Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Twente komt zonder Boadu niet voor een punt naar Ajax

FC Twente komt zonder Boadu niet voor een punt naar Ajax

ENSCHEDE (ANP) - Myron Boadu mist zondag ook de uitwedstrijd van FC Twente tegen Ajax. De aanvaller is nog onvoldoende hersteld van een hamstringblessure, die hij begin deze maand tijdens een duel met Heracles Almelo heeft opgelopen.

Trainer Joseph Oosting weet nog niet of hij een beroep kan doen op Mees Hilgers, Michel Vlap en Gijs Smal. "We trainen zaterdag nog", vertelt hij op de website van de club uit Enschede. "Daarna kijken we hoe fit de mannen zijn en wie kan starten of eindigen."

FC Twente staat derde in de Eredivisie, een positie die aan het einde van het seizoen een ticket voor de voorronden van de Champions League oplevert. De club heeft een voorsprong van 8 punten op het als vierde geklasseerde AZ, met nog vijf competitiewedstrijden te spelen. Ajax staat zesde, na de afgang van afgelopen zondag tegen Feyenoord (6-0).

"We kunnen zondag laten zien hoe goed we het hele jaar al zijn", stelt Oosting. "Gezien onze ambitie zou het raar zijn als we voor een punt naar Amsterdam gaan. We gaan voor het maximaal haalbare. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ajax heeft goede spelers en is onvoorspelbaar. Ik wil vooral naar onze ploeg kijken, naar onze manier van voetballen. Zondag willen we graag terugzien hoe we het hele jaar voetballen."

Meer uit Voetbal

FC Volendam haalt jonge verdediger Steur terug

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam heeft voor volgend seizoen Daan Steur aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige verdediger komt over van de amateurs van buurman RKAV Volendam en tekent voor een jaar, met een optie op een extra seizoen.

4 minuten geleden
Berghuis, Brobbey en Henderson weer inzetbaar bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Steven Berghuis staat voor een rentree bij Ajax. Hij heeft afgelopen week meegetraind en is inzetbaar voor het uitduel van zondag met FC Volendam.

1 uur geleden
Clubicoon Reus verlaat na twaalf seizoenen Borussia Dortmund

DORTMUND (ANP) - Marco Reus verlaat aan het einde van dit seizoen Borussia Dortmund. De gewezen aanvoerder speelde in totaal 21 jaar voor de club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en dat gebeurt met wederzijdse instemming, meldt Dortmund op zijn clubsite.

1 uur geleden
De Jong hoopt topscorerstitel dit keer niet te hoeven delen

EINDHOVEN (ANP) - Luuk de Jong heeft, naast de aanstaande landstitel met PSV, nog iets om voor te spelen. De spits van de Eindhovenaren is voorlopig topscorer van de Eredivisie, samen met Vangelis Pavlidis van AZ. Beide spelers scoorden tot dusverre 27 keer.

1 uur geleden
Seizoen voor Wieffer voorbij, deelname aan EK in gevaar

ROTTERDAM (ANP) - Mats Wieffer komt de rest van dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord. De 24-jarige middenvelder kampt met een bovenbeenblessure. Feyenoord weet niet wanneer hij weer inzetbaar is, maar zijn deelname aan het EK met Oranje lijkt in gevaar.

1 uur geleden
PSV kan achterstand op Ajax verkleinen tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie zondag tegen Sparta Rotterdam tot elf verkleinen. De Eindhovenaren gaan op voor hun 25e kampioenschap in Nederland en hun eerste sinds 2018.

2 uur geleden
Noodlijdend Vitesse heeft al meer dan 1 miljoen euro ingezameld

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie voor het noodlijdende Vitesse heeft na een dag al meer dan 1 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt de club uit Arnhem via sociale media. "Dankjewel, maar we zijn er nog niet", zegt oud-speler Theo Janssen. "Dus blijf alsjeblieft doneren."

2 uur geleden