Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Utrecht verslaat Leverkusen in duel van 135 minuten met 5-1

FC Utrecht verslaat Leverkusen in duel van 135 minuten met 5-1

LEVERKUSEN (ANP) - FC Utrecht heeft woensdag in Duitsland een verlengde oefenwedstrijd tegen Leverkusen met 5-1 gewonnen. Gyrano Kerk trof in de reguliere speeltijd tweemaal doel. Zijn tweede goal, na een prima pass van Tommy St. Jago, was fraai. Mitchel Bakker, overgenomen van Paris Saint-Germain, had de score geopend namens de Duitsers. Hij tikte een voorzet van Karim Bellarabi van dichtbij binnen.

In de extra tijd had eerst Remco Balk succes op aangeven van Moussa Sylla. In de slotfase benutte Adrian Dalmau nog twee strafschoppen. Utrecht is in de oefencampagne nog ongeslagen met zeges op onder meer Club Brugge, AA Gent en KV Mechelen en een gelijkspel tegen Anderlecht.

De wedstrijd in Leverkusen duurde drie keer 45 minuten om de trainers de gelegenheid te geven de hele selectie aan het werk te zien. René Hake bracht in de tweede 'helft' liefst tien nieuwe spelers binnen de lijnen. Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte in acht genomen om de slachtoffers van de ramp op een industrieterrein in de stad te herdenken.

Meer uit Voetbal

FC Barcelona maakte afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst gemaakt. De kampioen van Spanje had rekening gehouden met een positief resultaat van 274 miljoen euro.

1 uur geleden
Van Praag als voorzitter in raad van commissarissen Ajax

ZEIST (ANP) - Michael van Praag gaat in de raad van commissarissen van Ajax aan de slag als voorzitter. In die functie volgt de 76-jarige bestuurder de woensdag opgestapte Pier Eringa op.

1 uur geleden
Ministerie meldt meer voetbalarrestaties in Engeland en Wales

LONDEN (ANP) - Het aantal arrestaties bij voetbalwedstrijden in Engeland en Wales heeft vorig seizoen het hoogste aantal bereikt in negen jaar tijd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken registreerde 2264 aanhoudingen. Er waren 1624 stadionverboden van kracht. Er zijn voor het eerst ook arrestaties bij wedstrijden in het vrouwenvoetbal meegenomen in de cijfers.

1 uur geleden
NCD noemt appje Ajax-commissaris in Op1-uitzending 'zorgwekkend'

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) vindt het "zorgwekkend" dat een van de leden van de raad van commissarissen van Ajax vanwege zorgen over haar eigen veiligheid woensdag niet durfde af te reizen naar talkshow Op1. "Ik hoor dit met grote zorg aan. Dit keuren we ten strengste af", reageert NCD-voorzitter Paul Geraeds.

2 uur geleden
KNVB-directeur: gevaarlijk om regels rond staken aan te passen

ZEIST (ANP) - Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, heeft bevestigd dat de regels rond het staken van wedstrijden niet worden aangepast. Er was behoorlijk wat ophef nadat het duel tussen Ajax en Feyenoord was gestaakt. Volgens coach Arne Slot van Feyenoord wordt hiermee competitievervalsing in de hand gewerkt. Maar de voetbalbond wil de situatie niet veranderen.

3 uur geleden
Van Praag keert als commissaris terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag keert terug bij Ajax. De oud-voorzitter gaat aan de slag in de raad van commissarissen van de club uit Amsterdam, zo bevestigen ingewijden. Ajax wil vooralsnog alleen kwijt dat het in gesprek is met Van Praag en Leo van Wijk over een mogelijke positie in de rvc.

3 uur geleden
Gebouwen Spaanse arbitrage doorzocht om mogelijke omkoping Barça

BARCELONA (ANP) - De gebouwen van de Spaanse scheidsrechtersbond zijn donderdagochtend doorzocht. Dat is gedaan op bevel van de rechtbanken die onderzoek doen naar een arbitrageschandaal waar FC Barcelona mogelijk bij betrokken is.

6 uur geleden