ANP) - Atlético Madrid heeft zonder Memphis Depay het seizoen met een zege afgesloten. De nummer 4 van La Liga won de uitwedstrijd tegen Real Sociedad met 2-0. Samuel Lino opende de score. De ingevallen Reinildo Mandava bepaalde in blessuretijd de eindstand.

2 uur geleden
Bekritiseerde trainer Ten Hag wint FA Cup met Manchester United

LONDEN (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft een bewogen seizoen met Manchester United afgesloten met winst van de FA Cup. Hij verraste met zijn ploeg landskampioen Manchester City op een volgepakt Wembley (2-1).

2 uur geleden