Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Utrecht maakt bij Heerenveen geen fout in strijd om play-offs

HEERENVEEN (ANP) - FC Utrecht blijft volop meedoen in de strijd om Europees voetbal. De nummer 8 van de Eredivisie was in Friesland met 3-2 te sterk voor sc Heerenveen.

Utrecht heeft 42 punten, 5 punten meer dan nummer 9 Sparta. De ploeg van Ron Jans hoopt aan het einde van het seizoen mee te doen aan de play-offs om Europees voetbal. Heerenveen staat op de elfde plaats.

Utrecht nam meteen het initiatief en was in de openingsfase dicht bij een treffer via Victor Jensen en Sam Lammers. Heerenveen-middenvelder Ché Nunnely wist daarna niet te profiteren van een fout van Nick Viergever en Sven van Beek kopte naast het Utrechtse doel. Isac Lidberg zette de bezoekers alsnog op voorsprong in de 37e minuut. De Zweed kreeg de bal voor zijn voeten na een scrimmage en werkte van dichtbij binnen, 0-1.

Antwoord

Utrecht verdubbelde drie minuten na rust de voorsprong. Na een goede ingreep van Mark van der Maarel legde Lidberg de bal af op Lammers, die fraai scoorde in de verre hoek, 0-2. Het was de vijfde wedstrijd op rij dat de spits trefzeker was. Heerenveen liet zich in de tweede helft vaker zien voor het doel van Vasilis Barkas, maar de keeper had overal een antwoord op.

Heerenveen-verdediger Oliver Braude maakte het zijn ploeg lastig in de 77e minuut door voor de tweede keer in korte tijd een gele kaart te pakken. Lammers besliste de wedstrijd vijf minuten later door na een fraaie actie zijn tweede doelpunt binnen te schieten, 0-3. Patrik Wålemark gaf met twee treffers in de laatste minuten de uitslag een dragelijker aanzien voor de thuisploeg, 2-3.

Heerenveen speelde in het kader van stichting KiKa in speciale shirts. De witte tenues hadden namen achterop van kinderen die in aanraking zijn gekomen met kanker.

Meer uit Voetbal

Reijners stopt na bekerfinale als coach voetbalsters Fortuna

SITTARD (ANP) - Roger Reijners stopt na de bekerfinale op 20 mei als trainer van de voetbalsters van Fortuna Sittard. Dat heeft de club naar eigen zeggen "in goed overleg" met de voormalig bondscoach van de Oranjevrouwen besloten. Reijners krijgt waarschijnlijk een andere rol binnen Fortuna.

2 minuten geleden
Vitesse start crowdfunding met trainer Van den Brom als gezicht

ARNHEM (ANP) - Het noodlijdende Vitesse start donderdag een crowdfundingactie en de nieuwe trainer John van den Brom zal daar meteen een van de gezichten van zijn. Dat geeft de oud-speler en -coach van de club aan in het persbericht over zijn aanstelling voor volgend seizoen. "Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig", zegt Van den Brom.

3 uur geleden
Real-trainer Ancelotti ontevreden over inzet spelers tegen Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid was niet te spreken over de houding van zijn spelers na het 2-2-gelijkspel tegen Bayern München in de halve finales van de Champions League. De Italiaan vond ze te slap, zo zei hij na het duel.

Vitesse presenteert Van den Brom officieel als nieuwe trainer

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de aanstelling van John van den Brom als trainer voor volgend seizoen afgerond. De al uit de Eredivisie gedegradeerde club maakte er al geen geheim meer van de oud-speler van de club te willen om op die manier ook iets positiefs te kunnen melden aan de fans, in deze periode waarin het voortbestaan van de club onzeker is. Van den Brom (57) wil Vitesse helpen in de weg terug omhoog. "Vandaar ook dat ik juist nu dit contract onderteken."

4 uur geleden
Bayern baalt van gemiste kansen na gelijkspel tegen Real Madrid

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Trainer Thomas Tuchel van Bayern München baalde na afloop van de eerste halve finale in de Champions League tegen Real Madrid (2-2) van de gemiste kansen van zijn ploeg. "We hadden een geweldige openingsfase en we hadden toen op voorsprong moeten komen", keek de coach na afloop terug.

12 uur geleden
Bayern en Real Madrid in evenwicht in eerste duel halve finale

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München en Real Madrid hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van de halve finale in de Champions League. Het duel tussen de nummer 2 van Duitsland en de koploper van Spanje eindigde in 2-2.

13 uur geleden
Atlético moet deel stadion twee duels sluiten na racisme

MADRID (ANP/AFP) - Atlético Madrid moet de komende twee thuiswedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie een deel van het stadion sluiten. De Spaanse bond bestraft de club daarmee voor racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden richting aanvaller Nico Williams van Athletic Club, afgelopen zaterdag.