Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Utrecht schrijft mede door oorlog in Oekraïne rode cijfers

FC Utrecht schrijft mede door oorlog in Oekraïne rode cijfers

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft over het seizoen 2021-2022 een negatief resultaat van 3,8 miljoen euro uit de gewone bedrijfsvoering moeten bijschrijven. De Utrechters hebben de financiële doelstellingen mede vanwege de oorlog in Oekraïne niet behaald, meldde de club bij de presentatie van de jaarcijfers.

FC Utrecht wilde bij de transfer van aanvaller Gyrano Kerk naar Lokomotiv Moskou uit Rusland het risico verminderen "door gelet op de huidige situatie in dat land de afkoopsom direct uit te laten betalen in ruil voor een verminderde opbrengst".

Kerk verruilde FC Utrecht vorig jaar zomer voor 7 miljoen euro, exclusief bonussen, voor de Russische competitie. Hoeveel de club nu voor hem ontvangen heeft, maakte FC Utrecht niet bekend.

De omzet van de huidige nummer 7 van de Eredivisie steeg wel met bijna 10 miljoen euro ten opzichte van vorig seizoen. Het resultaat van 3,8 miljoen euro in de min is ook beter dan een seizoen eerder, toen FC Utrecht op een negatief resultaat van 5,7 miljoen euro uit kwam. "Het feit dat we een significante omzetstijging hebben gerealiseerd, stemt tot tevredenheid. De komende jaren ligt de focus op het vasthouden aan de groeistrategie, het doorzetten van deze omzetgroei en het sportief resultaat", aldus Edo Keuning, verantwoordelijk voor de financiën van de voetbalclub.

Volgens FC Utrecht is er geen verlies gemaakt op de verkoop van seizoenkaarten.

Meer uit Voetbal

Coach Van 't Schip zag Ajax-spelers die voor elkaar vochten

MARSEILLE (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vindt dat zijn spelers ondanks de nederlaag bij Olympique Marseille (4-3) er als team hebben gestaan en voor elkaar hebben gevochten. "Het is jammer dat we niet gelijk hebben gespeeld. Het had voor de rest niet veel uitgemaakt, maar meer voor de moraal", zei de trainer bij Veronica.

42 minuten geleden
Aanvoerder Bergwijn vond dat Ajax scherper had moeten zijn

MARSEILLE (ANP) - Aanvoerder Steven Bergwijn vond dat er meer in had gezeten na de nederlaag van Ajax bij Olympique Marseille. De Amsterdammers kwamen drie keer terug van een achterstand, maar verloren door een tweede benutte strafschop met 4-3. "Er had meer ingezeten vandaag als we wat scherper waren geweest", zei Bergwijn bij Veronica. "We maakten te veel individuele fouten. Ik ook, bij de 1-0. Ik mag die bal niet verliezen."

43 minuten geleden
Ajacied Berghuis niet eens met rode kaart na tackle

MARSEILLE (ANP) - Steven Berghuis werd halverwege de tweede helft van de wedstrijd tegen Olympique Marseille in de Europa League met rood van het veld gestuurd na een tackle op Joaquín Correa. Ajax wist daarna met tien man nog terug te komen tot 3-3, maar door een late strafschop verloren de Amsterdammers toch met 4-3 in Marseille.

44 minuten geleden
Gakpo helpt Liverpool met 2 goals aan groepswinst in Europa League

LIVERPOOL (ANP) - Mede door twee doelpunten van Cody Gakpo heeft Liverpool in groep E van de Europa League op eenvoudige wijze LASK uit het Oostenrijkse Linz aan de kant geschoven: 4-0.

2 uur geleden
Ajax na nederlaag bij Marseille uitgeschakeld in Europa League

MARSEILLE (ANP) - Ajax is na de nederlaag in Marseille definitief uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers van coach John van 't Schip verloren met 4-3 bij Olympique Marseille. Ajax kan wel nog derde worden en zich plaatsen voor de tussenronde in de Conference League.

2 uur geleden
AZ krijgt hulp van Aston Villa, dat Legia Warschau verslaat

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa heeft door een 2-1-overwinning op Legia Warschau de hoop van AZ op Europese overwintering levend gehouden. Als de Alkmaarders op 14 december bij Legia winnen, is de ploeg van trainer Pascal Jansen alsnog door in de Conference League. AZ speelt dan een tussenronde tegen een nummer 3 uit de Europa League.

2 uur geleden
Rvc Volendam bekrachtigt ontslag Jan Smit en zijn bestuur

VOLENDAM (ANP) - De raad van commissarissen van FC Volendam heeft het ontslag van het bestuur bekrachtigd. Dat gebeurde tijdens een buitengewone vergadering, waar voorzitter Jan Smit en zijn medebestuursleden niet aanwezig waren.

2 uur geleden