Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Utrecht neemt Veerman over van Heerenveen

FC Utrecht neemt Veerman over van Heerenveen

UTRECHT (ANP) - Henk Veerman zet zijn voetballoopbaan voort bij FC Utrecht. De 30-jarige aanvaller wordt overgenomen van sc Heerenveen. Beide clubs bevestigden woensdag de overname, zonder zich uit te laten over een transfersom. Veerman tekende in Utrecht een contract tot de zomer van 2024.

Veerman speelde in totaal in twee periodes 168 officiële wedstrijden voor Heerenveen. Dat deed hij eerst, nadat hij in 2015 was overgekomen van FC Volendam, tot 2018. Na twee seizoenen bij het Duitse FC St. Pauli, uitkomend op het tweede niveau, keerde hij in 2020 terug in Friesland. In totaal kwam hij voor Heerenveen uit op 46 doelpunten. De club had met Sydney van Hooijdonk, gehuurd van Bologna, al ingespeeld op het vertrek van Veerman.

"Henk is een echte targetman. Hij is groot, sterk en heeft scorend vermogen", zegt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht. "We voegen met Henk een extra wapen aan onze selectie toe, die wedstrijden kan openbreken."

De aanvaller was al net zo enthousiast. "Ik ben enorm trots en blij om hier te mogen voetballen", zei Veerman, die al langer aasde op een transfer naar FC Utrecht. Een overleden vriend van hem was supporter van de club. "Hij stond geregeld op de Bunnikside. Dan is het enorm mooi dat je de belofte die je hebt gemaakt kan nakomen en voor FC Utrecht hopelijk een rol kan gaan spelen."

Meer uit Voetbal

Dortmund na zege op PSG naar finale van Champions League

PARIJS (ANP) - Borussia Dortmund heeft zich als eerste club geplaatst voor de finale van de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain (0-1). De club bleef de kampioen van Frankrijk vorige week ook al de baas tijdens het eerste duel van de halve eindstrijd in Duitsland (1-0).

1 minuut geleden
PSV'er Lang afwezig door verkeerde diagnoses en Pfeiffer

EINDHOVEN (ANP) - PSV'er Noa Lang zegt dat zijn lange afwezigheid komt door verkeerde diagnoses over zijn hamstringblessure en doordat hij de ziekte van Pfeiffer kreeg. "Ik houd dingen graag privé, maar ik vind dat ik nu wel dingen duidelijk moet maken", schrijft de 24-jarige aanvaller op Instagram.

11 minuten geleden
Parry mag Vitesse ook na hoger beroep niet overnemen

ZEIST (ANP) - De beroepscommissie van de KNVB heeft het beroep van Vitesse over de aandelenoverdracht aan de Common Group ongegrond verklaard. Hierdoor blijft het besluit van de licentiecommissie staan dat de Amerikaanse investeerder Coley Parry de Arnhemse club niet mag overnemen, zo heeft de beroepscommissie aan Vitesse gemeld.

1 uur geleden
Aanvaller Lens stopt na dit seizoen met voetballen

PARIJS (ANP) - Jeremain Lens sluit zijn profloopbaan binnenkort af bij FC Versailles, uitkomend op het derde niveau van Frankrijk. Dat vertelde de 36-jarige aanvaller vlak voor het duel tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund bij RTL 7. "Ik leef er al een tijdje naartoe, en ik heb er vrede mee", zei Lens. "Ik heb bij mooie clubs mogen spelen, heb een WK gespeeld en ben in verschillende landen kampioen geworden."

1 uur geleden
Bayern München heeft geen deadline in zoektocht nieuwe trainer

MADRID (ANP/DPA) - Bayern München heeft geen deadline in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Sportief directeur Christoph Freund van de recordkampioen uit München benadrukt dat ze het vooral goed willen doen. "Een deadline hebben we onszelf niet gesteld. Nu wordt er veel gespeculeerd en wordt er veel geschreven, maar het gaat ons er vooral om dat we het goed doen."

2 uur geleden
FC Twente bevestigt nieuw contract voor trainer Oosting

ENSCHEDE (ANP) - Trainer Joseph Oosting heeft zijn handtekening onder een nieuw contract bij FC Twente gezet. De 52-jarige coach is nu tot medio 2027 aan de club uit Enschede verbonden.

2 uur geleden
De Ligt kan voor Bayern spelen tegen Real Madrid

PARIJS (ANP/DPA) - Matthijs de Ligt kan woensdagavond voor Bayern München uitkomen in de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions league. Dat vertelde zijn trainer Thomas Tuchel op een afsluitende persconferentie in Estadio Santiago Bernabéu.

2 uur geleden