Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Utrecht dicht gat met Sparta na verhit duel op Kasteel

ROTTERDAM (ANP) - FC Utrecht is op gelijke hoogte in punten gekomen met nummer 6 Sparta Rotterdam. De ploeg van Michael Silberbauer was in een onderling duel op het Kasteel met 3-0 te sterk voor de concurrent, die de wedstrijd met tien man eindigde. Het duel werd na rust enkele minuten stilgelegd na het gooien van voorwerpen door het Sparta-publiek.

Ondanks de zege blijft Utrecht op de zevende plaats staan met 37 punten, net zoveel als Sparta. De Rotterdammers hebben een beter doelsaldo.

Ondanks de 4-0-nederlaag bij Ajax van vorige week kon de defensie van Sparta voor het duel met Utrecht nog altijd indrukwekkende cijfers overleggen met slechts 22 tegentreffers. Ook Utrecht had tijdens de eerste helft moeite om kansen te creëren. De bezoekers zagen een voorzet van Sander van de Streek op de lat ploffen, waarna Anastasios Douvikas recht op keeper Nick Olij schoot. Sparta kwam niet verder dan een inzet van Arno Verschueren, die net naast vloog.

Rood voor Auassar

De wedstrijd ontbrandde meteen na rust. Bij een vrije trap voor Sparta kreeg de Rotterdamse aanvoerder Adil Auassar rood voor het slaan van een tegenstander. Vito van Crooij mikte daarna de vrije trap op de paal en Tobias Lauritsen schoot de rebound op de lat. Utrecht-keeper Vasilis Barkas kreeg vervolgens een plastic glas bier naar zijn hoofd, waarna scheidsrechter Joey Kooij de wedstrijd enkele minuten stillegde.

Utrecht moest na de hervatting nog even geduld hebben, maar in de slotfase ging het opeens snel. Victor Jensen opende in de 76e minuut de score, waarna Othmane Boussaid twee minuten voor tijd de voorsprong verdubbelde. Anthony Descotte zette een minuut later de eindstand op het bord, 0-3.

Steijn over staken wedstrijd

Steijn gaf scheidsrechter Kooij na afloop groot gelijk dat hij de wedstrijd even staakte. "Ik kan goed begrijpen dat hij er vanaf loopt, dit soort zaken zijn te lang getolereerd", zei de Sparta-trainer bij ESPN. "Dus goed gedaan van de scheidsrechter. Dit past ook niet bij Sparta en ik hoop dat het eenmalig is."

Net als Steijn begreep ook boosdoener Auassar dat hij rood had gekregen. "Het gebeurde in een 'split second', ik had zelf niet door wat ik deed. Het ziet er slecht uit op de beelden. Dit mag mij niet overkomen. Ik dupeer mijn team en het is heel dom", aldus Auassar.

Meer uit Voetbal

Van Gastel zag NAC Breda pas in de play-offs een team worden

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Jean-Paul van Gastel zag NAC Breda dit seizoen op het juiste moment pieken. De club promoveerde als nummer 8 van de eerste divisie via de play-offs naar de Eredivisie.

4 minuten geleden
Fans Fenerbahçe verwelkomen nieuwe trainer Mourinho als held

ISTANBUL (ANP) - José Mourinho is in Istanbul door duizenden mensen onthaald. De 61-jarige Portugese coach moet Fenerbahçe komend seizoen in Turkije aan de landstitel helpen. De voorbije twee seizoenen werd rivaal Galatasaray kampioen.

23 minuten geleden
Koopmeiners komt laatste competitieduel voor EK schadevrij door

BERGAMO (ANP) - Teun Koopmeiners is de laatste competitiewedstrijd met Atalanta schadevrij doorgekomen. De middenvelder verloor met zijn elftal van Fiorentina (2-3) en deed de gehele wedstrijd mee. Koopmeiners komt nu naar Zeist, waar hij zich met het Nederlands elftal gaat voorbereiden op het EK. Koopmeiners doet donderdag nog niet mee in het oefenduel met Canada, meldde bondscoach Ronald Koeman deze week.

46 minuten geleden
NAC ondanks ruime nederlaag bij Excelsior terug in Eredivisie

ROTTERDAM (ANP) - NAC Breda keert na vijf jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De Brabanders verloren het tweede duel in de finale van de play-offs met 4-1 bij Excelsior. NAC promoveert omdat had het de thuiswedstrijd vijf dagen eerder met 6-2 had gewonnen.

1 uur geleden
Saint-Étienne na twee jaar afwezigheid terug in Franse Ligue 1

METZ (ANP) - De voetballers van Saint-Étienne zijn na twee seizoenen op het tweede Franse niveau teruggekeerd in Ligue 1. In de play-offs werd over twee duels afgerekend met Metz, dat daardoor degradeert.

Engelse bondscoach Southgate geeft Bellingham een week vrij

DARLINGTON (ANP/RTR) - De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft middenvelder Jude Bellingham in aanloop naar het EK een week vrij gegeven, zo liet hij zondag weten tijdens een persmoment. De 20-jarige Bellingham won zaterdag met Real Madrid de Champions League na een 2-0-zege op Borussia Dortmund.

Belgische voetbalbond hoopt Courtois na EK weer te verwelkomen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische voetbalbond hoopt dat Thibaut Courtois na het komende EK in Duitsland zijn interlandloopbaan weer wil vervolgen. De doelman, die zaterdag met Real Madrid de Champions League won, ligt niet op één lijn met bondscoach Domenico Tedesco. Courtois was vorig jaar juni boos omdat hij na de blessure van Kevin De Bruyne niet werd gekozen tot aanvoerder van de Belgen.