Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Volendam bijna zeker van degradatie na nederlaag bij Sparta

FC Volendam bijna zeker van degradatie na nederlaag bij Sparta

ROTTERDAM (ANP) - FC Volendam kan degradatie uit de Eredivisie nauwelijks meer ontlopen. De ploeg van trainer Regillio Simons verloor het uitduel met Sparta Rotterdam met 1-0. Daardoor moet de nummer 17 in de laatste drie duels een achterstand van 6 punten goedmaken op RKC Waalwijk. Ook is het doelsaldo van de Noord-Hollanders veel slechter.

FC Volendam speelt sinds twee jaar weer in de Eredivisie en eindigde vorig seizoen als veertiende. De club, die dit seizoen afscheid nam van zijn hele technische staf, speelt nog tegen Ajax, FC Twente en Go Ahead Eagles.

Sparta was de betere op eigen veld. In de eerste helft misten onder anderen Koki Saito en Tobias Lauritsen hun kansen. Een fraaie hakbal van Volendam-spits Vivaldo ging net naast het doel.

Een van richting veranderd schot van de Noor Lauritsen een kwartier voor tijd bracht uiteindelijk de beslissing. De spits maakte zo zijn elfde doelpunt van het seizoen. Daardoor is Sparta zo goed als zeker van de play-offs om Europees voetbal. De voorsprong op concurrent sc Heerenveen is 7 punten.

Meer uit Voetbal

Oranje-international Miedema na zeven jaar weg bij Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema vertrekt bij Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje kwam zeven jaar lang uit voor de Londense club.

13 minuten geleden
Maduro volgt Pastoor op als trainer Almere City FC

ALMERE (ANP) - Hedwiges Maduro begint bij Almere City FC aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Dat melden bronnen. De achttienvoudig international van Oranje komt over van Ajax, waar hij als assistent bij het eerste elftal werkt. Bij Almere is Maduro de opvolger van Alex Pastoor, die een maand geleden bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken.

14 minuten geleden
Almere-speler Post (35) beëindigt profloopbaan

ALMERE (ANP) - Danny Post stopt na dit seizoen als profvoetballer. De 35-jarige middenvelder heeft een aflopend contract bij Almere City FC, waar hij dit seizoen in de competitie slechts één keer in actie kwam. Op 13 augustus maakte hij tegen FC Twente het eerste doelpunt van Almere in de Eredivisie.

1 uur geleden
NAC geeft elftalleider waarschuwing voor 'onacceptabel gedrag'

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft elftalleider John Karelse een officiële waarschuwing gegeven. De oud-doelman van de club misdroeg zich vrijdag na afloop van de uitwedstrijd tegen TOP Oss.

1 uur geleden
Utrecht huurt aanvaller Descotte ook komend seizoen van Charleroi

UTRECHT (ANP) - Anthony Descotte speelt ook komend seizoen bij FC Utrecht. De club huurt de 20-jarige Belgische aanvaller opnieuw van Charleroi. FC Utrecht is ook een optie tot koop overeengekomen.

3 uur geleden
Leverkusen-trainer Alonso rekent op snelle terugkeer Wirtz

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso verwacht Florian Wirtz op tijd terug voor de twee finales die zijn elftal dit seizoen nog speelt. De 21-jarige Duitse international ontbrak afgelopen weekeinde in de met 5-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen VfL Bochum met een blessure aan zijn dijbeen.

3 uur geleden
Ten Hag wijt nederlagen aan vele geblesseerde verdedigers

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United wijt de vele nederlagen van dit seizoen aan een gebrek aan verdedigers. In de thuiswedstrijd van zondag tegen Arsenal (0-1) miste de Nederlander in zijn defensie zes man, waardoor hij in die linie opnieuw een beroep moest doen op verdedigende middenvelder Casemiro.

4 uur geleden