Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Twente vol vertrouwen naar play-offs tegen sc Heerenveen

FC Twente vol vertrouwen naar play-offs tegen sc Heerenveen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente gaat vol vertrouwen de play-offs om Europees voetbal tegen sc Heerenveen in. Trainer Ron Jans wil de goede vorm uit de laatste vier competitiewedstrijden, die allemaal werden gewonnen, donderdag en zondag doorzetten tegen de Friezen. Het eerste duel is donderdag om 18.45 uur in Heerenveen.

"De laatste wedstrijden staan we er goed op", vindt Jans. "Het vertrouwen is groot, we hebben een behoorlijke fitte selectie en de vorm is goed. We moeten zorgen dat we dit vasthouden."

Maar in de competitie wonnen de 'Tukkers' niet van Heerenveen. Uit werd verloren en thuis kwam Twente niet verder dan een gelijkspel. "Gezien ons voetbal had er in beide wedstrijden meer in gezeten voor ons. In effectiviteit en bij de spelhervattingen hebben we onszelf tekortgedaan", meent de trainer van de nummer 5 van de Eredivisie.

behoorlijke krachtmeting

Collega Kees van Wonderen verwacht een "behoorlijke krachtmeting" maar wilde een dag voor de wedstrijd niet veel kwijt over zijn strijdplan. "Je moet uitgaan van jezelf en hen analyseren", zei de Heerenveen-coach op de website van de Friese club. "Ik verwacht een hele open wedstrijd die beide kanten op gaat. Twente is een heel complete ploeg die veel druk op een tegenstander kan zetten. Het oogt fris, fit en energiek. Dat betekent dat wij een ongelofelijk hoog niveau moeten aantikken om ons daarmee te meten. We weten dus wat we moeten brengen."

De winnaar van de tweekamp treft FC Utrecht of Sparta Rotterdam in de finale in de strijd om een ticket voor de Conference League.

Meer uit Voetbal

Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

51 minuten geleden
Ultee volgt Brood op als trainer TOP Oss

OSS (ANP) - Sjors Ultee is vanaf komend seizoen trainer van TOP Oss. De 36-jarige voormalige coach van Fortuna Sittard en SC Cambuur volgt bij de Brabanders Ruud Brood op.

1 uur geleden
Dumfries na landstitel met Inter nog niet bezig met toekomst

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries weet nog niet of hij komend seizoen bij Internazionale speelt. De rechtervleugelverdediger, die maandag de Italiaanse landstitel won met zijn club, heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar.

3 uur geleden
Inzaghi: drie jaar met zes prijzen moeilijk voor te stellen

MILAAN (ANP) - Inter-trainer Simone Inzaghi prees na de twintigste landstitel zijn spelers. "Het is een geweldig gevoel, we hebben iets ongelooflijks gedaan", zei de 48-jarige voormalige spits. "In drie jaar hebben we zes prijzen gewonnen en een Champions League-finale gespeeld. Dat is moeilijk voor te stellen."

4 uur geleden
Inter verovert twintigste landstitel na winst in Milanese derby

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft vijf speelronden voor het einde de titel in de Serie A al veiliggesteld. De ploeg van trainer Simone Inzaghi veroverde de twintigste landstitel door met 2-1 de stadsderby tegen AC Milan te winnen.

13 uur geleden
Zirkzee helpt Bologna aan zege op AS Roma

ROME (ANP) - Bologna heeft in het Romeinse Stadio Olimpico thuisploeg AS Roma met 3-1 verslagen. Joshua Zirkzee droeg bij aan de zege met een goal en een assist. Bologna verstevigde de vierde plek in de Serie A en heeft een ticket voor de Champions League binnen handbereik. AS Roma behield de vijfde plaats.

15 uur geleden
Oranje-international Timber maakt rentree bij beloften Arsenal

BLACKBURN (ANP) - Jurriën Timber heeft na acht maanden blessureleed zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De 22-jarige Oranje-international begon maandagavond als basisspeler aan de uitwedstrijd van de beloftenploeg van Arsenal bij Blackburn Rovers.

15 uur geleden