Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Utrecht duwt Ajax in tumultueus duel onder degradatiestreep

AMSTERDAM (ANP) - FC Utrecht heeft Ajax onder de degradatiestreep geduwd. De club uit de Domstad won een tumultueus duel (4-3) en verliet daardoor de laatste plaats van de Eredivisie. Ajax, nog nooit zo slecht aan een seizoen begonnen, zakte naar de 17e plaats. Alleen FC Volendam staat er slechter voor.

Ajax speelt donderdag een Europees uitduel met Brighton & Hove Albion en zondag wacht een uitwedstrijd tegen koploper PSV. Onduidelijk is of trainer Maurice Steijn dan nog coach van de club is. Onder zijn leiding heeft Ajax de laatste vier competitieduels verloren. De recordkampioen heeft al acht opeenvolgende wedstrijden in verschillende competities niet gewonnen.

Oscar Fraulo maakte in de 88e minuut het winnende doelpunt, nadat het duel ruim 10 minuten had stilgelegen omdat fans van de thuisploeg opnieuw voorwerpen op het veld gooiden. Ondanks al het spektakel was goed te zien waarom beide ploegen zo laag op de ranglijst staan. Want er ging heel veel mis op het speelveld.

Ingevallen

Beide trainers zoeken nog naar hun beste ploeg. Trainer Ron Jans, de opvolger van de ontslagen Michael Silberbauer, liet Taylor Booth, Hugo Novoa, Yannick Leliendal en Anthony Descotte voor het eerst dit seizoen aan de aftrap verschijnen. Ook Steijn besloot zijn elftal maar weer eens te wijzigen. Kristian Hlynsson en Anton Gaaei stonden aan de aftrap, omdat Steven Berghuis en Devyne Rensch onvoldoende fit waren voor een basisplaats. Linksback Borna Sosa kreeg de voorkeur boven Gastón Ávila, zodat Jorrel Hato centraal in defensie kon spelen.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Ajax, dat compacter speelde dan de afgelopen duels en daardoor minder kansen weggaf. Maar doelman Vasilis Barkas reageerde attent op doelpogingen van Hlynsson en Bergwijn en ontsnapte toen Hlynsson rakelings naast schoot. Niet Ajax, maar FC Utrecht ging met een voorsprong de rust in. Ryan Flamingo verschalkte doelman Jay Gorter in de 44e minuut met een geplaatst schot (1-0).

Mike van der Hoorn maakte de problemen van zijn oude club in de 48e minuut met een rake kopbal nog groter (2-0). Maar wie dacht dat Ajax geknakt was, die had het fout. Slechts 7 minuten later was de stand alweer gelijk, na twee treffers van Hlynsson. Het 19-jarige talent scoorde tweemaal op aangeven van Sosa. Bergwijn benutte in de 65e minuut een strafschop, na een overtreding van Hugo Novoa op Brian Brobbey (2-3). Ajax leek eindelijk op weg naar een zege, totdat de ingevallen Toornstra gelijkmaakte en Fraulo in de slotfase genadeloos toesloeg.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.